A Ubiquiti Networks-t 2003 októberében alapította San Jose-ban Robert J. Pera. aki Az UBNT megalakulása óta vezérigazgató és igazgatósági tag, valamint 2012 decembere óta az igazgatóság elnökeként tevékenykedik. Az Ubiquiti a hálózati technológia újragondolására összpontosít (Rethinking IT) globális szinten - a közel 85 millió eszköz összesített értékesítése kulcsfontosságú szerepet játszik a hálózati infrastruktúra létrehozásában a világ több mint 200 országában és területén. Professzionális hálózati termékeit az UNMS és UniFi szoftverplatformjai hajtják, amelyek egységesített informatikai menedzsment felületet biztosítanak felhasználóik számára.

Az UBNT a hálózati eszközök számos kategóriájában (PTP, PTMP, router, switch, AP) meghatározó szerepet tölt be, ezek mellett számos egyéb területen (Biztonságtechnika, IP telefónia, beléptetőrendszerek) is bizonyítja alkalmasságát és segíti hozzá felhasználóit ahhoz, hogy az általa biztosított eszközökkel akár teljes lefedettséget biztosíthasson az otthonokban, valamint a gazdaság számos egyéb szereplője körében.

Az AccessPoint Kft. 2003-as megalakulása óta folytat kereskedelmi tevékenységet Európa számos országának informatikai piacán. Termékportfóliónk összeállítása során, a hangsúlyt a vezetéknélküli adatátvitel megvalósításának témakörére helyeztük a kezdeti évek alatt. Az Ubiquiti által gyártott termékek így indulásunk óta megtalálhatóak voltak kínálatunkban. A hivatalos disztribútori megállapodás után ez a paletta tovább gyarapodott köszönhetően a direkt gyártói beszállításoknak. A Ubiquiti repertoárjának folyamatos bővülésével párhuzamosan így egyre több termék található meg webáruházunkban és raktárunkban közvetlen vagy akár másnapos kiszállítási lehetőséggel.

Az Ubiquiti Networks termékportfóliójáról, megoldásairól és filozófiájáról bővebben a hivatalos weboldalon tájékozódhattok: https://www.ui.com/