MikroTik - Hírek, Újdonságok 33.hét

2017.08.15. 10:27

A nyári időszak általánosságban a gyártók számára is a szabadságolásokról és a pihenésről szól. Az új termékek megjelenése legtöbb esetben kora őszre datálódik. A MikroTik azonban most rácáfolt erre és több érdekes bejelentéssel valamint fejlesztéssel jelentkezett.

A nagy sikerű LHG széria ár érték arányban talán az egyik legkedveltebb terméknek számít megjelenése óta. Most két további modellel bővítették a családot, amely így már három verzióban érhető el. Az első újdonság az LHG HP5 (high power) nevet viseli. Nevéből adódóan ez a variáns megnövelt kimenő teljesítménnyel rendelkezik mely számokban kifejezve több mint 630mW-os teljesítményt jelent. Akinek pedig még ez se lenne elegendő az választhatja a LHG XL HP5-öt (extra large, high power) A megnövelt kimenő mellett itt már az antenna méreten is növeltek. Az XL HP5-ös antennanyeresége 27dBi amelynek segítségével a gyártói leírások alapján már akár 40km-es távolság is áthidalható.

A következő eszköztípus is nagy sikereket könyvelhet el. Az SXT-k iránti érdeklődés megjelenésük óta folyamatos és az évek során szinte semmit nem vesztettek reputációjukból. Még mindig kiváló választás kisebb terheltségű PTP kapcsolatok kiépítéséhez valamint kliensoldali végpontként való alkalmazáshoz. A most bemutatott SXTsq Lite5 teljesítménybeli paraméterei megegyeznek az SXT Lite5-el, azonban egy fontos külsőben tapasztalt változás látható. Az SXTsq Lite5 méretét rendesen átszabták a tervezők így 2x vékonyabb lett mint elődje, ami a szállítási költség mértékét is csökkentheti.

Nyaralás során gyakran felmerülő probléma, hogy a Wi-Fi lefedettség megszűnik körülöttünk és már-már újra az őskorban érezzük magunkat. Ezt a hiányt igyekszik pótolni a wAP LTE kit amely kihasználva az LTE (1,2,3,7,8,20,38,40) által biztosított lehetőségeket, szinte bárhol képes kielégítő sávszélességet produkálni Wi-Fi képes eszközeink számára és ehhez csupán egyetlen SIM kártya szükséges. A vizálló kialakítás okán pedig akár kültérre is telepíthetjük a wAP LTE kit-et.

A nyári melegből visszatérve a hűvös szervertermekbe ismét egy új CRS-el találkozhatunk. A CRS317-1G-16S+RM rackbe szerelhető kivitelben érkezik. A CRS317-1G-16S+RM új generációs switching chip technológiával valamint a 16db egyenként 10GbE-s SFP+ porttal lett felvértezve amelyhez egy RJ45-ös menedzsment port társul. A folyamatos rendelkezésreállást a dupla redundáns táp biztosítja. A hűtésért egy passzív hűtőborda felel, azonban az izzasztóbb műveletek elvégzése során szükség lehet plusz hűtésre is. Ilyenkor pedig a két beépített ventillátor is működésbe lép.

Néhány termékkivezetésről is szót kell ejtenünk: A CRS125-24G-1S-RM a továbbiakban nem lesz megtalálható a gyártó kínálatában. Helyettesítő termékként lép színre a CRS326-24G-2S+RM amely árában megegyezik elődjével, viszont néhány bővítés itt is előkerül. Az eddigi 1db SFP port helyett immár két SFP+ csatlakozással számolhatunk, illetve némi többlet CPU teljesítény és RAM is rendelkezésre áll.

Második kifutó eszközünk pedig az RB433GL. Itt is gondoskodtak utánpótlásról. Akinek három miniPCI slotra, 3 Gbit-es ETH portra és a 433-as által megszokott kialakításra van szüksége annak tökéletes választás a jövőben az RB435G.

 


 

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.