Témakörök


ISP Lab - HALNy főbb funkciók

0 0
2021.07.02. 13:00

E heti videónkban ismételten a HALNy vendorfüggetlen ONU megoldásaira fókuszálunk. Az előző részben magáról a gyártófüggetlenségről és annak előnyeiről meséltünk nektek. A mai epizódban a HALNy rendszerek főbb funkcióinak bemutatásán a sor.

 

Rögtön a közepébe vágva kezdjük a sort a provisioning-el. A sztenderd megoldások mellett, mint például a DHCP option 60-67 vagy az OMCI a HALNy bevezette a TR069-es protokollt is. Továbbá lehetőségünk van az ONU-k forgalmi, valamint jelszint statisztikáinak távoli lekérése egy SNMP eszköztár segítségével.

Létezik IPV6 filtering támogatás is mely az RFC 6092-es ajánlás alapján működik. A reset gomb egyedi funkcióval való felruházására is lehetőség van. A rendszer GUI-t kettéoszthatjuk szolgáltatói, valamint végfelhasználói részre, ahol egyénileg állítható be az, hogy milyen módosítási lehetőségeket engedünk meg például a végfelhasználó részére (tűzfalbeállítások, NAT forward, SSID stb.)

További hasznos újdonság, hogy a menedzsment VLAN-on bevezették az iPerf szerver lehetőséget így könnyedén végezhetünk sávszélesség méréseket. A másik nagyon hasznos és fontos feature az EasyMesh támogatás. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy bármely 4x4-es MU-MIMO támogatással bíró ONU berendezés lehet EasyMesh kontroller. E hálózat kialakításához természetesen további home gateway eszközökre van szükségünk melyek közül 4 is megtalálható a gyártó porfóliójában. Így könnyedén kialakíthatunk egy olyan otthoni hálózatot, amelyen akár vezeték nélkül átvihető a teljes Triple-Play szolgáltatáscsomag. A LAN link to WAN funkció támogatása további előnyökhöz juttatja a felhasználóját. Amikor egy rádiós szolgáltatás után optikai hálózat kerül bevezetésre nem szükséges a teljes házat átkábelezni. Elegendő csupán a rádióig elvinni az optikát majd ott bármilyen egy portos ONU felszerelése után a nagyobb teljesítményű HALNy routerrel való összekötés során az optikai port helyett a LAN4 port is használható lesz WAN uplink portként és így máris megvalósulhat az összeköttetés.

Azok számára, akik egy pillanatig se szeretnének élő internet kapcsolat nélkül maradni az USB porttal felszerelt HALNy modellek kínálnak megoldást. Bármilyen LTE modemet csatlakoztatva rá könnyedén tartalék betápot biztosíthatunk.

A GUI-n kívül az eszköz külső burkolata is testeszabható és egyéni logóval ellátható. A végfelhasználók számára egy alkalmazás is rendelkezésre áll, melyben alapszintű módosításokat, valamint pillanatnyi információkat (csatlakozott kliensek száma, teljesítményadatok stb.) lehet megtekinteni.

Hozzászólás írása

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!

Még nincs egy hozzászólás sem.

Kapcsolódó termékcsoportok