Témakörök

Unboxing and more - Ubiquiti G4 Doorbell Pro PoE Kit

0 1
2024.01.11. 17:57

2024 első videójában egy Unboxing and more epizóddal készültünk nektek. A széria mai részében bemutatjuk a Ubiquiti legújabb, és sok tekintetben újdonságnak számító G4 Doorbell Pro PoE Kit-jét, amely jelenleg a gyártó zászlóshajója kategóriáján belül és PoE-s, kábeles csatlakoztatása okán egy közkedvelt termékké is válhat, hiszen leveszi vállunkról a gyenge Wi-Fi jel okozta terhet, ezáltal megkímél az emiatti bosszúságoktól. Természetesen most is a kicsomagolástól egészen a konfigurációig minden részletet megismertet veletek állandó szakértőnk, Meretei Balázs.

 

A megszokott prémium csomagolás mögött rögtön a kapucsengő és a beltéri egység fogad minket. A kapucsengőt kézbevéve az alján rögtön megpillanthatunk egy második kamerát, amely arra hivatott, hogy az ajtónk elé helyezett csomagokat figyelje. Természetesen ennek a feature-nek a tengerentúlon lesz leginkább jelentősége, de bizonyos esetekben lehetséges, hogy itthon is hasznát vehetjük. A hátoldalon a Gbit-es PoE (802.3af)-s ETH porton felül egy reset gomb található. Elől a 2MP-s 1600 x 1200 (4:3)-as felbontású főkamera, mikrofon, IR fény, csengő gomb, státusz visszajelző LED, hangszóró és egy kijelző található. A csengőnél szintén megtaláljuk a PoE-s ETH csatlakoztatás viszont itt a Gbit helyett csak 100-as portot kapunk, amely valljuk be bőven elegendő.

A csomagban a két eszközön felül számtalan kiegészítő is helyet kapott. Nevesítve egy gipszkarton beépítőkeret a beltéri csengőegységhez, falon kívüli beépítőkeret szintén a beltéri egységhez, egyenes alumínium felfogató, rögzítőkeret a kapucsengőhöz, 30 fokos döntött albuminim felfogató, rögzítőkeret olyan esetekre amikor a szögbeállítással játszani kell kicsit annak érdekében, hogy megfelelő legyen a rálátás.

 

A kicsomagolás után következzen a beüzemelés, a UniFi Protect segítségével. A beltéri egységgel kezdve a sort a FW frissítés után lehetőség van az adoptálásra, ahol átnevezhető, illetve a csengő hangerő beállítható. A kapucsengőval a FW frissítés után szintén megkezdhetjük a munkát. Természetesen itt már sokkal szélesebb paraméterezési opciók fogadnak minket. A konfigurációs lehetőségek elvégzése után (lásd videó) tegyünk egy próbát az eszközzel. A csengetés után mind az asztali Protect felületen mind a telefonon található app-on keresztül megérkezik a push üzenet, amely jelzi a csengő megnyomását és lehetőséget biztosít a további interakciókra.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Új hozzászólás
cxFzaQKZ 2024. 01. 11. 19:46:06
neGZvNAUWfClwbVX
Tetszik
Tetszik