Témakörök

Unboxing and more - MikroTik hAP ax2

1 0
2022.11.10. 17:58

Újra jelentkezünk Unboxing and more sorozatunkkal melynek fő célja, hogy testközelből mutasson be nektek termékújdonságokat és érdekességeket. Az e heti főszereplő egy nagyon régóta várt termék, amellyel a MikroTik rendkívül nagy űrt foltozott be Wi-Fi router kínálatában. Lássuk a várva várt hAP ax2-et és nézzük meg mi rejtőzik a burkolat alatt.

 

A platform maga a Qualcomm egy belépőszintű rendszerére épül, ami nem más, mint a Networking Pro 400-as széria. A dobozban az eszközön felül megtalálható a már jól ismert rögzítő talp, valamint a 24V 1.2A-os tápegység. A külcsínt tekintve szinte teljes egyezést találhatunk a korábbi hap ac2-vel azonban, ha jobban megnézzük akkor apróbb finomítások (szellőzés), fejlesztések és design elemek kerültek az új jövevényre.  Szoftver tekintetében már 7.5-ös RouterOS-el érkezik, hiszen többek közt ez alatt használhatóak ki az új hardveres képességei.

A belbecs az, ami az igazán nagy újdonságokat hordozza. CPU tekintetében egy 64bit-es 4 magos ARM architektúrájú IPQ-6010-essel számolhatunk, amely mellé egy 1GB DDR4 RAM társul. 5db gigabites rezes RJ-45 portot is találunk az eszközön, amelyből az 1-es a jól meg szokott PoE in – PoE out képességekkel felvértezett. Wi-Fi képességek terén 2,4-en, valamint 5GHz-en egyaránt dual chain-es 802.11ax protokoll támogatással és kiváló antennanyereséggel (2.4 GHz (4.5 dBi), 5 GHz (4 dBi) rendelkezik. A házból kivéve szemet szúr a rendkívül robosztus hűtőborda, amely szinte az egész alaplapon helyet foglal. Kétség sem férhet hozzá, hogy a melegedéssel nem lesz problémája a hAP ax2-nek. Az USB aljzattól viszont el kellett búcsúznunk.

 

 

Az adottságai alapján kijelenthetjük, hogy kisebb irodákba tökéletes választás lesz az új hAP ax2
 

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.