Témakörök

LTE teszt ismertető

7 0
2018.09.27. 09:44

Újabb tesztsorozatba kezdünk, ezúttal LTE eszközöket fogunk megvizsgálni különböző felhasználási területeken. Az első epizódban megismerhetitek a tesztben résztvevő termékeket illetve helyszíneket valamint az alkalmazott mérési eljárást.


Ha megvizsgáljuk a Magyarországon jelenleg elérhető mobilinternet díjcsomagokat akkor megállapíthatjuk, hogy havi néhány ezer forintért már korlátlan előfizetésünk lehet.

Az LTE teszt azért valósult meg mert szeretnénk mindenki számára egyértelművé tenni azt, hogy az adott gyártók termékeit mikor, mire és hogyan érdemes használni.
 

Jelenlegi tesztünkhöz az Extranet virtuális mobilszolgáltató biztosította a SIM kártyákat, aki rendkívül rugalmas előfizetési konstrukciókat kínálnak a Telenor hálózatán.

A videók során összesen 6 különböző terméket fogunk bemutatni nektek, probáltunk minél eltérőbb felhasználási területekre szánt  kompakt eszközöket megvizsgálni, a professzionális igényektől egészen az otthoni felhasználásig.

A teszt során bemutatott termékek a következők lesznek:


 

- MikroTik wAP LTE kit

- MikroTik SXT LTE

- MikroTik LtAP mini

- Huawei B25S

- Huawei E5785

- TP-Link MR200


 

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az Extranet-nek a Huawei termékekért és a SIM kártyákért, valamint a TP-LINK Magyarországnak  a routerért.

Tesztünk során arra voltunk kíváncsiak, hogy különböző helyszíneken, hogyan teljesítenek a fent felsorolt berendezések. Mindegyik eszközzel elvégeztünk egy mérést Budapesten, hogy a makrocellákkal sűrűn behálózott fővárosban is kapjunk egy referencia értéket.

Második helyszínünk egy balatonszemesi nyaraló, ahol telefonon mobilinternettel mérve nagyon alacsony értékeket kaptunk. Az ingatlan tulajdonosának beszámolója alapján legtöbbször csak 2G szolgáltatás elérhető számára.

Számunkra a legérdekesebb ezen a területen az volt, hogy a dedikált LTE routerek miként teljesítenek a fenti körülmények között. Azért, hogy a teszt még izgalmasabb legyen az út során is végrehajtottunk méréseket a mozgó járműből egy arra tervezett termékkel.

Méréseinket minden esetben a speedtest.net alkalmazásán keresztül fogjuk végrehajtani és legkevesebb 10 mérést fogunk elvégezni minden egyes eszközzel egymás után. Az elért eredményekről minden videóban részletesen beszámolunk nektek.

Ha még nem tettétek volna meg akkor iratkozzatok fel YouTube csatornánkra, hogy mindig első kézből értesülhessetek legfrissebb videóinkról.


 

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.