Témakörök

AccessPoint WLOG #5 - Ubiquiti AmpliFi + MeshPoint bemutató

2017.07.05. 09:45

Aktuális WLOG adásunkban a Ubiquiti Networks legújabb prémium kategóriás otthoni wireless megoldását, az AmpliFi-t mutatjuk be. Az első részben megismerkedhettek az AmpliFi külső adottságaival, főbb tulajdonságaival és alapvető beállításával. Későbbiekben egy teszt keretén belül bemutatjuk mire is képes ez a rendkívül tetszetős megjelenésű hardver..

Az AmpliFi leginkább abban tűnik ki riválisai közül, hogy nem erőből - a mW számok újabb növelésével - próbálja meg megoldani a lefedettségi problémákat és növelni a hatótávolságot.

 

 

 

A kezdő készlet központi routere (ez az AmpliFi) mellé ugyanis kapunk 2db MESHPoint névre keresztelt “jelerősítőt” is. A MESHpointok kihasználva a MESH technológiát vezeték nélkül kapcsolódnak fel a központi kockára és továbbítják annak jelét a lakás távolabbi pontjaira.

 

Az AmpliFi HD 5db gigabites RJ-45 csatlakozással rendelkezik. Az első WAN porton keresztül csatlakoztathatjuk az internetes hálózatra a maradék 4db  LAN-t egyéb belső, vezetékes hálózati eszközök összeköttetésére használhatjuk fel.

 

A fő egység hálózati áramforrásről történő megtáplálása USB type C csatlakozással történik. A MESHPointok külön ETH porttal nem rendelkeznek mivel MESH-en csatlakoznak így csupán annyi a teendő, hogy a kívánt helyen lévő aljzatba csatlakoztatjuk őket. Mindkét eszköz 1750 Mbps névleges kapacitású, kétnormás 802.11AC 3x3 MIMO rádióval rendelkezik, amit beépített körsugárzó antennák egészítenek ki.

 

A lefedettség optimalizálásának érdekében a MESHPointokat egy mágneses gömbcsukló segítségével pozícionálhatjuk.

 

Az AmpliFi rendszer telepítése rendkívül egyszerű és nem igényel különösebb szakmai hozzáértést, csupán egy okostelefon szükséges hozzá. Mobilkészülékünkre letöltve az AmpliFi alkalmazást engedélyeznünk kell a bluetooth és/vagy WiFi kapcsolatot. Ezek után csatlakoztatnunk kell a routert az internet kapcsolatunkhoz és az applikáció segítségével már csak egy SSID-t és egy titkosítási kulcsot kell megadnunk. A további konfigurálást és távoli elérést ugyanezen az appon keresztül tudjuk elvégezni melyre akár közösségi fiókjaink valamelyikével is regisztrálhatunk (Google, Facebook).

 

A központi egységen található színes érintő kijelzőn előre definiált alapvető információk megjelenítése közül választhatunk.

 

Jövő héten várunk benneteket az első AmpliFi tesztünkkel.

 

Ha érdekesnek találjátok WLOG epizódjainkat úgy iratkozzatok fel Youtube csatornánkra!


 

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Új hozzászólás
Még nincs egy hozzászólás sem.