Témakörök

LTE teszt - MikroTik LHG LTE kit

2020.01.09. 10:22

Kisebb kihagyás után ismét folytatjuk LTE tesztsorozatunkat. A mai epizódban a jelenleg kapható legnagyobb antennanyereségű LTE kliens berendezést mutatjuk meg nektek. Lássuk, hogy a MikroTik LHG LTE kit milyen eredményeket produkált a korábban bemutatott teszthelyszíneken.

 

Továbbra is arra vagyunk kíváncsiak, hogy a fővároshoz képest milyen sávszélességet lehet elérni egy vidéki gyengébb lefedettséggel rendelkező helyszínen. A terep ismerős lehet sokak számára hiszen most is a főváros és ugyanaz a Balatonszemesi nyaraló adott otthon tesztjeinknek.

Jelenlegi tesztünkhöz is az Extranet virtuális mobilszolgáltató biztosította a SIM kártyákat, aki rendkívül rugalmas előfizetési konstrukciókat kínál a Telenor hálózatán. Ezúton köszönjük a segítségüket.

A bevezetőben már elhangzott, hogy a MikroTik LHG LTE kit a jelenleg elérhető legnagyobb nyereségű LTE kliens a maga 21 dBi-s antennanyereségével. A gyári csomagolásban az akítv eszközön felül megtalálunk egy 100 Mbps-os PoE tápfeladót, illetve egy 24 V/0.38A-es tápegységet. Fontos információ, hogy a passzív PoE-n kívül a MikroTik LHG LTE a 802.3 af/at szabványokat is támogatja. Interfészeket nézve az eszközön 1db 100Mpbs-os LAN port található. A termékben 1db LTE kártya foglalat kapott helyet, ahol a gyártó saját R11e-LTE kártyáját találjuk.

A termék összeszerelése rendkívül egyszerű ahogy az LTE család mindegyike ez is pár perc alatt telepítésre kész állapotra hozható. Beállítása az összes MikroTik eszközhöz hasonlóan a RouterOS-en keresztül történik.

budapesti referencia teszt során az alábbi eredmények születtek -62 dBm-es RSRP érték mellett:

 

Letöltés – 83,8 Mbps

Feltöltés – 40,5 Mbps

Ping idő - 17ms
 

balatonszemesi nyaralóban az eszközt megfelelően beállítva a következő mérési eredményeket kaptunk -101 dBm-es RSRP érték mellett:
 

Letöltés – 55,7 Mbps

Feltöltés - 17 Mbps

Ping - 25 ms

 

A MikroTik LHG LTE kit-et gyenge lefedettségű, de nagy sávszélesség igényű helyszínekre ajánljuk!

Jövő héten egy újabb eszközzel folytatjuk tesztünket!

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.