Wireless hírek, Újdonságok - 44.hét

2017.10.31. 10:44

Közeledve az év végéhez azt gondolhatnánk, hogy már nem lesz új a nap alatt és új termékek már nem látnak napvilágot. Azonban a nagyobb gyártók erre sorban cáfolnak rá, hiszen időről-időre hallatnak magukról, legyen az akár egy nagyobb horderejű bejelentés vagy csupán egy már jól befutott széria firmware frissítése.

A Cambium Networks ePMP Force termékcsaládja sokak számára ismerős. Most ismét egy új versenyzővel bővül az eddigi termékpaletta. A Force 300-as névre hallgató termék számos újdonságot tartalmaz. Az adatlapok tanulsága szerint optimális viszonyok között akár 500Mbps+-os adatátviteli sebességgel büszkélkedhet, a 25dBi-s dish antennával szerelt rádió amelyet immáron felvérteztek a Wave 2-es technológiával is. A Force 300-as egy db Gbites LAN-al szerelték fel amely beépített villámvédelemmel is rendelkezik.
 

Az első szállítmányok elindítását december közepére datálja a gyártó így várhatóan Magyarországra januárban futnak be az első darabok a 169 dolláros listaáron kapható Force 300-asból.
 

A MikroTik is piacra dobott néhány újdonságot amellyel tovább bővíti termék kínálatát. A nagy sikerű 5GHz-es LHG-k után most megjelent a 2,4 GHz-en működő LHG 2 es terméknévre hallgató eszköz. A 2,4 GHz-nek köszönhetően immár nagyobb távolságokat is áthidalhatunk általa. Az integrált antenna nyeresége 18 dBi.
 

Az LHG 2-es 58 dolláros listaáron már elérhető a MikroTik kínálatában.

Bemutatkozik továbbá egy új RouterBOARD is, amely az RBM33G nevet viseli. Hardveres tekintetben egy 2 magos 880MHz-es MediaTek processzor hivatott a számítások gyors elvégzésére, illetve 256 MB RAM áll rendelkezésre, emellett 3db Gbites RJ-45 csatlakoztatással, 2db miniPCIe foglalattal és nem utolsó sorban egy USB 3-as porttal számolhatunk a tervezés során. Megtáplálása passzív PoE-n keresztül is lehetséges.

Az RBM33G listaára 49 dollár

Egy termékkivezetésről is szót kell ejtenünk. A CRS210-8G-2S+IN (EOL) státuszba lépett a helyettesítő terméke pedig a már korábban bemutatott CRS326-24G-2S+RM lesz.

Az Ubiquiti Networks is piacra dobott egy új, elegáns megjelenésű access pointot. Első ránézésre talán az AmpliFi jut róla eszünkbe, azonban ez egy annál kompaktabb és funkcióját tekintve egyszerűbb eszköz.

Az airCube nem más ugyanis, mint egy egyszerű és könnyen menedzselhető AP, amelyet a lakás bármely pontjára elhelyezhetünk, hogy biztosítsuk annak Wi-Fi lefedetettségét. Az egyedi antennakarakterisztikának köszönhetően kimagasló lefedettséget biztosít, emellett pedig 24V PoE Passthrough fukcióval is rendelkezik, így akár általa is megtáplálhatjuk ügyfélhez kihelyezett airMAX CPE berendezésünket. Ezek után pedig az UNMS rendszeren keresztül is menedzselhetjük a későbbiekben.

Két változatban érkezik az airCube. Az ACB-ISP cikkszámon elérhető variánsa nem tartalmazza a tápellátáshoz szükséges kiegészítőket csupán az eszközt és 4db 100-as LAN csatlakoztatással rendelkezik. További fontos tulajdonsága, hogy csakis 2x2-es 802.11n szabványon üzemel.

A másik típus az ACB-AC melyben már a csomagban megkapjuk a tápellátáshoz szükséges kiegészítőket, illetve 4db Gbites LAN porttal szerelték fel. Támogatja a 802.11ac 2x2 Wi-Fi szabványt így egyidőben 2,4 és 5 GHz-es frekvencián is üzemel.

Végezetül pedig szót kell ejtenünk a LigoWave DLB szériát érintő új firmware megjelenésről mely számos javítást és fejlesztést tartalmaz. A teljes release note az alábbi linken keresztül elérhető


 

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.