Témakörök

Cambium Networks – Bemutatkozik az ePMP 4500-as széria!

0 0
2023.06.16. 15:15

Eljött az idő, hogy a Cambium Networks ismét szintet lépjen ePMP szériájával. Az évek alatt újabb és újabb technikai megoldásokkal jelentkező gyártó ePMP családja meghatározó szereplőjévé vált a WISP szakma mindennapjainak, melyet a globálisan több mint 3 millió letelepített berendezésszám is bizonyít. Most az ePMP 4500-as sorozat AP, valamint SM megoldásairól olvashattok, és bízunk benne, hogy mihamarabb veletek együttműködve sikeres esettanulmányokat is publikálhatunk az új jövevények teljesítményéről.

Az AP (bázis) berendezésekkel kezdenénk a sort melyből érkezik egy 8x8-as antennával integrált (ePMP 4500), illetve egy szerényebb MU-MIMO képeségekkel rendelkező variáns (ePMP 4500L)

 

Portok tekintetében egységesen elmondható mindkét bázisállomásról, hogy 1db rezes Gbit-es RJ-45 aljzattal, valamint egy SFP+ foglalattal rendelkezik. Megtáplálása LAN oldalon lehetséges 802.3bt szabvány szerint. Fogyasztás fronton maximálisan 32W-al kalkulálhattok a 4500-ös esetén, míg az L-es modell teljesítményéből adódóan kevesebb mindösszesen 28W-al ketyeg. A bemeneti feszültség mindkét rádió esetén egységesen 44-59V közötti. Rádiós tekintetben 802.11ax-es chip kapott helyet a burkolat alatt. Az akár 4Gbps-os adatátvitellel és a 8x8-as MU-MIMO képességekkel bíró eszközre maximálisan 120 SM fűzhető fel, az L esetén a 802.11ax támogatás és az SM szám ugyan nem változik viszont itt az átviteli érték lecsökken 1 Gbps-re. Raszterszélességeket illetően maximálisan 80MHz használható mindkettő esetében. Moduláció viszonylatban 1024 QAM, amivel maximálisan operálni lehet. A rádió kimenő teljesítménye 34 dBm míg az L-es modellnél ez 28dBm. Az integrált 90 fokos szektorral szerelt 4500-as antenna nyeresége 17 dBi.

 

 

Új belépőről lévén szó szoftver tekintetében még szükséges utolérni a hardveres képességeket ezért néhány fontos feature (visszafelé kompatibilitás SM szinten, DFS Band Support, TDD alapú Letöltés/Feltöltés szabályozás) csak augusztus végére ígérkezik a gyártó állítása alapján.

 

 

Mindaddig azonban kiemelendő, hogy az alábbi modellek támogatottsága jelenleg is elérhető: Force 425, Force 400C.

Na de új bázisállomások debütálásakor nem maradhat ki az friss kliensberendezés sem. A Force 4525L 1db Gbites rezes RJ-45 porttal 2x2-es MIMO támogatással, 1+ Gbps-os max adatátvitellel 28 dBm-es rádiós teljesítménnyel, illetve 13W-os fogyasztással érkezik 56V-s Passive PoE támogatás mellett.

 

A nagy érdeklődés, valamint a globálisan elérhető limitált darabszám miatt arra kérünk titeket, hogy mihamarabb adjátok le rendeléseiteket, hogy garantálni tudjuk számotokra a termékek elérhetőségét.

Ha az új modellek felkeltették érdeklődéseteket úgy keressetek minket elérhetőségeinken vagy hívjátok kiemelt kapcsolattartótokat a bővebb infók, árak, szállíthatósági kérdéseket illetően.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.