Témakörök

UBNT LTU az AccessPoint kínálatában!

2020.01.31. 09:25

Jó hír a WISP-ek számára, hogy a Ubiquiti Networks rendkívül széles termékpalettája tovább bővül egy több, mint 6 éve fejlesztés alatt álló termékcsaláddal. Az LTU név mögött jelenleg 3 kliensberendezés és 1 bázisállomás áll, melyek részben már elérhetőek az AccessPoint webshopon! Az új technológiát kimagasló PPS szám, spektrális hatékonyság, magas moduláció, valamint akár 1Gbps-os aggregált adatátviteli kapacitás jellemzi.

A hatékonyság növelésének céljából az UBNT már korábban is (airFiber 2015- ) igyekezett elszakadni a 802.11-es protokollon alapuló szabványoktól és kifejleszteni egy saját maga által szabadalmaztatott technológiát. A mostani RF analízisre épülő LTU lekörözi az airFibereknél elérhető maximális értékeket, sőt néhány mérőszám esetében nagy mértékben túl is szárnyalja azokat.

A leginkább szembetűnő előnye a 2.000.000 PPS-es másodpercenkénti csomagáteresztő képesség, illetve az 4096-os QAM moduláció, ami a spektrális hatékonyságot javítja, a gyártói beszámolók szerint optimális körülmények között ez 21,2 bps/Hz is lehet!

Az LTU technológiát támogató eszközökről is feltétlen szót kell ejtenünk. Első körben a bázisállomásként szolgálatot teljesítő LTU Rocket-et nézzük meg. Az AP a fent említett értékeket képes elérni azonban a jelenlegi FW-el csak 600Mbps-os maximumos áteresztőképességgel bír. Megtáplálására 1db 24V/1A-es Gigabites passzív PoE adaptert biztosít az UBNT a gyári csomagolásban. Interfészek tekintetében 2db RJ-45-ös Gbit-es LAN áll rendelkezésre melyből az egyik menedzselési lehetőségek elvégzésére lett kialakítva. Az LTU Rocket tetején 3db RF csatlakozót találunk ebből kettő RPSMA az antenna csatlakoztatásra míg a középső SMA a külső GPS antenna beüzemelésére szolgál. A rádió maximális kimenő teljesítménye 29 dBm. A jelenlegi firmware verzióval 64+ kliens berendezés akasztható fel maximum egy bázisra azonban ez a szám is felszökik 255-re a jövőbeni frissítések által.

Következzenek a kliensberendezések amelyek leginkább antenna nyereségükben, áthidalható maximális távolságban és természetesen árban térnek el egymástól. A szavak helyett itt beszéljen helyettünk a lent látható táblázat ahol a bázis mellett a három CPE is helyet kap:

Az LTU család mindegyik tagja elérhető webáruházunkban, árak tekintetében is itt tájékozódhattok. A termékeket keressétek újdonságaink között, valamint e cikk alján a kapcsolódó termékeknél.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.