Témakörök


ISP Lab - HALNy termékpaletta

0 0
2021.07.08. 12:00

Új videónkban továbbra is a HALNy vendorfüggetlen ONU megoldásaival foglalkozunk. A korábbi részek során beszéltünk magáról a gyártófüggetlenségről, annak kialakulásáról és létjogosultságáról, valamint a rendszer főbb funkcióiról. Nem maradt más hátra mint, hogy ténylegesen bemutassuk nektek a korábban felsorolt tulajdonságokkal rendelkező HALNy termékpalettát.

 

Elsődlegesen két fő csoportba bontható a portfólió. A HL cikkszámmal kezdődő eszközök mindegyike ONU míg a HLE cikkszámot viselő berendezések a routerek melyeken nem található optikai uplink.

A legegyszerűbb és legkisebb a HL-1GE cikkszámot viseli mely egy egyszerű egy portos ONU szerepét tölti be. Egyaránt használható bridge valamint router funkciókra is. Az alap konfiguráció mellett létezik olyan alverzió is ahol a Gbit-es LAN mellett helyet kapott egy RF port is. A gyártó két saját SFP modullal rendelkezik. Az egyik a HL-GSFP míg a másik az extrém hőmérséklet tartományokra (-40 +85C) is felkészített HL-GSFP1.

Az egy szinttel feljebb lévő HL-2GRV már két db rezes ETH interfészt, valamint egy VOIP illetve egy RF csatlakozót is magunkénak tudhatunk.

A nagyobb kategóriájú berendezéseknél már jellemzően négy db Gbit-es LAN-al RJ-11-el valamint 2,4GHz-en 2x2-es, 5GHz-en 4x4-es MU-MIMO képes Wave2-es rádiós kártyával is számolhatunk. Jó hír, hogy hamarosan már Wi-Fi6-os modell is megérkezik.

Az egyes típusok tényleges teljesítményéről és képességeiről egy hamarosan érkező átfogó teszt során fogunk bővebben szót ejteni.

A HLE modelleknél, mint ahogy azt fent is említettük nem található optikai uplink, illetve RF port. EasyMESH funkcióval rendelkezik az összes eszköz így használható home gateway-ként.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.

Kapcsolódó termékcsoportok