Témakörök


LTE teszt - WM Systems M2M 4G

0 0
2020.01.23. 09:37

Ezen a héten is folytatódik LTE tesztsorozatunk. A mai epizódban egy magyar fejlesztésű és gyártású LTE routert mutatunk be nektek. Lássuk, hogy a WM Systems által jegyzett M2M 4G milyen eredményeket produkált a korábban ismertetett teszthelyszíneken.

Továbbra is arra vagyunk kíváncsiak, hogy a fővároshoz képest milyen sávszélességet lehet elérni egy vidéki gyengébb lefedettséggel rendelkező helyszínen. A terep ismerős lehet sokak számára hiszen most is a főváros és ugyanaz a balatonszemesi nyaraló adott otthon tesztjeinknek.

Jelenlegi tesztünkhöz is az Extranet virtuális mobilszolgáltató biztosította a SIM kártyákat, aki rendkívül rugalmas előfizetési konstrukciókat kínál a Telenor hálózatán. Ezúton köszönjük a segítségüket.

Az M2M 4G-t elsődlegesen ipari adatgyűjtésre, valamint távmenedzsmentre fejlesztették ki. Ennek okán megfelel az iparban használatos szabványoknak és alapkövetelményeknek. A teljesség igénye nélkül például a por és elektrosztatikai védelemnek, valamint a kiterjesztett üzemi hőmérséklettartományoknak. A csomag tartozéka routeren felül 2db 5dBi nyereségű LTE antenna. Ezen kívül opcionális kiegészítő a routerhez tartozó DIN szerelőkészlet. Az M2M 4G-t 1db 100Mbps-os RJ45-ös aljzattal, 1db micro usb porttal, 1db microSD és 1db SIM kártya foglalattal látták el. Az M2M 4G tömegesen frissíthető, konfigurálható, monitorozható valamint OTA frissíthető.

 

budapesti referencia teszt során az alábbi eredmények születtek:

Letöltés – 32 Mbps

Feltöltés – 6,8 Mbps

Ping idő - 38ms

 

balatonszemesi nyaralóban az eszközt megfelelően beállítva az alábbi mérési eredményeket kaptunk:

Letöltés – 11,4 Mbps

Feltöltés – 3,7 Mbps

Ping - 50ms

 

Ezután megismételtük a mérést, de most nem a gyári LTE antennákat, hanem az 5dBi nyereségű mANT LTE 5o külső LTE antennát használtuk.

 

balatonszemesi nyaralóban a mANT LTE 5o külső LTE antennát használva következő mérési eredményeket kaptunk:

Letöltés – 28,4 Mbps

Feltöltés – 9,2 Mbps

Ping - 44 ms

 

Ha szeretnétek többet megtudni az M2M 4G-ről vagy bármely más ipari routerről akkor írjátok meg nekünk kommentben vagy email elérhetőségeink valamelyikén.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.