Témakörök

Ubiquiti Networks - UniFi Video NVR beállítás

2018.12.13. 11:06

Múlt heti Ubiquiti UniFi Video termékcsaládról szóló videónkban betekintést kaphattatok a kamerák, valamint a hozzájuk szükséges NVR eszközök telepítésébe. Aktuális epizódunkban részletesen bemutatjuk nektek a UniFi Video rendszerek szoftveres beállítási lehetőségeit.


A UniFi video szoftver felületébe belépve láthatjuk az általunk telepített kamerák listáját. A kamerákat ezek után egyszerűen implementálhatjuk rendszerünkbe, a szükséges belépési adatok megadása után adott eszközre kattintva rögtön megtekinthetjük a kamera élő képét is.

A kamera hozzáadása után elvégezhetjük a rögzítési beállításokat. A recording fülre kattintva kiválasztható a felvétel módja (nincs rögzítés, folyamatos rögzítés, mozgásérzékelésre történő rögzítés, illetve időzítés alapú rögzítés), valamint a felbontás minősége.

Amennyiben a mozgásérzékelést választjuk ki, lehetőségünk van különböző zónák definiálására melyeket poligonokkal tudunk kijelölni majd menteni.

A UniFi kontollerhez hasonlóan itt is elhelyezhetjük a becsatolt alaprajzon a kamerákat. Az eszközök kiválasztásánál segítségünkre szolgál, hogy minden adott kamera illesztésekor annak pontos nyílásszögét mutatja a rendszer.

A szoftverben a Live View menüpontra kattintva a kamerák élő képét tekinthetjük meg. Rácsos elrendezésben maximálisan 26 élőkép nézhető.  Adott kamera képére kattintva pedig teljes képernyőre válthatunk. A beépített hangszóróval, valamint mikrofonnal ellátott modelleknél itt további beállításokat végezhetünk el.

Minden kameránál különállóan finomhangolhatóak a képek, függően az alkalmazás helyszínétől. Lehetőség van a fényerő, kontraszt, színezet, illetve a színtelítettség állítására. A kép minőségét tovább javíthatjuk a digitális zajszűréssel és az élesség módosításával.

A WDR funkcióval szabadon állítható a környezethez megfelelő képbeállítás. Az AE funkcióval a külső mesterséges fények által generált vibrációt csökkenthetjük. Az éjszakai felvételek során az infravetők érzékenységét is állíthatjuk manuálisan, de a rendszer automatikusan is képes kezelni azt és illeszkedni a külső fényerőhöz.

A rögzített felvételek visszanézését különböző szűrők segítségével pontosíthatjuk. Szűkíthetünk akár az adott napra, előző hétre vagy akár az előző hónapra is. Ha ismerjük az adott időintervallumot akkor akár azt is megadhatjuk.

A kiválasztott felvételeket visszanézhetjük vagy le is tölthetjük (.mp4) illetve zárolhatjuk is. Így biztosítva azt, hogy kerüljön törlésre az archívumból.

Felhasználók hozzáadására esetén egyenként definiálhatjuk azok jogosultságait a rendszeren belül. Megszabhatjuk azt, hogy adott user csak megtekintheti e a videókat vagy lehetősége van törölni és szerkeszteni is azokat.

Az NVR képes RTSP, RTMP, RTMPS streaming protokollok támogatására, amellyel a videofelvételeinket könnyedén tovább streamelhetjük más eszközökre is. 

Az NVR beállításaiban továbbá megadhatjuk, hogy hány GB lemezterület maradjon szabadon az alapértelmezetten 2TB-os HDD-n.

Ha még nem tettétek meg akkor iratkozzatok fel YouTube csatornánkra, hogy mindig elsőkézből értesülhessetek új videóinkról.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.