Témakörök


Ubiquiti Networks - UniFi Video rendszer ismertető

2018.11.29. 11:08

Ismét egy új videósorozatba kezdünk. Ezúttal a Ubiquiti UniFi Video termékcsaládját mutatjuk be nektek. Ezen belül részletesen szót ejtünk a kamerákról, NVR megoldásokról, hozzájuk kapcsolódó switchek-ről valamint az egész rendszert működésre bíró szoftveres háttérmegoldásokról.


Ismertető videónkat kezdjük a rendszer alapját képező UniFi Video szoftverrel. A program letölthető a gyártó weboldaláról függően az általunk használt operációs rendszertől. Támogatott platformok: Windows, Mac, Linux. A UniFi videó szoftver felel a kamerák képeinek rögzítésért, kezelőfelületén továbbá számos beállítást elvégezhetünk, illetve visszanézhetjük a rögzített videóinkat.

Használata mindenféle licensztől mentes függetlenül a felügyelt kamerák számától így akár 1 vagy 100 kamera integrálása esetén sem kell semmiféle díjazással számolnunk.

Amennyiben nem áll rendelkezésre dedikált PC vagy virtuális környezet az NVR futtatására úgy választhatunk a gyártótól külön erre a feladatra dedikált hardvereket:

A UniFi NVR egy 2TB-os háttértárral rendelkező rögzítő berendezés, melyet leginkább kisebb számú rendszerekhez ajánlunk.

A nagyobb teljesítménnyel bíró UniFi application server már 2x2 TB-os HDD vel és 1 db 120 GB-os SSD-vel rendelkezik.

A kamera kínálat jelenleg 5 modellből áll melyek mindegyike FULL HD felbontásban képes rögzíteni, támogatja a PoE-s megtáplálást valamint day and night kompatilis. Az UVC-G3-hoz például külön infravetőt is vásárolhatunk melynek segítségével megnövelhetjük a lefedett területet. Kódolás tekintetében mindegyik H.264-es szabványt támogatja.

Kül és beltéri telepítésre egyaránt valamennyi kamera alkalmas, viszont közvetlen esőnek egyedül az UVC-G3-PRO képes ellenállni mivel ez a termék rendelkezik egyedül IP67-es besorolással.

Szintén az összes modellbe beépítésre került egy mikrofon azonban kétirányú hang kommunikációra egyedül az UVC-G3-MICRO képes. További érdekesség, hogy a G3-MICRO támogatja a 2,4 valamint 5GHz-es Wi-Fi sávot, viszont kábelen keresztül nem tudunk hozzá kapcsolódni.

A rendszert a számos változatban kapható UniFi PoE switch modellek teszik teljessé. Amelyek a kamerák megtáplálásában valamint az NVR rendszer elérésében játszanak szerepet.

A kamerák különböző kiszerelésben érhetőek el a gyártó kínálatában.

Az UVC-G3, UVC-G3-DOME és az UVC-G3-MICRO akár ötös csomagban is megvásárolható azonban az UVC-G3-PRO és az UVC-G3-FLEX egyelőre csak egyesével kapható.

Jövő héten újabb epizóddal jelentkezünk, amelyben részletesen bemutatjuk nektek a kamerák telepítését.

Ha még nem tettétek meg akkor iratkozzatok fel YouTube csatornánkra, hogy mindig elsőkézből értesülhessetek új videóinkról.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.