Témakörök


RapidFire telepítési útmutató

2017.12.21. 10:42

Legutóbbi videónkban láthattátok hogyan teljesít szolgálatot 50+ LigoWave RapidFire összeköttetés a ZNET TELEKOM hálózatában. Most betekintést nyerhettek abba, hogyan telepítik a szolgáltató szakemberei az eszközöket a legjobb teljesítmény elérése érdekében.

 

Kezdjük rögtön a legelső lépéssel, az eszköz rögzítésével. A RapidFire-ön található rögzítő elemek előnye, hogy akár széles akár keskenyebb átmérőjű csövekre is könnyedén felrögzíthetőek. A felfogató bilincs szerkezet egyszerűen felhelyezhető és csupán 4-5 csavar szükséges a stabil rögzítéshez.

Amennyiben nem integrált antennás rádióról van szó, úgy az RF csatlakozással is számolnunk kell, ehhez egy standard H-1000-es kábelre van szükségünk melynek mindkét végződése N csatlakozású.

 

A ZNET TELEKOMNÁL a passzív antenna nyereséggel próbálják a távolságot áthidalni, nem pedig a rádiók kimenő teljesítményének végtelen növelésével. Ehhez csak és kizárólag GRANTE HPA antennákat használnak. Az antennák robosztus kialakítása miatt a velük való munka ugyan kicsit nehezebb viszont jel-zaj, izoláció és védettség szempontjából lényegesen jobb eredményeket lehet elérni velük.

A rádiók összelövéséhez semmilyen speciális irányzékra nincs szükség és a beépített finomhangolást elősegítő visszajelzőfényeknek köszönhetően pár perc alatt el lehet végezni a RapidFire link összehangolását.

A GUI-ban megtalálható egy spektrum analizátor is amely a rádió által szkennelt eredményt grafikusan is megjeleníti így könnyedén megtaláljuk, hogy hol nincs zavarás.

A rádiók tápellátása ETH kábelen keresztül történik, a minimum elvárás a CAT5-ös kábel de a komolyabb gerinckapcsolatoknál minden esetben CAT7-es kábel kerül felhasználásra.

A RapidFire  48V-ról üzemel és ezen feszültség tartományban vesz fel 80mA-t. Ha kiszámoljuk láthatjuk, hogy a rádió áramfelvétele jóval 5 W alatt van ami rendkívül alacsony és ezáltal kedvező is hiszen egy-egy új rádió üzembe helyezésekor nem szükséges semmilyen energetikai bővítés.

A ZNET TELEKOM által fejlesztett saját tápfeladórendszer KRONE rendszerű betűző mechanizmussal rendelkezik emelett pedig egy erős földelési rendszer segíti azt, hogy a villámkárok a minimálisra csökkenjenek. Ezzel a megoldással szinte nullára csökkent a meghibásodások lehetősége

Iratkozzatok fel YouTube csatornánkra a friss epizódért.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.