Témakörök

LTE teszt - Huawei B525S

4 0
2018.10.24. 15:45

Újabb hét újabb LTE teszt. Aktuális epizódunkban bemutatunk nektek egy elsődlegesen otthoni / lakossági felhasználásra szánt 4G/LTE routert a Huawei B525S-t. Lássuk, hogy a B525S miként vette az akadályokat és milyen eredményeket produkált a korábban ismertetett LTE tesztünkön.

A 12V-os tápellátást egy DC aljzaton keresztül valósíthatjuk meg. Továbbá ezen felül rendelkezik 4db Gigabites RJ-45  ETH csatlakozással, 1db USB porttal valamint egy darab RJ-11-es aljzattal.

A Huawei B525S routerében található LTE kártya CAT6-os besorolással rendelkezik. A támogatott csatornák a következők: 1,3,7,8,20,32,38

Egyaránt rendelkezik 2,4 GHz-es valamint 5GHz-es AC-s Wi-Fi interfésszel.

Az eszköz konfigurálása rendkívül egyszerű hiszen magyar nyelvű webes GUI-n keresztül vagy akár mobilos alkalamzással is elvégezhetőek a kívánt beállítások. Azonban nálunk erre nem volt szükség mivel a plug & play funkciónak köszönhetően a SIM kártya behelyezése után rögtön működőképes volt.

A helyszínek kiválasztásáról és mérési eljárásokról LTE teszt ismertető videónkból tudhattok meg többet.

A budapesti referencia teszt során az alábbi eredmények születtek:

Letöltés - 152 Mbps

Feltöltés - 44 Mbps

Ping idő - 17ms

 A balatonszemesi nyaralóban az eszköz közvetlen közelében mérve:

Letöltés - 37 Mbps

Feltöltés - 7 Mbps

Ping - 20 ms

A nyaraló kertjében mérve az alábbi adatokat kaptuk:

Letöltés - 32 Mbps

Feltöltés - 3 Mbps

Ping - 20 ms

Kijelenthetjük, hogy a Huawei B525S tökéletesen megfelel lakossági felhaszánlásra mivel roppant egyszerű a beállítása és megfelelő sávszélességet képes nyújtani rossz körülmények között is.

Ha még nem tettétek volna meg akkor iratkozzatok fel YouTube csatornánkra, hogy mindig első kézből értesülhessetek legfrissebb videóinkról.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.