Témakörök


RACOM RAy3 bemutató

0 0
2019.01.17. 10:02

2019-ben is folytatjuk a nagy sikereknek és folyamatosan bővülő érdeklődésnek örvendő videós termékbemutatóinkat, összehasonlító tesztjeinket és esettanulmányainkat. Az idei év első epizódjában megismerhetitek a többek között megbízhatóságáról és gazdaságos üzemeltetéséről híressé vált RACOM RAy2-es utódját a RAy3-at.

A RAy2-es egy rendkívül sikeres, nagyon megbízható alternatívája volt a belépő kategóriájú 24GHz-es termékeknek. Előnyei közt szerepelt kedvező árfekvése mellett a korábban már említett megbízhatósága, illetve gazdaságos üzemeltetése.

Jelenleg is számos szolgáltatónál teljesítenek remek szolgálatot a RAy2-ek már évek óta.

Hosszú ideig tartó fejlesztések után a Cseh gyártó a tavalyi év végén piacra dobta a nagysikerű széria továbbfejlesztett modelljét a RAy3-at. A RAy3 közép európai premierjének a II.COMgress adott otthont. Itt találkozhatott a szakma először fizikálisan is az új modellel. Amennyiben kíváncsiak vagytok az ott elhangzottakra akkor keressétek fel a rendezvény honlapját ahol a prezentáció mellett az előadásról készült videót is megtekinthetitek.

A RAy3 egyik legnagyobb újdonsága, hogy 256 QAM helyett már 4096 QAM is a rendelkezésünkre áll, a maximális 10 dBm-es kimenő teljesítmény mellett. Ez számszerűsítve annyit jelent, hogy 56MHz-es csatornaszélességen 540 Mbps-ot érhetünk el. További újdonság, hogy az eddigi maximális 56MHz-es raszter 112 MHz-re bővült, aminek a segítségével akár Full Duplex Gigabites áteresztő képesség is megvalósítható.

A Full Duplex üzemmód mellett szintén újdonság, hogy immár aszimmetrikus csatornaszélesség definiálására is van lehetőség. Ezáltal zajos környezetben is rugalmasan tudunk használható csatornákat találni. A megfelelő csatornák felderítésében itt külön segítségünkre van a beépített spektrum analizátor, amely megléte nagy pozitívum hiszen a konkurens termékeknél is igen ritka az a feature.

Csatornaszélességekben is rendkívül rugalmas a berendezés, 3,5MHz-től egészen 112MHzig választhatunk csatornákat a helyi szabályozástól függően.

A hagyományos 24GHzes berendezéseknél az RX és TX frekvenciák között akár 100MHz-es szünetet is kell tartani az öninterferencia elkerülés miatt, a RACOM RAy3-nál ez 18MHz-re csökkent le a csúcsminőségű hardver komponenseknek köszönhetően, ezáltal egy site-ra még több eszközt telepíthetünk zavarmentesen. A megegyező felfogatás okán a RAy2-ről RAy3-ra való váltás optimális körülmények között csupán pár percet vesz igénybe mivel nincs szükség az antenna cseréjére, illetve újbóli konfigurálására.

A gyártó magasabb figyelmet fordított a megbízhatóság fokozására ezért a 4kV-os ESD védelmet 8kV-ra, míg a túlfeszültség elleni védelmet 1kV-ról 4kV-ra bővítette.

A RAy3 új firmware verzióiban hamarosan elérhető lesz az AES256-os titkosítás is. A gyártó állítása szerint a RAy3-nak a RAy2-höz képes kisebb a hőkibocsátása ezáltal kevésbe melegszik a termék.

A RAy3-at szintén lehetséges napelemről is üzemeltetni a rendkívül alacsony fogyasztásnak köszönhetően, természetesen megtáplálható PoE-n illetve DC csatlakozón keresztül is a hozzá külön vásárolható átalakító segítségével.

Az eszköz továbbra is 2db ETH interfésszel rendelkezik. Ebből az egyik egy Gbit-es PoE képes rezes csatlakozás a másik pedig egy SFP.

A külsőségekre is adva a RAy3 már egyedi színekben, illetve egyedi borítással is rendelhető.

2018-as év végén értékesítettük az első RAy3-as összeköttetéseket, amelyekről hamarosan egy esettanulmány keretében részletesen beszámolunk nektek.

Köszönjük, hogy itt voltatok velünk. Iratkozzatok fel a csatornánkra és a feliratkozás után ne felejtsetek el a feliratkozás melletti kis csengő ikonra kattintani, hogy minden videóról értesülhessetek.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.