Témakörök

Fibrain - Optikai Mobil Rendezvénykábel

2017.09.19. 00:00

A Fibrain közel 2500m2-es Connectivity gyártócsarnokában évente több, mint 3 500 000 csatlakoztatást végeznek, aminek jelentős részét a mindenki által használt optikai szálpigtailek és klasszikus patchkábelek, illetve szálosztók csatlakoztatása teszi ki, de a megszerelt csatlakozók közel fele olyan speciális termékekre kerül fel, mint az előszerelt FTTx dropkábelek, breakout megoldásokat kiváltó, sokszálas (akár 48) patchkábelek, Fiber to the Antenna kábelek vagy a jelen hírlevelünk főszereplője

 Optikai Mobil Rendezvénydob
 


 

Ez lényegében egy, jellemzően 100-500m hosszú, 2-48 szálas optikai kábel, mely egy különleges, hordozható kábeldobra van feltekerve és mindkét vége csatlakozóval van előszerelve. A kábel szerkezetéből, a csatlakozások kivitelezéséből és a kábeldob kialakításából adódóan ezek a termékek kimondottan arra lettek kifejlesztve, hogy átmeneti időre olyan helyen is lehessen költséghatékonyan optikai linket létesíteni, ahol normál esetben erre nincs szükség – fesztiválok, rendezvények stb. Jellemzően internet szolgáltatóknak, rendezvénytechnikai és rendfenntartó cégeknek szánt megoldás, amivel könnyen tudnak kitelepülni és adott IT alapú szolgáltatásokat biztosítani komoly infrastruktúra kiépítése/bontása nélkül.

Maga a dob, ahogy a kábel és a csatlakozók kifejtése is kimondottan kültérre, nagy fizikai igénybe vételre lett kifejlesztve. A dob ipari csapágyazással és fékkel van ellátva, igény esetén a fémszerkezet anyagában is festhető. A kábel az ügyfél igényének megfelelően lehet egy egyszerű, EXO-Gx kül-beltéri kábel, vagy a lépésálló, BURRY-DAC szerkezetű, de leginkább a külön erre a célra kifejlesztett, PUR köpenyű military grade kábelünket ajánljuk, melyeket előfizetői dobozban vagy speciális, kültéri kifejtésben végződtethetünk a kívánt számú és típusú csatlakozókkal.

Az ideális megoldás kiválasztásához kollégáink minden esetben segítséget nyújtanak, hogy a feladathoz legjobban illő konfiguráció kerüljön leszállításra. Mivel minden rendezvénykábel egyedi gyártású, a mennyiségtől és a kiválasztott kábel elérhetőségétől függően jellemzően 2-6 hét alatt tudjuk leszállítani a kért terméket.


Paulik Oliwier

AccessPoint Kft.

Passzív Eszközök üzletág vezetője

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.