Témakörök

Unboxing and more - Ubiquiti U6+ & U6+LR

0 0
2022.12.01. 17:58

A Ubiquiti Networks két újabb 802.11ax protokollt támogató AP-val bővíti UniFi portfólióját. Az U6+ valamint az U6+LR talán legnagyobb ütőkártyája, hogy immáron 2,4GHz-en is támogatja a WiFi 6-os szabványt. Nagy valószínűséggel a gyártó fő célja, hogy e két eszközzel orvosolja az U6-Lite, valamint LR esetén ejtett fájó sebet melyet oly sokan felemlegetnek. Unboxing and more sorozatunkhoz híven természetesen itt sem álltunk meg a csomagolásnál és belestünk az AP-k borítása alá, hogy megtudjuk milyen egyéb újításokat várhatunk az UBNT új üdvöskéitől.

Mindkét AP megújult, egyszerű csomagolásban érkezik, természetesen a megszokott UBNT minőségben. Az U6+ méretei megegyeznek a nanoHD-val melynek eredményeképp mind az álmennyezeti süllyesztett rögzítőkerettel mind pedig az elérhető borításokkal kompatibilis. Interfész tekintetében 1db Gbit-es rezes PoE támogatással ellátott RJ-45-el számolhatunk. Kimenő teljesítménynél 23 dBm-es értéket látunk mind 2,4 mind 5GHz esetében (2x2 MIMO) míg antennanyereségnél 3dBi 2,4-en és 5,4 dBi 5GHz-en.

 

Az U6+LR-t kézbe fogva rögtön érezhető az ismételt méretcsökkenés. Az U6-LR után most ismét visszakanyarodtunk az UAP-AC-LR méretével majdnem megegyező számokhoz. A hardver szinte teljes egészében ugyanaz, mint az U6+ esetében, az antennáknál található szignifikáns különbség. Itt 2,4GHz-en 4dBi míg 5GHz-en 5.5dBi-s nyereséggel kalkulálhatunk.

 

 

Mindkét AP-ra egyaránt igaz, hogy a hátsó rész immáron nem műanyagból, hanem alumínium öntvényből készül mely a hűtés, valamint a hátrafelé irányuló sugárzás szempontjából egyaránt kedvező újítás.

Az antennakarakterisztikát látva is abszolút egyértelmű, hogy a gyártó törekszik arra, hogy abszolút prémium hardvert adjon ki kezei közül. Ami viszont kimaradt mindkét modellből az nem más, mint a bluetooth rádió.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.