AccessPoint WLOG #28 - Ubiquiti USG ismertető

2018.01.25. 08:23

Az AccessPoint WLOG #28. részében bemutatjuk az UniFI Security Gateway-eket, az USG sorozat elsődleges funkciója, hogy a UniFi eszközökből kialakított hálózatunk számára biztosítsa a biztonságos internet elérést és számos hasznos funkcióval ruházza fel rendszerünket.

 

Az alapvető routing funkciókon kívül azonban számos olyan képességgel is rendelkezik, amelyek kiemelkedőek a kategóriáján belül. Nézzük meg először a hardver változatokat:

 

Jelenleg 2 gateway található az Ubiquiti UniFi termékkínálatában, az UniFi USG és az UniFi USG-Pro-4.

Az alapváltozat az USG. Ez egy asztalra vagy falra szerelhető passzív hűtésű kis méretű berendezés, amely rendelkezik 3 darab Gigabites RJ45-ös és 1 darab soros porttal. Teljesítményét tekintve tekintélyes számokat közöl a gyártó, mivel 64-es csomagmérettel 1.000.000 pps míg 512-es csomagmérettel 3Gbps-os feldolgozó képességgel bír, mindezt egy Dual core 500MHz CPU és 512MB DDR2 RAM teszi lehetővé. Az áram fogyasztása rendkívül alacsony, mindösszesen 7W, a tápellátásról pedig a csomagban lévő külső, 12V 1A DC tápegység gondoskodik.

 

Ennek nagyobbik testvére az USG Pro-4 amely már rack-es kivitelben érkezik. Ez 1db soros, 1 USB, 2db Gigabites RJ45-ös LAN, 2db Gigabites kombó WAN Porttal rendelkezik, ami lehet RJ45 vagy SFP is ezzel lehetővé téve akár az optikai csatlakozást is a gerinc hálózat felé. Csomagfeldolgozási képességét tekintve 64-es csomagmérettel 2.400.000pps-t, míg 512-es csomagmérettel 4Gbps adatot tud továbbítani, amit egy Dual core 1GHz CPU és 2GB DDR3 RAM tesz lehetővé. Az eszköz áram fogyasztása 40W és beépített tápegységgel rendelkezik.

 

Hamarosan elérhető lesz az USG-XG-8 is amely várhatóan 8db 10G SFP+ aljzattal 1,8GHz-es 16 magos processzorral, 16GB DDR4-es RAM-al, redundáns tápegységgel és nagy méretű érintős LCD kijelzővel fog rendelkezni.

Az USG tökéletesen alkalmas kisebb hálózatok kiszolgálására, Az USG Pro-4-et azok számára ajánljuk akik a későbbiekben igénybe szeretnék venni például az IPS funkciót is.

Miért ajánljuk ezt az eszközcsaládot? A UniFi rendszerek mellé egy kompakt, nagy feldolgozó képességgel rendelkező stabil routert kapunk, amit ugyanazon a felületen érhetünk el mint a többi UniFi eszközt és hasznos plusz funkciókat is képes ellátni: Ilyen például a deep packet inspection ami részletes betekintést nyújt a kliensek forgalmába, alkalmazás szinten szétbontva azt. VPN szinten támogatja a PPtP-t, L2TP-t, IPSEC-et és az Open VPN-t is, ezzel biztosítva a különböző helyszínek közötti biztonságos adatkapcsolat létrehozását. Új funkcióként beta állapotban elérhető már a RADIUS szerver és a debugging metrics is.

Ha bármilyen kérdésetek lenne a bemutatott eszközökkel kapcsolatban, keressétek kereskedő kollégáinkat. Következő epizódunkban bemutatjuk az UniFi switch megoldásait. Iratkozzatok fel YouTube csatornánkra a következő részekért!

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.