Témakörök

Ubiquiti Dream Wall - Ismertető

0 0
2022.06.02. 17:58

Mai videónkban bemutatjuk nektek az Ubiquiti Networks új all in one termékét a UniFi Dream Wall-t. Hasonló koncepcióval találkozhattatok már az UDM szériánál is, de itt még tovább mentek a mérnökök és egy termékbe összegyúrták az UniFi termékkínálat majd egészét. Lássuk, hogy milyen adottságokkal és paraméterekkel bír a Dream Wall illetve, hogy miért is van létjogosultsága e koncepciónak.

 

A csomagolás a megszokott UBNT minőséget hozza, szükség is van a robosztus és strapabíró kartonra hisz az eszköz több mint 10kg-ot nyom önmagában. A dobozban a Dream Wall-on felül találunk egy fali konzolt melynek segítségével rögzíthető a termék. Itt szükséges megjegyezni, hogy a gyártó egy rendkívül sajátos és praktikus metódust fejlesztett ki a Dream Wall csavarok nélkül történő konzolra való felhelyezésére és fixálására.

A belbecsről egy kicsit bővebben szót ejtve a Dream Wall 2db hot swap-os 550W-os teljesítményű PSU-val érkezik. A termék előlapján a gyártótól már megszokott érintőkijelző se hiányozhat melyen valós idejű statisztikai és hálózati adatokat tudhatunk meg. Egy 128GB-os integrált SSD is található a Dream Wall-ba és efelett egy microSD slot foglalat is készenáll arra, hogy minimum 128GB-os SD kártyát helyezzünk bele. 802.11ax (2,4GHz 2x2, 5GHz 4x4) -es szabványú Wi-Fi-vel is felruházták a Dream Wall-t Mely összesen 2.7 Gbps-os áteresztőképességgel bír a gyártói adatok alapján.

A számítási feladatok elvégzéséért egy ARM architektúrájú Quad-Core Cortex®-A57 -es chip felel 1.7 GHz-es órajellel és 4GB DDR4-es RAM-al.

Portok tekintetében sem szenvedünk hiányt. WAN oldalon egy 10G-s SFP+ foglalat, valamint 1db 2,5G-s rezes RJ-45 aljzat áll rendelkezésünkre. Illetve itt ezen felül találnunk egy Gbit-es RJ-45-ös konzol portot is.

LAN csatlakozások tekintetében összesen 12db Gbit-es RJ-45-tel, valamint 1db 10G-s SFP+-al gazdálkodhatunk. PoE megtáplálás fronton a fent említett 12-ből 4db PoE (802.3af), 4db PoE+ (802.3at), 4db PoE++ (802.3bt) támogatással bír összesen 530W-os PoE budget-el.

A Dream Wall konfigurálható BT-n, Wi-Fi-n, illetve ETH csatlakozáson keresztül.

Természetesen az UBNT itt is készül egy PRO verzióval, amelyről adatlap hiányában egyelőre pontos specifikációt nem tudunk csak találgatni lehet a kikerült képi és videós anyagok alapján. Ami biztosnak tűnik, hogy a PSU-at és az egész tápellátásért felelős modult egy különálló egységben helyezik el, amely ezen felül egy 6000mAh-os akkumulátort is kap. A kikerült PSU-k helyére két darab HDD csatlakozási lehetőség kerül. A kijelző mérete szignifikánsan megnő 7’-ra.

Összességében az all in one megoldás az UBNT-től egy nagyon jó elképzelés és komplex megoldás lehet kisebb irodákba, üzletekbe vagy akár otthoni felhasználásra is. A komplexitás a termék előnye és veszélye is egyaránt hiszen, ha itt bármilyen probléma adódik akkor akár az a teljes hálózati infrastruktúránk működését is veszélyeztetheti.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.