Témakörök

Racom - RAy3 80 GHz termékbejelentés

0 0
2023.06.08. 15:16

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a RACOM RAy termékcsaládja egy újabb taggal bővült. Az eddig ismert sávok (10, 17, 18, 24 GHz) mellett a napokban debütált a 80GHz-es tartományban működő RAy3 80GHz mely a RAy3 modellek főbb jegyeit hordozza magában az e-Band adta lehetőségekkel kiegészülve. Ennek eredményeképpen akár 10GB/s-os!! adatátvitellel is kalkulálhattok 128QAM moduláció és 2GHz-es raszterszélesség mellett.

Mint ahogy minden RAy esetében a gyártó most is kiemelt figyelmet fordított az előzetes tesztekre és az azokból származó információk feldolgozására melyek hozzásegítették a végső HW változat kialakításához. a Z-NET Telekom hálózatában is helyet kapott egy 80GHz-es összeköttetés melyet 3,4 km-es távolságra 40 cm-es JIROUS antennákkal szereltek fel 40 és 50 m magasan. A tesztelés során több intenzív esőzés is előfordult az érintett területeken. Ezekben a helyzetekben a moduláció automatikusan csökkent 128QAM-ról 64QAM-ra. Minden más ingadozást az ATPC megoldott, és a kapcsolat egyszer sem szakadt meg.

A RAy3 80GHz specifikációból látható, hogy 2db interfésszel kalkulálhatunk. Kapunk egy Gbit-es rezes RJ-45 portot, illetve helyett kapott egy 10Gbit-es SFP+ foglalat is. A rádió maximális kimenő teljesítménye 20dBm. Moduláció tekintetében 2PSK, valamint 128 QAM között számolhatunk, mely mellé a sáv adta lehetőségnek köszönhetően akár 2000 MHz-es csatornaszélességet is beállíthatunk. A 35 W-nál kezdődő és maximális 45 W-ig elmenő energiafogyasztás minimalizálja az üzemeltetési költségeket, és lehetővé teszi a napelemes energiaellátást is akár 802.3bt PoE-n.

A gyártó szerint a költségének és egyszerű telepíthetőségének köszönhetően még olyan kihívást jelentő környezetben is helyettesítheti az optikai kábeleket, ahol nagy sebességre és rendelkezésre állásra van szükség, például a 4G és 5G hálózatok bázisállomás-kapcsolataihoz.

A RAy3 80GHz-et keressétek webáruházunkban, illetve, ha bármilyen kérdésetek van hívjátok központi telefonszámunkat vagy keressétek kiemelt kapcsolattartótokat.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.

Kapcsolódó termékcsoportok