LTE teszt - MikroTik wAP LTE kit

1 0
2018.10.18. 10:14

Soron következő epizódunkban folytatjuk LTE összehasonlító tesztünket. Az aktuális részben bemutatjuk nektek a MikroTik univerzálisan felhasználható LTE berendezését amelyet egyaránt használhattok beltérben, kültéren valamint gépjárműben is. Lássuk milyen eredményeket produkált a MikroTik wAP LTE kit tesztjeinken.

Az eszköz egy darab 10/100-as PoE IN képes ETH aljzattal rendelkezik. Megtáplását tekintve egyaránt meghajtható DC aljzaton keresztül vagy az automotive csatlakozón. Egy darab 2,4 GHz-es wireless interfésszel látták el illetve megvásárolható a számunkra most fontosabb R11-es LTE modemmel szerelt változata is.

Itt is a CAT 4-es besorolású LTE kártya tulajdonságaival számolhatunk. Az R11 által támogatott csatornák a következők: 1,2,3,7,8,20,38,40

A wAP LTE kit felszerelését tekintve igen univerzálisnak mondható. Telepíthető a gyári csomagolásban megtalálható asztali állványra, oldalfalra vagy akár álmennyezetre is.

A helyszínek kiválasztásáról és mérési eljárásokról LTE teszt ismertető videónkból tudhattok meg többet.

A budapesti referencia teszt során az alábbi eredmények születtek:

 

Letöltés - 89 Mbps

Feltöltés - 43 Mbps

Ping idő - 15ms

 

A balatonszemesi nyaralóban az eszközt megfelelően beállítva kábelen keresztül tesztelve:

 

Letöltés - 14 Mbps

Feltöltés - 6 Mbps

Ping - 21 ms

 

A vezeték nélküli interfészre csatlakozva a lenti eredményeket kaptuk:

 

Letöltés - 13 Mbps

Feltöltés - 2 Mbps

Ping - 13 ms

 

A wAP LTE kit-et leginkább azok számára ajánljuk akiknek előnyt jelent a sokoldalú felszerelhetőség és ki tudják használni az automotive csatlakozási lehetőséget.

Ha még nem tettétek volna meg akkor iratkozzatok fel YouTube csatornánkra, hogy mindig első kézből értesülhessetek legfrissebb videóinkról.


 

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.