Témakörök


Ubiquiti Networks - UniFi Video rendszer telepítés

2018.12.06. 10:25

Folytatjuk a múlt héten debütáló Ubiquiti UniFi Video termékcsaládról szóló videósorozatunkat. Aktuális epizódunkban az első részben ismertetett kamerák, valamint a hozzájuk szükséges NVR telepítését mutatjuk be nektek.

A UniFi G3 Pro kamerát az AccessPoint központi raktárában egy hosszú folyosón helyeztük el mivel itt tudtuk a legjobban kipróbálni a kamera 3X-os Zoom funkcióját. A G3 Pro egyaránt rögzíthető falra valamint oszlopszerelvényre is. A G3 rögzítése előtt mindenképp szükséges a LAN kábel átvezetése a konzolon, köszönhetően a kamera rejtett kábelvezetésnek. A kamera konzol fémből készült, rögzítése kissé nehézkes szabad kézzel, azonban a gyártótól kapunk egy kifejezetten erre a célra készült szerszámot melynek segítségével könnyedén irányba állítható majd rögzíthető a G3.

 A UniFi G3 Dome a nagy nyílásszöge miatt a raktár áruösszekészítő részén kapott helyet. Rögzítése lehetséges oldalfalra, valamint a hozzá járó konzol segítségével álmennyezetre is. A kamera mellé egy 24V-os PoE tápegységet is kapunk. Természetesen a G3 Dome is rejtett kábelvezetésű.

A G3-as kamera is szintén raktárunk egyik folyosójára telepítettük. A rögzítés tekintetében itt is választhatunk, hogy falra vagy oszlopra kívánjuk elhelyezni a berendezést. A kemerához jár egy 48V – 24V-os instant PoE adatper.

A G3 Micro kamerát nagy nyílásszöge valamint moduláris sokrétű telepíthetősége miatt ügyfélterünkbe helyeztük el.  A kamera megtáplálható 220V-os mágneses adapteren keresztül, valamint szintén mágneses 802.af szabványú instant PoE-n. A G3 Micro-hoz rendkívül sok kiegészítőt biztosít a gyártó ezért telepíthető akár állványra, álmennyezetbe, falra vagy oldalfalra. A G3 Micro-t 2,4 GHz-es Wi-Fi-n keresztül mobiltelefon applikáció segítségével adoptálhatjuk a rögzítőhöz.

Utolsó lépésként a UniFi NVR telepítése következik. A 220V-ról üzemelő eszköz egy darab Gigabites RJ-45-ös csatlakozással rendelkezik. A fent bemutatott 4db kameránkat erre a rögzítőre fogjuk beállítani.

 

A következő részben részletesen bemutatjuk, hogy miként adoptálhatóak a fent bemutatott kamerák az NVR-hez.

 

Ha még nem tettétek meg akkor iratkozzatok fel YouTube csatornánkra, hogy mindig elsőkézből értesülhessetek új videóinkról.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.