Témakörök

Alta Labs - AP6 és AP6 PRO termékismertető

0 0
2023.06.01. 17:58

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy az AccessPoint Kft. kizárólagos hazai disztribútorává vált az Alta Labs termékportfóliójának. Az Alta Labs-ot egy a hálózati szegmensben több évtizedes múlttal rendelkező csapat hívta életre. Céljuk, hogy újragondolva a technológia adta lehetőségeket professzionális eszközökkel és szoftverekkel maximalizálják a felhasználói élményt és a teljesítményt. Első hullámban rögtön két új 802.11ax támogatott AP-val, valamint felhőalapú ingyenes menedzsmentfelülettel igyekeznek betörni a köztudatba.

 

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy honnan is jöhetett ez a csapat? A válasz pedig a Ubiquiti. Többek közt a UniFi vezető tervezője, kereskedelmi kapcsolatokért felelős csatornaigazgatója, számos sales-es és mérnök, illetve a Ubiquiti korábbi marketing vezetője is az Alta Labs-hoz igazolt. Az ő együttes munkájukat dicsérik e termékek.

Az AP kibontásakor is visszaköszön a Ubiquitinál is megszokott magas minőségű csomagolás és felszereltség, csak hogy néhányat említsünk: A csavarok külön erre a célra kialakított tartóban helyezkednek el, az AP-t külön műanyag burkolat védi, a karton masszív, nem horpad be az első megfogás alkalmával.

Az AP kialakításra első ránézésre tetszetős és megfogva robosztus. Az anyaghasználat kiemelkedő, a kellő súlyról pedig az Alta logóval ellátott fém öntvény hátlap gondoskodik mely szerepe a megfelelő hőelvezetés.

A termékportfólió eleme 2 AP. Melyek az AP6, valamint AP6 PRO névre hallgatnak.

A két eszköz között óriási különbség nincs azonban a PRO jelzővel ellátott természetesen erősebb WiFi adottságokkal rendelkezik.

Alapesetben mindkét eszköz 1db Gbit-es RJ-45 porttal szerelték fel mely támogatja a PoE+-t. Bluetooth rádió is megtalálható mindkét AP-ban. WiFi képességek terén a 802.11ax támogatás alapelvárás. Míg az AP6 mind 5 mind 2,4GHz-en 2x2-es addig az AP6 PRO 5GHz-en 4x4-es és 2,4GHz-en megegyezően kisebb testvérével szintén 2x2-es. Antennanyereség szempontjából az AP6-nál 2,4-en 4dBi míg 5GHz-en 4,1 dBi-vel az AP6 PRO-nál 2,4GHz-en 3,3dBi-vel míg 5GHz-en 4,8 dBi-vel kalkulálhatunk. Az adatlapon feltüntetett elméleti maximumok adatátviteli sebesség tekintetében 3 Gbps, illetve 6,3 Gbps, amely a rezes port fizikai képességei felett van bőven. Az AP6 PRO támogatja a WiFi 7-es szabvánnyal érkező 4096 QAM modulációt is. Időjárásállóság tekintetében a nagyobb testvér IP54-es védelemmel bír. Zárójelben megjegyeznénk, hogy hamarosan érkeznek majd a fenti AP-kat is megtáplálni képes switch-ek is melyek 16 portos 150W, 24 portos 250W-os számokkal bírnak.

Szívderítő, hogy minkét AP esetében a Qualcomm WiFi 6 Networking platformja dobog a burkolat alatt. A gyártó kiemelt hangsúlyt is fektet arra, hogy kiemelje a chipset gyártóval való szoros viszonyát és együttműködését.

Mivel kifejezetten cloud alapú működésre tervezték a berendezéseket így nincs szükség külön fizikai kontrollerre. Ezt a szerepet az ingyenes felhőszolgáltatás biztosítja.

A még béta fázisú cloud menedzsment szoftver abszolút felhasználóbarát, GUI tetszetős, letisztult, abszolút figyeltek az UX-re és igyekeztek kihozni a legtöbbet a felületből és szinte naponta érkeznek frissítések és új feature-ök.

 

Főbb jellemzők:


- Skálázható, több telephelyes menedzsment
- Mobil alkalmazás
- Testreszabható irányítópult
- Valós idejű állapotkijelzés
- Vezeték nélküli hálózat színkódolása
- Eszközkártyák
- Multi-Password authentikáció
- DPI motor
- Hotspot funkcionalitás
- Menet közbeni módosítások és szkennelés
- Globális felhő-infrastruktúra
- SSID sugárzás rugalmassága

 

A következő részben konkrét konfigurációval foglalkozunk és bemutatjuk nektek, hogy a szokásos hálózati elvárásokat miként tudjuk megvalósítani az Alta AP-inak környezetében.

 

Az AP-k és a cloud menedzsment rendszerről bővebben olvashattok az http://altalabs.accesspoint.hu/

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.