Témakörök

AltaPass - Hatékony jogosultságkezelés egyetlen SSID alatt

0 0
2023.12.13. 09:54

Az Alta Labs nem titkolt célja, hogy forradalmasítsa a hálózatok konfigurálásának és kezelésének módját. Miután AP-ik és a felhőkezelő platformjuk debütálásával nagy feltűnést keltettek, a versenytársak tudomást szereztek az új, szabadalomra bejelentett AltaPass több jelszavas technológiáról, és elkezdték promotálni a Private Pre-Shared Key (PPSK) szabvány használatát. Az egyetlen probléma, hogy az AltaPass nem ilyen. Mi is az AltaPass?

Az AltaPass az Alta Labs egyedülálló funkciója, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek különböző jelszavakkal csatlakozzanak ugyanahhoz a vezeték nélküli hálózat SSID-ához. A felhasználók különböző hálózati és internet-hozzáférési szinteket kapnak a hálózathoz való csatlakozáshoz megadott jelszó alapján. Amikor a hálózati adminisztrátor az Alta Cloud Management felületen létrehozza a jelszavakat, az előre meghatározott szabványos felhasználási esetek közül választ.

A jelszó ezután pl:. egy adott feltöltési vagy letöltési sebességhez, egy adott VLAN-hoz is társítható, beállítható a szűrési szabályok megkerülése, a hotspot funkció megkerülése vagy a meghatározott ütemezés figyelmen kívül hagyása. 

Ezek az egyszerűsített funkciók rendkívül részletes, mégis könnyen kezelhető vezérlést biztosítanak bizonyos hálózati irányelvek felett, miközben egyidejűleg és jelentősen csökkentik az RF forgalmat és a zavartatást az Alta Labs APk-at telepítő projektekben.

A közelmúltban 72 Alta Labs AP-t telepítettek a Notre Dame egyetemtől nem messze.

 

A fenti képen egy társasházzá alakított régi irodaépület látható. Az ingatlan minden bérlő számára alap WiFi csomagot biztosít (100 Mbps fel- és letöltés). A bérbeadó minden bérlőnek saját alhálózatot is szeretne biztosítani a biztonság érdekében, és fizetős sávszélesség-növelési lehetőségeket is kínál (200 Mbps, 300 Mbps stb.).

Ahelyett, hogy minden bérlő, a menedzsment és az épületautomatizálási rendszer számára külön SSID-t és jelszót kellett volna létrehozni, az Alta Labsnek köszönhetően egyetlen SSID-t és több mint 72 jelszót hoztak létre. 72 SSID egy SSID-re zsugorodott... amely jelentős számbéli csökkenés!

 

 

A jelszavakat minden bérlőnek átadják, a bérleti szerződés megkötésekor. A megadott jelszó alapján, az épület tulajdonosának belátása szerint a le- és feltöltési sebesség korlátozható vagy növelhető, egyedi VLAN rendelhető hozzá egy egyedi alhálózathoz, és az Alta Labs által előre konfigurált hálózati típusok bármelyike választható.

A projekt esetében, mivel több száz, esetleg több ezer eszköz lesz csatlakoztatva, a Large hálózati típus kerül kijelölésre.

A több jelszóval működő technológia segítségével még tovább bővíthető a konfiguráció. Lehetőséget biztosít arra, hogy - szintén jelszavanként - eldönthesse, hogy a csatlakozó klienseszközök az általad kezelt hálózaton beállított dátum- és időbeosztásra korlátozza-e, hogy szükségük van-e a konfigurált hotpot-kiszolgálóra, vagy hogy az eszközöket az Alta nagy teljesítményű mély csomagvizsgálati és szűrőmotorjának kell-e védenie.

Gondolhatunk akár gyermekes családokra, vagy irodai munkát otthon végzőkre, cégvezetőkre, akiknek különböző szerepkörökben különböző internet-hozzáférési igényeik vannak. Az Alta Labs szabadalmaztatás alatt álló WiFi időzítő eszköze használható az internet elérhetőségét meghatározó irányelvek beállítására.

 


Ha a használati időablakon kívülre kerül, az internet-hozzáférés megszűnik a gyermekek és az alkalmazottak számára, akikre az internet-hozzáférési ütemezésnek kell vonatkoznia. Azok azonban, akik olyan jelszóval csatlakoztak a WiFi hálózathoz, amely megkerüli az ütemezést, időbeli korlátozás nélkül hozzáférhetnek az internethez.

Az egyetlen SSID-hez létrehozható jelszavak száma nem korlátozott, így egy adott hálózaton belül gyakorlatilag korlátlan számú lehetőség és variáció áll rendelkezésre a házirendek létrehozásához.

 

Az Alta Labs kínálatába tartozó eszközöket ITT megtekinthetitek,

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.