Ruckus Wireless - WHO konferencia esettanulmány

0 0
2017.01.03. 00:00

Bérelhető Wi-Fi szolgáltatás a gyakorlatban

ruckus_case_stud_web


Az ideiglenes WiFi hálózatok telepítése sok fejtörést okoz, pláne akkor, ha a megrendelőnek magas elvárásai vannak mind az elérhető sávszélesség, mind a rendelkezésre állás és természetesen a felcsatlakoztatott kliensek számát illetően. Aktuális esettanulmányunkból kiderül, hogyan oldotta meg a Last-Mile Kft. az EUNet 2000 Kft-vel együttműködve a pécsi Kodály Központban megrendezésre került WHO (World Health Organization) Konferencia WiFi lefedettségét Ruckus Wireless eszközökkel és mérnökeink támogatásával.
Miért Ruckus?


A Last-Mile Kft. a tavalyi .Comgress rendezvényen találkozott először a Ruckus Wireless rendszerrel, ahol egy élő demo hálózat segítségével, első kézből szerzett tapasztalatot arról, hogyan is néz ki egy high-end gyártó megoldása. Miután a Speedtest mérések többszöri próbálkozás után is a plafont verdesték, úgy döntöttek, hogy ha lehetőség nyílik rá, akkor mindenképpen kipróbálják a berendezéseket élőben is.

WHO Konferencia

Nem kellett sokáig várni az alkalomra: az EUNet 2000 Kft. azzal az igénnyel fordult a Last-Mile-hoz, hogy a Kodály Központban lesz a WHO konferenciája, ahol szükség lenne egy gyorsan telepíthető, legalább 800 klienst kiszolgáló WiFi hálózatra, ami képes lekezelni a nagy kliens sűrűséget és gyors roaming-ot valósít meg úgy, hogy közben 30/5Mbps sávszélességet biztosít minden csatlakozott ügyfélnek. Ezeket az igényeket szinte lehetetlen hagyományos WiFi megoldásokkal kielégíteni, úgyhogy egyértelmű volt a Ruckus kiválasztása, a probléma csak annyi volt, hogy senki nem szeretett volna beruházni a komplett rendszerbe egy ideiglenes telepítés miatt.

Bérelhető WiFi szolgáltatás az AccessPoint-tól

A probléma megoldását cégünk biztosította több szinten is: mérnökeink - a Last-Mile-al együttműködve - felmérték az igényeket, majd kiválasztották a megfelelő AP-kat és felügyeleti megoldást, ezt követően kidolgoztunk egy bérbe adási konstrukciót, ami mindenki számára elfogadható volt és ezáltal elkerülhetővé vált a nagy mértékű beruházás is. A telepítés során támogattuk a Last-Mile munkáját, aminek meg is lett az eredménye: a hálózat gond nélkül teljesítette a rangos rendezvény elvárásait és kivívta a résztvevők elismerését!

ruckus_tamogatas_konf

Amennyiben nektek is lenne hasonló projektetek, úgy keressétek meg kollégáinkat a bérbeadás részleteiért!

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Új hozzászólás
Még nincs egy hozzászólás sem.