Témakörök

Veszprémi térfigyelő rendszer esettanulmány - MikroTik - it.hu

0 0
2022.12.29. 17:58

Mai esettanulmányunkban Pichner Tibor az it.hu (Macrotel Kft.) kereskedelmi üzletágvezetője foglalja össze, hogy többek közt a felügyeletük alatt üzemelő veszprémi térfigyelő kamerarendszer hálózati forgalmának lebonyolításában milyen kulcsszerepet játszanak a MikroTik vezetékes és vezeték nélküli termékei. Illetve, hogy folyamatos növekedésük és szolgáltatásaik bővülése során miért tették le voksukat a MikroTik márka mellett.

 

 

A Macrotel Kft. a kezdetekben telefonalközpontok üzemeltetésével, valamint gyengeáramú hálózatok kiépítésével foglalkozott, majd ezt követően a coax kábelek uralta világban zászlójára tűzte, hogy a strukturált kábelezés előnyeit és adottságait kihasználva építse be azt a mindennapokba. Működésük során végigkövették a technológiai fejlődéseket, kezdetekben Cat 3-as kábelekkel kezdtek dolgozni majd igazodva a folyamatos fejlődéshez alkalmazták a Cat 5, Cat 6 és Cat 7-es kábelek különböző típusait munkájuk során.

Napjainkra e vállalkozás az informatikai és hálózati szegmens átfogó szereplőjévé vált és komplex informatikai szolgáltatásokat kínál partnerei számára. Jelenleg it.hu márkanév alatt igyekeznek minél több partnerhez eljutni és tapasztalatukkal segíteni őket az IT világban.

Kamerarendszerek esetében fontos számukra, hogy ne csak minőségi kamerákat, hanem minőségi és megbízható hálózati eszközöket biztosítsanak ahhoz, hogy a folyamatos nagy mennyiségű adatfolyam biztosan és megbízhatóan eljuthasson adott pontokról az adatközpontokba. Ezen területeken biztosítják ezt a stabilitást a MikroTik különböző vezeték nélküli berendezései.

 

Miért esett a MikroTik-re a választásuk?

- Megbízható folyamatos adatátvitel.

- Kellő sávszélesség

- Többféle adatátviteli kapcsolat létesíthető általa (Kezeli az optikai, rezes megoldásokat, valamint a mobil 4G-s és vezeték nélküli hálózatokat)

- 60GHz támogatottság mivel városi környezetben az 5GHz már erősen szennyezett spektrumnak minősül.

- Monitorozhatóság (Dude)

- Változatos tápellátási lehetőségek

- Elérhető ár

 

Monitorozott rendszereikben jelenleg több mint 300 aktív eszköz szerepel:

- Veszprém városában mintegy 150db kamera melyből 18 rendszámfelismerő

- Bázisállomások száma 6 db

- PTP kapcsolat 10+18 db

- 9 db 4G-s megoldás

- 2db sötétszál

2022-es évben publikus interneten keresztül érkezett adatmennyiség: 390TB

Sötétszálakon érkezett adatmennyiség: 720TB

A MikroTik Dude monitoring rendszerének köszönhetően sok esetben már a probléma megszületése előtt észlelik az esetleges anomáliákat egy-egy eszközön így már a meghibásodás előtt reagálni tudnak az eseményre.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.