Témakörök

Ubiquiti - Hírek, Újdonságok 35.hét

2017.08.29. 11:04

Lassan vége a nyári szabadságolásoknak és elkezdődik az őszi termékdömping, ezért most összeszedtük nektek, hogy az amerikai székhelyű Ubiquiti Networks milyen újdonságokat mutatott be a  nyári szünet alatt. Egyértelműen látszik, hogy az optikai fronton erősítenek, hiszen előrukkoltak UFiber fantázianéven futó termékcsaládjuk több új tagjával is.

Kezdjük a sort a központi berendezéssel: az UFiber OLT központ 8db GPON porttal lett felszerelve, melyek összesen 1024 Nano G eszköz együttes kiszolgálására alkalmasak, maximum 20km-es távolságon belül amelyek 2.488 Gbps letöltési és 1.244Gbps feltöltési sebességen osztoznak portonként 128-as osztás mellett.
 

A 8db GPON csatlakoztatáson kívül 2db SFP+ biztosítja a 10GB-s uplinket. Tápellátását egy cserélhető AC/DC modul látja el elsődlegesen, opcionálisan pedig elhelyezhető benne egy DC/DC modul is, amelyek redundáns betáplálást tesznek lehetővé.

Az UBNT hű maradt önmagához és tervezett egy olyan CPE-t amelyet nem szükséges a legsötétebb sarokba telepíteni. Az UFiber Nano G végberendezés 1db WAN GPON (SC/APC) porttal, illetve szintén 1db Gbit-es LAN csatlakozással lett felszerelve. Tápellátása 24V passzív PoE-n keresztül történik. Külön érdekesség a beépített LED kijelző ami folyamatosan biztosítja számunkra a legfontosabb adatokat.

Maradva az optikai vonalon bemutatunk egy rendkívül nagy teljesítménnyel rendelkező ámde megfizethető áron érkező routert amely az EdgeRouter Infinity nevet viseli.

Az EdgeRouter Infinityt 8db 10Gbites SFP+ aljzattal vértezték fel, emellett pedig kapott egy Gbit-es RJ-45 csatlakozót is. A megfelelő teljesítményről egy 16 magos egyenként 1,8GHz-es processzor, valamint 16GB RAM gondoskodik. Rack-es kialakításának köszönhetően könnyedén elhelyezhető bármely 1U-s rendszerű szekrénybe. Szoftveresen az UNMS felügyeleti rendszer segítségével minden folyamat monitorozható. A tápellátás itt is megegyezik a fent már taglalt módszerrel. Egy db AC/DC modul és opcionálisan installálható DC/DC modul helyezhető bele.

Egy kicsit könnyedebb vizekre evezve ismerjétek meg a FrontRow-t, a Ubiquiti Lab legújabb fejlesztését. A nyakba akasztható FrontRow egyértelműen a közösségi média ihlette live műsorok kiszolgálására szolgál, hiszen általa teljesen új perspektívából közvetíthetünk egy koncertet vagy bármilyen egyéb kül- vagy beltéri tevékenységet. A hátlapi 8MP-es kamera segítségével ezen kívül akár 16 órás “story mode”-ot is rögzíthetünk timelapse videó formájában. Töltése USB C csatlakozáson keresztül lehetséges. Eszközeinkkel pedig BT-on vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül van lehetőség.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.