Raktár WiFi esettanulmány - cnPilot - Abroncs Kereskedőház

0 0
2020.09.24. 10:50

Mai videónkban a Cambium Networks cnPilot termékcsaládjának egy újabb sikertörténetéről tudhattok meg többet. Esettanulmányunkban választ kaphattok arra kérdésre, hogy az Abroncs Kereskedőház Kft. baji logisztikai központjában miért döntöttek úgy két éve, hogy meglévő rendszerüket teljes egészében lecserélik a cnPilot termékeire. A rendszer telepítését és felügyeletét végző Gloster Infokommunikációs Nyrt. munkatársai pedig megosztják veletek személyes tapasztalataikat a rendszerről.

Az Abroncs Kereskedőház Kft. fő tevékenysége gumiabroncs kereskedelem és hozzá szorosan kapcsolódó szolgáltatások. Baj-on található logisztikai központjukat 2003 óta bővítik és fejlesztik. Jelenleg 25.000m2-en végeznek raktározást, tárolást és árukiküldést. A raktározási műveletek során szükséges PDA eszközök Wi-Fi-n keresztül kapcsolódnak az ügyviteli rendszerhez így ezen a területen szükséges leginkább a stabil nagy lefedettséget biztosító egységes és gyors vezetéknélküli hálózat. A PDA eszközökön kívül természetesen számos tablet, notebook és okostelefon kapcsolódik fel a hálózatra.

A Gloster Infokommunikációs Nyrt. először az AKH telefonközpontjának korszerűsítésében vett részt majd ezután már a hálózat infrastruktúra felügyeletét is átvette melyet a mai napig közösen végez az AKH rendszermérnökeivel. Őket keresték meg először azzal a kéréssel 2018-ban, hogy segítsenek egy olyan Wi-Fi megoldást találni, amellyel egységesíthetik jelenleg 3 részre osztott hálózatukat és növelhetik a rendszer stabilitását, valamint biztosíthatják az állandó szélessávú lefedettséget a központ egész területén.

Az akkor még meglévő rendszer hátránya a 3x25 AP-ra osztott fizikai kontrollerrel rendelkező 3 különböző hálózat volt melyek közt a váltás közel sem volt mondható zökkenőmentesnek. A további bővítés is problémákba ütközött, mivel a licenszelési megoldások 25-AP/kontrollerre szóltak. A másik megoldás a 2000 AP-t magába foglaló licensz lett volna, amelynek költsége a max AP számot figyelembevéve nem volt rentábilisnak nevezhető .

Ekkor került fókuszba a Cambium Networks cnPilot termékcsaládja mely rendkívül jó eredményeket és referenciákat tudott felmutatni hasonló környezetben. Előnyei közt szerepelt az akkori márkánál jóval kedvezőbb ár/érték arány, valamint az 5 év garancia és a Cambium részéről ingyenesen biztosított felhőalapú cnMaestro kontroller megoldás.

Az új cnPilot hálózat kiépítése során apróbb döccenők természetesen adódtak, de ezeket a Gloster és az AKH mérnökei együttes erővel sikeresen megoldották. Néhány esetben a gyártói támogatást is igényeltek és rendkívül pozítív volt számukra, hogy a Cambium mérnökei rövid határidőn belül mindig megoldást találtak a problémájukra.

A telepítés során rendkívül nagy segítséget jelentett a cnMaestro felhőalapú kontroller szolgáltatása hiszen itt előre felprogramozhatták mindegyik AP-t, amely a hálózatra való felcsatlakoztatáskor rögtön letöltötte az előre definiált konfigurációt.

Jelenleg 110 AP teljesít szolgálatot a logisztikai központban rendkívül nagy megbízhatósággal. A két év leforgása alatt csupán néhány olyan alkalom volt, amikor valamilyen probléma adódott az AP-k valamelyikével.

A Gloster mérnökei számára is nagy könnyebbséget jelent a felhőalapú kontroller megléte mivel ennek köszönhetően nem kell feljelentkezniük az AKH privát hálózatára, hanem azt közvetlenül elérik az interneten keresztül.

Mivel az AKH-nál rendkívül elégedettek az immáron lassan két éve működő cnPilot rendszerrel így további telephelyeiken is tervezik annak bevezetését és fejlesztését.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.