Témakörök

AccessPoint WLOG #36 - MikroTik Wireless Wire teszt

2018.05.03. 10:27

Az AccessPoint WLOG 36. részében 60 GHz-es PTP összehasonlító tesztünk utolsó szereplőjéhez értünk. Jelen epizódban bemutatjuk a a MikroTik Wireless Wire, 60GHz-es link teljesítményét.

A Wireless Wire első sorban kis hatótávolságú, kül és beltéri gigabites pont-pont kapcsolatot ígér nekünk. A maximális hatótávolság 100m-ben volt meghatározva az adatlapon, de a Március 21-én megjelent szoftverfrissítés után már 200m-t garantál a gyártó.
 

A csomagban találunk két darab eszközt, egyszerűbb felfogatási szerelvényeket, tápegységet, tápfeladót. Konfigurálnunk sem kell ezeket, hisz párban, előre programozva érkeznek meg. Amennyiben mégis szeretnénk finomhangolni az eszközön, akkor a MikroTik eszközöktől megszokott módokon tudunk hozzáférni a menedzsment felületekhez.
 

A elsőre kezdetlegesnek tűnő felfogatás ellenére, az irányba állítás meglepően gyorsan sikerült.
 

Első körben a notebookok között futtatott TCP IPERF teszt 900 Mbps sebességet mutatott nekünk.
 

A sikeres teszt után, itt is előkerült az EXFO mérőműszer, mellyel most csak duplex méréseket futtattunk le, melyek a következő eredményeket hozták:

64B-os csomagméret esetén: 420 Mbps

512B-os csomagméretnél: 995 Mbps

1518B-os csomagméretnél: 931 Mbps volt az elérhető maximális sebessség.

Megdöbbentő volt számunkra az ár/érték arány amit ez az eszköz képvisel.

Érdemes megjegyezni, hogy ezt a tesztet az egyik oldalon egy egyszerű szünetmentes tápegység biztosította az áramellátást. Az eszköz kis fogyasztását bizonyítja, hogy a 3 órán keresztül tartó mérések alatt sem merült le az akkumulátor.

Ha bármilyen kérdéseket van a tesztekkel kapcsolatban, akkor arra kérünk titeket, hogy írjátok meg nekünk kommentben.

A teljes 60 GHz-es PTP tesztet bemutató lejátszási listánkat az alábbi linken keresztül elérhetitek: 60GHz-es PTP összehasonlító teszt lejátszási lista


 

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.