WiFi4EU – Elindult a regisztráció!

0 0
2018.03.21. 10:48

A korábban ismertetett WIFI4EU projekttel kapcsolatban újabb frissítéseket közölt az Európai Unió. Elindult a regisztráció a WIFI4EU hivatalos portálján melyre várják mind települések, közintézmények, valamint internetszolgáltatók, Wi-Fi telepítők regisztrációját (a weboldal minden résztvevő ország nyelvén elérhető)! Az első pályázati felhívás közzétételi időpontja 2018.05.15 13:00 óra (közép-európai idő szerint)

Fontos, hogy a regisztrációval nem kell megvárnotok a pályázati felhívás közzétételét. A sorrendiség szempontjából a pályázatok beérkezésének az időpontja számít, nem pedig a regisztrációé! Mégis arra bíztatunk mindenkit, hogy minél előbb regisztráljon be és kövesse figyelemmel az eseményeket, mivel a regisztrált vállalkozások jegyzékét a WIFI4EU honlapon közzéteszik, így az önkormányzatok és közintézmények könnyen rátalálhatnak az Ő területükön működő szolgáltatókra.
 

A Magyarországon jogosult települések listáját ezen a  linken megtaláljátok.
 

A településeknek adható WiFi4EU-utalvány maximális értéke 15 ezer euró (kb. 4,65 millió forint). A sikeresen pályázó települések maguk jelölik ki a WiFi4EU-hotspotok leendő helyét. Az utalványból lehet a már meglévő infrastruktúrát korszerűsíteni, kiegészíteni vagy új rendszert megvalósítani. Az utalványt magasabb értékű projektek részbeni finanszírozására is felhasználhatják.

A kedvezményezetteket a pályázatok beérkezésének sorrendjében választják ki. Biztosítani fogják, hogy mindegyik országra jusson bizonyos mennyiségű utalvány (az első felhívás keretében tagállamonként legalább 15 település fog utalványt kapni).

Amennyiben internetszolgáltatók, kivitelezők vagytok regisztráljatok és válasszátok ki, mely földrajzi területeken tudjátok vállalni Wi-Fi hálózat telepítését és esetleg internetszolgáltatás biztosítását.


 

Regisztráció internetszolgáltató, kivitelező nevében ezen a linken lehetséges.
 

Regisztráció önkormányzat, közintézmény nevében ezen a linken lehetséges.


 

Ne feledjétek, a WiFi4EU utalvány fedezi a berendezések és a hotspotok telepítésének költségeit, amennyiben a nyertesek vállalják, hogy az adott hálózat számára biztosítják az internet-előfizetés minimum három évig törénő finanszírozását és a hálózat karbantartását.


 

Amint újabb információk látnak napvilágot értesítünk titeket!


 

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.