Cambium Networks - BAHART Smartwifi esettanulmány

0 0
2017.01.01. 00:00

Teljes lefedettség a Balatonnál

accessp_esett_bahart_750

A WiFi lefedettség iránti igény olyan mértékben növekszik, hogy egyre több helyen válik szükségessé az ingyenes Hotspot szolgáltatás bevezetése. Mind műszaki, mind kereskedelmi terülten nagy kihívás az ilyen hálózatok telepítése és üzemeltetése, azonban korántsem lehetetlen, amint az kiderül legújabb videós esettanulmányunkból. Az Incom Technologies - a Cambium Networks ePMP illetve E-1000 termékeinek segítségével - olyan, minden igényt kielégítő rendszert tervezett és épített a Balatoni Hajózási Zrt. számára, amely úgy tud ingyenes, WiFi elérést biztosítani, hogy alternatív bevételi forrásokból termeli ki a berendezések és az üzemeltetés költségeit.
A hálózat felépítése


Mind a felhordó- és mind a gerinchálózat a Cambium Networks eszközei köré lett építve. A kiválasztás során a legfontosabb szempontok a magas megbízhatóság és a rugalmas gyártói támogatás voltak, amely szempontoknak maximálisan megfeleltek a rádiók. A gerincet - szakítva a korábbi megoldással - nem a vízfelszín felett, hanem a partvonalat követve hozták létre úgy, hogy több redundáns gyűrű is bele lett tervezve, több kijárattal az internet felé. Ezt a feladatot az ePMP rendszer látja el, amelynek teljesítménye megfelelő, mivel a WiFi hálózat forgalmi terhelése nem mérhető össze a fix telepítésű otthoni internet szolgáltatási típusokkal, lévén mások a felhasználási szokások. A hotspot szolgáltatás az E-1000-es AP-kkal lett megoldva, amikhez a gyártó - az Incom Technologies kérésére - olyan funkciókat fejlesztett ki amelyek segítségével magas rendelkezésre állást és kiváló felhasználói élményt lehetett elérni. A mikrocellás telepítésnek és a profi roaming szolgáltatásnak köszönhetően nagy ügyfélsűrűséget lehet elérni, ami jól jön majd a nyári szezonban, főleg a nagyobb események idején.

A Smartwifi szolgáltatásról


A nyílvános Hotspot elérhetőség a Smartwifi nevet kapta, teljesen jogosan. Az ügyfeleknek lehetősége van több csomag közül választani: az ingyenes szolgáltatástól az egész éves előfizetésig. A különböző opciók között csupán annyi a különbség, hogy a teljesen költség mentes felhasználás esetén a kliens 10 percenként személyre szabott, lokáció alapú reklámot kap, míg a fizetős verziókban nem. A reklámokból származó bevétel tartja el a hálózatot és egyben remek hírdetési lehetőséget biztosít a Balatoni Hajózási Zrt. számára. A Smartwifi elérhető több mint 20 kikötőben és a hajókon is. Ezen kívül egyre több szálloda és strand is érdeklődik az új lehetőség iránt.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Új hozzászólás
Még nincs egy hozzászólás sem.