Fibrain HD hibrid patch panel

0 0
2020.10.15. 14:06

Mai videónkban a Fibrain, HD termékcsaládját mutatjuk be nektek testközelből. Az új hibrid technológia legnagyobb előnye, hogy magába foglalja a strukturált és az optikai patch paneleket egyaránt. Az alapoktól újragondolt „keystone” modulok egy, a jelenleginél is fényévekkel gyorsabb szerelhetőséget és minőséget biztosítanak, miközben szabadon vegyíthetjük az RJ-45 moduljainkat az optikai végpontjainkkal akár ugyanazon panelen belül.

A hibrid megoldásnak köszönhetően teljesen modulárisak a patch panelek, ami annyit tesz a gyakorlatban, hogy kedvünk és igényünk szerint alakíthatjuk a strukturált kábelezést, valamint az optikai végződtetéseket egyazon rendezőn belül. A hibrid technológiának mindenhol lehet létjogosultsága hiszen az adatközpontokban a portsűrűség mindig kritikus kérdés. A Fibrain új termékcsaládját alkalmazva megelőzhető, hogy egy újabb rack unitot kelljen igénybevenni néhány optikai szál kifejtésére.

A jelenlegi portfolióban három variáns létezik. 0,5 U, 1U, valamint 3U, ezek közül választhatunk igényeinknek megfelelően.

Optikai modulokból 3 különböző típust különböztetünk meg.

Az első Splice modul kimondottan hegesztésre van előkészítve, tartalmazza a megfelelő szálpigtaileket és toldókat. A második típus az ún. Breakout kazetta, amelyben csak toldók találhatóak azért, hogy egy előre megszerelt kábelt tudjatok végződtetni benne. Az utolsó az MPO/MTP megoldás, melynek betápja lehet típustól függően 1 (12 szál) vagy 2 (24 szál) MTP csatlakozó mely a panel frontján ki van fejtve a megfelelő számú SC vagy LC csatlakozóra. Nagy előnye, hogy telepítésekor semmilyen hegesztésre nincs szükség csupán a csatlakozók összeillesztésére.

A nagy szálsűrűség miatt nehézkes lehet a patchkábelekhez való hozzáférés. Erre a problémára a Fibrain új, ún. Push-Pull patchkábeleket is kifejlesztett a HD családhoz, amelyek rendelkeznek egy fogantyúval melynek köszönhetően könnyedén hozzáférhetünk a megfelelő port kábeléhez.

Számszerűsítsük a portsűrűséget a különböző unitokban:

A 0,5 U-os panelbe 48db LC DX, 24db SC DX vagy 24db RJ-45 csatlakozót helyezhetünk el, azaz akár 96 optikát is végződtethetünk ilyen kis helyen!

Az 1U-os panelbe értelemszerűen ennek a duplája, azaz 96db LC DX, 48db SC DX vagy 48db RJ-45 fér el, azaz max. szálkapacitása 192 szál.

A legnagyobb 3U-s megoldásba pedig mindösszesen 20 kazettát építhetünk be, ami összesen 240db LC DX, 120db SC dx vagy 120db RJ-45 aljzat elhelyezésére alkalmas, azaz akár 480 optikai szálat is kifejthetünk benne. A portokat természetesen több módon is lehetőségünk van feliratozni.

Az RJ-45-ös modulokról érdemes egy kicsit bővebben is szót ejtenünk. Fontos tudni, hogy ezek nem keystone modulok. Egy teljesen egyedi fejlesztésről van szó, ami azonban egy apró átalakító keret segítségével (ami tartozéka a modulnak) keystone kompatibilissé alakítható.

A modul felépítése teljes mértékben eltér a megszokottaktól. A modulhoz jár egy érpár rendező betét, amelynek köszönhetően az érpárak sodrását csak minimálisan kell szétnyitnunk, majd ezután ezt a betéten helyezzük be a modulba. A lezárás során a kések belevágnak az erekbe és létrejön a kontakt. A modul végén található egy feszítő elem is, amely a kábelkötegelőt kiváltva megakadályozza az esetleges elmozdulást. Megtalálhatunk rajta ezen felül egy beépített porvédő kupakot, illetve egy színes előlapot melyet bármikor lecserélhettek és ezzel színkódolhatjátok az adott portokat.

A megszerelt kábeleket függően attól, hogy árnyékoltak vagy árnyékolatlanok, a hozzá való adaptertartóba szükséges behelyezni majd ezután a kazettát behelyezzük a helyére a panelben.

A gyártó további fejlesztéseket is meglebegtetett a HD családdal kapcsolatban. Az ígéretek szerint a rendszer egy RFID-s felügyeleti egységet fog kapni, ami a gyakorlatban úgy fog megvalósulni, hogy a patchkábelek fejében minden esetben megtalálható lesz egy RFID chip, valamint a modulok is kapni fognak egy kiegészítőt. Ezek segítségével teljes mértékben monitorozható lesz, hogy mely kábel mely portba van bedugva abban az adott pillanatban. A részletek még ködbe burkolóznak de amint bővebb információt kapunk erről az érkező feature-ről azonnal beszámolunk róla nektek.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.