Témakörök


Optikai kábelek - Kábelek kifejtése rack oldalon

0 0
2022.05.12. 17:58

Folytatjuk optikai kábelekről szóló sorozatunkat. A mai epizódban a rack oldalon történő kábel kifejtésekről, tehát a különböző típusú patch panelekről beszélünk bővebben. A videó során bemutatjuk nektek a Fibrain négy legnépszerűbb termékét e kategóriában, valamint szót ejtünk arról, hogy mikor, melyik típust érdemes leginkább választani.

 

PST (teleszkópos) típus

Moduláris – teleszkópos patch panel. Ennél a verziónál az előlapokat utólag kell megvásárolni hozzá annak függvényében milyen csatlakozókat fogtok használniMéretét tekintve 1 és 2 U-s variáns létezik belőle.

- 1U esetén maximum 24 SC simplex vagy 24 SC duplex toldó számára van hely (LC estén ez természetesen a duplája).

- 2U-s variánsánál a 48 SC simplex valamint 72 SC duplex-es előlapok közül lehet választani.

- E sorozatokban még létezik a régi ST, valamint FC toldók számára kialakított előlap is. Kötéstartó kazetták tekintetében az SCM-A típus a megfelelő.

 

PSR (Rotációs) típus

Előnye, hogy (típustól függően) balra vagy jobbra kiforgatható. A toldók 45 fokban vannak elhelyezve benne, így sokkal közelebb lehet engedni a panelt a szekrény ajtajához. Ez leginkább fali szekrények esetén releváns.

Háromféle méretben létezik:

- 1U-s: max 48 SC simplex toldó helyezhető el.

- 2U-s : max 96 SC simplex toldó helyezhető el.

- 3U-s: max 144 SC simplex toldó helyezhető el.

Kötéstartó kazetták esetében itt már az SCM-C típust kell használni, ami a lapozhzatóság miatt könnyű hozzáférést biztosít bármelyik szálhoz.

 

PS19 (kazettás) típus

E verzió 3U-s megoldásban érkezik melybe állítva tudtok egymás mellé maximum 12 kazettát elhelyezni, kazettánként max 12 SC simplex toldóval.

 

HD patch panelek

Variánsai: 19 colos 1/2U, 1U, valamint 3U

A 3U-s verzió esetében PS19 típus 12 kazettájával szemben itt már akár 20 kazettát tudunk elhelyezni, és ne feljtsük el, hogy akár strukturált végpontokkal vegyesen is megtehetjük ezt kazettánkként maximálisan 12 SC simplex toldóval! A 1/2U-s variánsba 4 ugyanilyen kazettát míg az egy 1U-s kivitelbe 8-at.

A PS19-es és az összes HD panel esetében a kábel közvetlen bevezetése direkt nem lehetséges a patch panelba. E célra a Fibrain egy külön pászmaszétválasztó megoldással rendelkezik melyből akár többet is elhelyezhetünk a szekrényben.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.