TP-LINK - Amtel Kft. ETTH megoldások esettanulmány

0 0
2017.01.04. 00:00

fókuszban a TP-LINK szolgáltatói switch-ek

amtel_tplink_750


Az internet felhasználói igények változásával egyre magasabb sávszélességet kell egyre alacsonyabb áron adni anélkül, hogy a szolgáltatás minősége/rendelkezésre állása ezt megsínylené. Ebbe a problémába futott bele az Amtel Kft. is akik végül a TP-Link szolgáltatói switch-ekben találták meg a megoldást, amit új esettanulmány videónkban meg is nézhettek.A probléma


Az Amtel Kft. 1994-es alapítása óta található a hazai internetszolgáltatói/távközlési piacon. Elsősorban lakóparkokban, bevásárlóközpontokban és ipari parkokban szolgáltatnak kábel TV-t, telefont és internetet Budapest területén. A hálózatukat Ethernet alapon építették fel, amely megfelelő sávszélességgel és redundanciával ruházza fel azt. A problémájukat a korábban beszerzett Fast Ethernet végponti switch-ek jelentették, amelyek nem voltak képesek kiszolgálni a megnövekedett ügyfél igényeket, így megfelelő alternatíva után kellett nézniük.

TP-Link szolgáltatói switch-ek

A TP-Link eszközök közül általában a nem menedzselhető verziók jutnak az eszünkbe amik nem igazán felelnek meg egy ETTx hálózatba való integrálásra, azonban a kínálatban lényegesen komolyabb, szolgáltatói igényeket maximálisan kielégítő berendezések is megtalálhatóak. Ezeket kezdte el tesztelni az Amtel és arra a megállapításra jutottak, hogy mind a VLAN-ok, mind a sávszélesség szabályzás terén maximálisan megfelel az elvárásaiknak magas csomag terhelés mellett is, ezért el is kezdték az ügyfél switch-ek cseréjét a TP-Link termékeire (2700G-28TQ, T2600G-52TS). A beszerzésnél további plusznak számított, hogy az eszközök stack-elhetőek és a menedzsment felületük nagyon felhasználó barát valamint könnyen lehetett őket integrálni az Amtel által használt PRTG menedzsment szoftverbe.

Amennyiben kérdésetek lenne a TP-Link szolgáltatói eszközökről, úgy keressétek meg kollégáinkat!

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Új hozzászólás
Még nincs egy hozzászólás sem.