Témakörök


Unboxing and more - Ubiquiti Dream Machine SE

0 0
2022.06.23. 17:58

Unboxing and more sorozatunk mai epizódjában a Ubiquiti Networks UDM (UniFi Dream Machine) szériájának legifjabb képviselőjét mutatjuk be nektek. Az UDM-SE (special edition) fejlesztésekor a közösség hangja eljutott a mérnökökig hisz itt már magunkénak tudhatjuk a hőn áhított PoE képességeket is, amely a korábbi széria nagy hiányossága volt a felhasználói visszajelzések alapján.

A kicsomagolás után rögtön megállapítható, hogy külsőre mit sem változott az UDM-SE a PRO verzióhoz képest. Portok tekintetében azonban már láthatunk változást. LAN oldalon 1db 10G-s SFP+ aljzatot, valamint 8db Gbit-es PoE támogatással ellátott RJ-45 portot találunk melyek közül 6db 802.3af támogatással míg 2db 802.at szabvánnyal bír. WAN fronton rendelkezésünkre áll 1db SFP+ foglalat, valamint egy 2,5Gbit-es RJ-45 aljzat.

Az eszköz megtáplálható klasszikus AC tápkábelen keresztül, illetve csatlakoztatható az UBNT SmartPower Redundant Power System-hez (USP RPS), mely által szünetmenthesíthető. Az integrál 128 GB-os SSD mellett lehetőségünk van 3,5”-os HDD beépítésére is. Természetesen az 1.3" érintőkijelző se maradhat el a repertoárból. CPU fronton egy Cortex A57-es teljesít szolgálatot 1,7 GHz-es órajellel, 4GB RAM kíséretében.

A load balance probléma sajnos még itt is elkísér minket, de bízzunk benne, hogy 1.13-as firmware mihamarabbi megjelenése végre orvosolja ezt a bug-ot.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.