Témakörök

AccessPoint WLOG #31 - Ubiquiti UniFi accesspoint-ok 2/2

2018.02.15. 10:08

Az AccessPoint WLOG #31. részében folytatjuk kétrészes UniFi accesspointokat bemutató sorozatunkat, a mostani epizódban már nem a hagyományos felhasználásra tervezett eszközökre fókuszálunk hanem a különleges rendeltetésű egyedi megoldásokra.

Az UniFi accesspoint-ok között több olyan változatot is találunk amelyeket speciális felhasználási területekre fejlesztettek ki.

Irodai és szállodai környezetre lett optimalizálva az UAP-AC-IW és az UAP-AC-IW-PRO. Ezek különlegessége, hogy falba/parapet csatornába süllyeszthetőek, ezért meglévő infrastruktúrába könnyen integrálhatóak.

Az alap modell 1db 2x2 mimo 2,4GHz-es 1db és 2x2 mimo 5GHz rádiókkal rendelkezik, amelyek kimenő teljesítménye 20dBm. Beépített antennái 1 illetve 2dBi nyereségűek. Az AP-nak 2db másodlagos gigabites RJ45-ös portja van, tápellátása kizárólag 802.3 at szabványú, amit UniFi switch-ekkel is lehet biztosítani.

A Pro változat már 1db 3x3 mimos 2,4GHz-es és 1db 3x3 mimos 5GHz-es rádióval érkezik, amelyek teljesítménye 22 dBm. A beépített antennák 5 illetve 6.5 dbi nyereségűek. Az AP-nak 2db másodlagos gigabites RJ45-ös portja van, tápellátása kizárólag 802.3 at szabványú, amit UniFi switch-ekkel is lehet biztosítani.

Oktatási intézmények számára fejlesztették ki az UAP-AC-EDU-t amely a hagyományos WiFi képességeken felül kapott egy beépített hangszórót is, amelyen keresztül az operátor hangüzeneteket tud sugározni. A berendezés minden képességében megegyezik az előző epizódunkban bemutatott UAP-AC-PRO-val, kivéve a tápellátását, ami kizárólag 802.3 at szabvánnyal lehetséges.

Nagy kliens sűrűségű helyszínekhez lett tervezve az UAP-AC-HD, amely már a legújabb 802.11AC Wave 2 szabványt is támogatja. A szabvány lehetőséget nyújt a beamforming és a multi user mimo technológiák használatára. Az AP 1db 4x4-es 2,4GHz-es és 1db 4x4-es 5GHz-es rádióval rendelkezik, amelyeknek 25dBm-es kimenő teljesítményük van. A beépített antennák nyeresége 3 illetve 4dBi. Az AP-nak 1db másodlagos gigabites RJ45-ös portja van. A tápellátást kizárólag 802.3 at szabvánnyal lehet biztosítani.

A kínálat legfejlettebb darabja az UAP-AC-SHD, amelynek van egy dedikált rádiója, analitikai és adatbiztonsági célokra. Ennek köszönhetően valós időben a kliensek folyamatos kommunikációja mellett képes olyan egyedi funkciókat biztosítani, amik jelentősen növelik a hálózat rendelkezésre állását. Az AP minden más képességében megegyezik az UAP-AC-HD-vel, kivéve az antenna nyereségeket, amelyek 6 dBi-re emelkedtek.

Ha bármilyen kérdésetek lenne a bemutatott eszközökkel kapcsolatban, akkor azt tegyétek fel kommentben. Következő epizódunkban bemutatjuk az UniFi felügyeleti rendszerét. Iratkozzatok fel YouTube csatornánkra a következő részekért!


 

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.