Témakörök

AccessPoint WLOG #30 - Ubiquiti UniFi accesspoint-ok 2/1

2018.02.08. 13:53

Az AccessPoint WLOG #30. részében bemutatjuk az UniFi termékcsaládba tartozó access pointokat. A kétrészes epizód első felében a kínálat gerincét adó, hagyományos felhasználásra tervezett eszközöket mutatjuk meg közelebbről.

 

A UniFi access point család úgy lett kialakítva, hogy az otthoni felhasználástól, az enterprise környezeten keresztül egészen az extrém ügyfél sűrűségű alkalmazásokig minden igényt ki lehessen vele szolgálni beltéren és kültéren egyaránt. A most bemutatott eszközök mindegyike már a 802.11ac szabványra épül és szimultán képes mind 2,4 mind 5GHz-es tartományban üzemelni, valamint Gigabites Ethernet porttal rendelkezik.

 A legismertebb része a termékcsaládnak a 2 db kifejezetten beltérre szánt AP, amelyek már számtalan hálózatban megtalálhatóak.

Az UAP-AC-LITE a sorozat belépő eleme, amely kifejezetten jó ár/érték aránnyal bír. Ebben egy 2x2 mimo 2,4Ghz és egy 2x2 mimo 5Ghz-es rádió található, amelyek 20dBm kimenő teljesítményre képesek. A beépített antennák nyeresége 3dBi. A termék csomagolásában megtalálható egy 24V-os passzív PoE tápegység, de támogatja a 802.3af szabványt is. Fontos kiemelni, hogy az 5-ös pack nem tartalmaz tápegységet!

Az UAP-AC-LR egy megnövelt teljesítményű változat, amely egy 3x3 mimo 2,4GHz és egy 2x2 mimo 5GHz-es rádióval rendelkezik amelyek 24 illetve 22dBm kimenő teljesítménnyel bírnak. A beépített antennák és a tápellátás megegyezik az előző AP-val.

Ennek a két terméknek a professzionális változata az UAP-AC-PRO amely egy 3x3 mimo 2,4GHz és egy szintén 3x3 mimo 5GHz-es rádióval rendelkezik amelyek 22dBm kimenő teljesítménnyel bírnak. Az antennák itt is 3dBi nyereségűek. Az AP rendelkezik másodlagos Ethernet porttal és környezeti behatásoktól védő szigeteléssel is. Az eszköz 802.3 af/at PoE tápellátást támogat, a csomagban jelenleg még megtalálható a 48V-os tápegység, azonban a hamarosan megjelenő váltó terméknél ez már nem lesz elérhető.

A kültéri család különlegessége, hogy támogatja a MESH technológiát, amely rugalmasabb telepíthetőséget tesz lehetővé. Erről végeztünk egy tesztet is, amelyet korábbi videónkban találhattok meg.

Az UAP-AC-M egy belépő szintű termék amely rendelkezik egy 2x2 mimo 2,4 GHz-es és egy 2x2 mimo 5GHz-es rádióval. Mindkét rádió 20dBm-es kimenő teljesítménnyel bír. Az AP 2db RPSMA csatlakozóval rendelkezik, amire külső antenna csatlakoztatható. A gyárilag mellékelt botantennák pedig 3 illetve 4dBi nyereségűek. A termék csomagolásában megtalálható egy 24V-os passzív PoE tápegység, de támogatja a 802.3af szabványt is. Fontos kiemelni, hogy az 5-ös pack nem tartalmaz tápegységet!

Ennek nagyobbik testvére az UAP-AC-M-PRO amely 1db 3x3 mimos 2,4 GHz-es és 1db 3x3 mimos 5GHz-es rádióval rendelkezik amelyeknek 22dBm-es a kimenő teljesítménye. A beépített antennák nyeresége 8dBi. Az eszköz támogatja a 802.3af szabványt, a csomagban egy 48V-os PoE tápegység található.

Az összes UniFi accesspointot integrálhatjuk az UniFi Controller-be, amelynek a funkcióit egy külön videóban fogjuk bemutatni.

Ha bármilyen kérdésetek lenne a bemutatott eszközökkel kapcsolatban, akkor azt tegyétek fel kommentben. Következő epizódunkban folytatjuk az UniFi accesspointok bemutatását a különleges rendeltetésű termékekkel. Iratkozzatok fel YouTube csatornánkra a következő részekért.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.