5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Összefoglaló

0 0
2018.09.05. 16:40

Ismételten elérkeztünk 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk végéhez. A második széria elkészítése során is igyekeztünk a számotokra legrelevánsabb eszközöket kiválasztani és alávetni a korábban ismertetett teszteknek. A mostani záró epizódban a megszokott videós tartalom mellett további érdekes statisztikákat, infografikákat és személyes értékeléseinket is megtekinthetitek.

 

Az összehasonlítás alapját a  korábban mért eredmények adják, amelyekből három fő paramétert számoltunk ki: Az EXFO műszer által 1500-as csomagmérettel mért eredményekből és a használt csatorna szélességek méretéből számoltuk a spektrális hatékonyságot mutató bit/Hz arányt és szintén ezen mérés illetve az eszközök dollárban megadott listaára adja meg az ár/árték arányt, nevezetesen azt, hogy 1 dollárért mennyi megabitet visz át az eszköz? Az egyik legfontosabb mutatót, vagyis a csomag feldolgozó képességet az EXFO műszer által 68-as csomagmérettel végrehajtott teszt eredményből számoltuk ki. Az eredményeket az alábbi info grafikákon láthatjátok.

 

Fontos megjegyezni, hogy a tesztelt Cambium Networks termékek béta FW-el rendelkeztek. A gyártó hamarosan kiadja szóbanforgó eszközeire a frissített firmware verizókat amelyektől magasabb kapacitást és több funkciót várhatunk a jövőben.
 

 
 

 

Három kategóriában adtunk pontokat az eszközök milyenségét illetően: Telepíthetőség, Kiviteli Minőség és Konfigurálhatóság.

 

 

 

Telepíthetőség Kivitel minősége Konfigurálhatóság
Ubiquiti,
airFiber 5XHD
5 5 4
Cambium
  Networks, PTP 550 Integrated
4 5 4
MikroTik,
  QRT G-5HPacD
5 3 3
Cambium
  Networks, ePMP 5 GHz Force 300-25 High Gain Radio
3 4 4
Ubiquiti,
  LiteBeam AC, Gen2
4 4 5
MikroTik,
  LHG 5 ac (RBLHGG-5acD)
3 2 3
mimosa,
  C5c, 5 GHz Connectorised
5 5 4

 

 


Ezzel lezárjuk második  PTP teszt sorozatunkat.

 

5 GHz-es PTP összehasonlító tesztünk összes epizódját visszanézhetitek YouTube lejátszási listánkban
 

Ha még nem tettétek meg akkor most iratkozzatok fel YouTube csatornánkra, hogy első kézből értesülhessetek videóinkról.


 

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.