Témakörök

Koko

TP-Link - Omada Wi-Fi 6 promóció

2022.04.08. 0 0

Áprilisban a TP-Link egy újabb promócióval készült partnerei részére. Amennyiben április 4. és május 31. között legalább 4 db Omada Wi-Fi 6-os AP-t vásároltok úgy 1 db Tapo TC65 kamerát kaptok ajándékba a gyártótól.

Koko

MikroTik RouterOS 7 tanúsítványkezelés - 2. rész

2022.04.07. 0 0

Múlt heti videónkban belekóstoltunk a tanúsítványkezelésbe és annak alapfogalmaiba. A mai epizód során még mélyebbre ásunk és kitérünk minden apró részletre, illetve arra, hogy miként valósul meg e folyamat a MikroTik RouterOS 7 keretein belül.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Kültéri üdvözlő fény programozása

2022.04.06. 0 0

E heti Homey percek sorozatunkban egy hazatérés scenárió programozását mutatjuk be nektek. Az automatizmus segítségével megvalósíthatjuk azt, hogy ha a család bármely tagja sötétedés után megérkezik otthonunkba a kültéri világítás automatikusan egy welcome fénnyel fogadja.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Kádár-kocka újratöltve

2022.04.05. 0 0

Talán senkinek sem szükséges bemutatni a 60-as évek hazai építészetének egyik ikonikus mintapéldányát, nevezetesen a “10x10-es” Kádár-kockát. Manapság reneszánszát éli a projekt, újragondolt formában. Szerencsénkre partnereink, barátaink, korábbi vendégeink személyesen érintettek egy ilyen tipusú ingatlan rehabilitálásában. Lássuk mit is álmodott meg a két Home Assistantos fenegyerek, nevesint Halmos Gyula és Lángh Tamás? Stúdiónkban ismét vendégként köszönthetjük a Yabune Solution Kft. két alapító tulajdonosát.

Koko

MikroTik RouterOS 7 tanúsítványkezelés - Bevezető

2022.03.31. 0 0

Mai videónkban visszatérünk a MikroTik RouterOS 7-hez. Egy korábbi részben mélyrehatóan foglalkoztunk a MikroTik új szoftver verziójával és annak főbb újításaival. A mai epizód során állandó szakértőnkkel Balogh Attilával beszélgetünk általánosságban a tanúsítványkezelésről, illetve annak Router OS-ben való használatáról.

Koko

OkosOtthon Labor - Okos világítás - Kültéri megoldások

2022.03.30. 0 0

Fókuszban továbbra is az okos világítás, azonban most kilépünk a kertbe, terítéken a kültéri megoldások. Formák, méretek, funkciók, általános és egyedi tulajdonságok. Megannyi információ és még több tapasztalat.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Műsorvezetőnk háza táján

2022.03.29. 0 0

Tavaly augusztusban egy háromrészes sorozat keretein belül mutattuk be állandó hostunk, Kálmán Gergely otthonának smart ökoszisztémáját. Az elmúlt bő fél évben rengeteg újdonság érkezett hozzánk, bővítve ezzel a már korábban tárgyalt rendszert. Lesz itt minden az okos zártól, a kávéfőzőn és magasnyomású mosón át az intelligens autótöltőig.

Koko

COVID korlátozások megszüntetése

2022.03.25. 0 0

Örömmel jelentjük be nektek, hogy a javuló járványügyi mutatóknak köszönhetően az AccessPoint Kft. megnyitja kapuit ügyfelei részére. Ennek eredményeképp számos korábban érvényben lévő korlátozás megszűnik, illetve néhány apróbb változás is életbe lép a még hatékonyabb kiszolgálás érdekében.

Koko

Optikai kábelek - Légkábelek

2022.03.24. 0 0

Optikai kábelekről szóló videósorozatunk első részében a belső felépítésről és az ezek közötti eltérésekről beszéltünk. A további epizódok során a kábeleket felhasználási területük szerint tekintjük át. Az első csoport melyet részletesen bemutatunk nektek nem más, mint a légkábelek.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Cirkadián ritmus alapú világítás

2022.03.23. 0 0

Homey percek sorozatunk mai epizódjában egy RGB CCT LED szalagot automatizálunk cirkadián ritmus alapján. Az automatizmusnak köszönhetően a LED szalag színhőmérséklete az adott napszaknak megfelelően változik így biztosítva a folyamatos komfortérzetet.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Épületenergetikáról átfogóan - 3. rész

2022.03.22. 0 0

Az épületenergetika témaköre jóval túlmutat az elméleti számításokon és néhány kötelező tanúsítvány kiállításán. Győrfi Andrásnak köszönhetően a terület egy rendkívül széles spektrumát ismerhetjük meg, temérdek hasznos információval és gyakorlati példával. Előre kalkulálható rezsiköltségektől a felhasznált építészeti anyagok és gépészeti technológiák hatékony vagy épp hatékonytalan együttműködéséig, egy többrészes sorozat keretein belül.

Koko

Optikai kábelek - Kábelszerkezetek

2022.03.17. 0 0

Újonnan induló videósorozatunk központjában az optikai kábelek állnak. Az epizódok során szeretnénk egy átfogó képet mutatni nektek a különböző kábel típusokról, valamint azok szerkezetéről, és az ebből fakadó különbségekről. A mai részben az optikai kábelek belső felépítéséről és az ezek közti eltérésekről hallhattok bővebben.

Koko

OkosOtthon Labor - Okos világítás - LED szalagok - 2. rész

2022.03.16. 2 0

Fókuszban az okosotthonok egyik belépő tétele, az okosvilágítás, ezen belül is a LED szalagok. Típusok, méretezés, színek, vezérlés, teljesítmény, rögzíthetőség és még sok egyéb paraméter egy adásban.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Épületenergetikáról átfogóan - 2. rész

2022.03.15. 0 0

Az épületenergetika témaköre jóval túlmutat az elméleti számításokon és néhány kötelező tanúsítvány kiállításán. Győrfi Andrásnak köszönhetően a terület egy rendkívül széles spektrumát ismerhetjük meg, temérdek hasznos információval és gyakorlati példával. Előre kalkulálható rezsiköltségektől a felhasznált építészeti anyagok és gépészeti technológiák hatékony vagy épp hatékonytalan együttműködéséig, egy többrészes sorozat keretein belül.

Koko

AccessPoint Academy - MikroTik képzések 2022 május

2022.03.11. 0 0

Az elhúzódó kényszerszünet után az AccessPoint Academy újult lendülettel vár minden tanulni és tudását gyarapítani vágyó jelentkezőt MikroTik kurzusaira 2022 májusában. A MikroTik képzéseken felül az év hátralévő részében további hivatalos gyártói (Ubiquiti Networks, Cambium Networks) tréningek indítását is tervezzük melyekért a MikroTik tanfolyamokkal egyetemben Meretei Balázs tréner kollégánk felel.

Koko

MikroTik - RouterOS 7 genezis

2022.03.10. 1 0

Folytatjuk a MikroTik RouterOS-ről szóló minisorozatunkat. A legutóbbi epizódban kielemeztük azt, hogy a RouterOS 6 kilenc éves szolgálati ideje alatt honnan hová jutott és milyen mérföldkövek voltak életútja során. A mai részben már teljes mértékben a RouterOS 7 kerül főszerepbe. Meretei Balázs műszaki vezető kollégánkkal közösen megvitatjuk, hogy mit is adott számunkra a RouterOS 7, illetve, hogy merre tart a szoftver a jövőben.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - LED szalag hozzáadás és automatizálás

2022.03.09. 0 0

Homey percek sorozatunk mai epizódjában egy Sunricher LED szalagot adunk hozzá központunkhoz. Ezután egy összetettebb automatizmus rögzítéséi folyamatát mutatjuk be nektek kitérve az apró részletekre melyek segítségével még kifinomultabb szcenáriókat készíthettek okosvilágításotokhoz.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Épületenergetikáról átfogóan - 1. rész

2022.03.08. 0 0

Az épületenergetika témaköre jóval túlmutat az elméleti számításokon és néhány kötelező tanúsítvány kiállításán. Györfi Andrásnak köszönhetően a terület egy rendkívül széles spektrumát ismerhetjük meg, temérdek hasznos információval és gyakorlati példával. Előre kalkulálható rezsiköltségektől a felhasznált építészeti anyagok és gépészeti technológiák hatékony vagy épp hatékonytalan együttműködéséig, egy többrészes sorozat keretein belül.

Koko

Fibrain HD optikai kazetták típusai

2022.03.03. 0 0

2020 szeptemberében jelent meg a Fibrain HD termékcsaládja melynek egyik legnagyobb előnye, hogy hibrid megoldás révén ugyanazon patch panelben lehet kifejteni optikai- ill. Ethernet kábeleket egyaránt, akár vegyesen is. Az azóta eltelt idő során egyre többen kezdték el használni az új megoldást, viszont számos esetben merült fel kérdés azzal kapcsolatban, hogy mikor melyik kazetta típust válasszátok az optikai kábeletek kifejtéséhez. Mai videónkban ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.

Koko

OkosOtthon Labor - Okos világítás - LED szalagok

2022.03.02. 0 0

Fókuszban az okosotthonok egyik belépő tétele, az okosvilágítás, ezen belül is a LED szalagok. Típusok, méretezés, színek, vezérlés, teljesítmény, rögzíthetőség és még sok egyéb paraméter egy adásban.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Hogyan működik az Internet? - 3. rész

2022.03.01. 2 0

Minisorozatunkban kísérletet teszünk közérthető, részletes, de mégsem túlzóan aprólékos módon bemutatni, hogyan is működik az a hatalmas kiterjedésű hálózat, amit a köznyelvben „Internet”-ként hivatkozunk. Mindezt úgy tesszük, hogy szem előtt tartjuk a téma okosotthon relevanciáját. A feldolgozásban segítségünkre van Balogh Attila a Facebook (Meta) Connectivitytől és Zsák Péter, az ország Okosotthon Guruja.

Koko

Reolink biztonsági kamerák az AccessPoint kínálatában

2022.02.25. 0 0

Jelen cikkünkben bemutatjuk nektek a nagy potenciállal rendelkező 2009-ben alapított Reolinket és szemezgetünk a gyártó termékkínálatából. A Reolink eszközei könnyen kezelhetőek és masszív felépítésűek, alkalmazásuk gördülékenyen és megbízhatóan működik. A napról napra ismertebb, a kezdetekben csak szoftver fejlesztőként működő Reolink, évről évre nagyobb szereplővé növi ki magát az IP kamerák piacán. A kínálatban az alsó és középkategóriájú eszközökön van a hangsúly, legyen szó NVR alapú és maximum 16 PoE képes kamerákból felépített megfigyelő rendszerről, vagy az otthoni igényeknek megfelelő SD kártyás, Google Home vagy Amazon Alexa kompatibilis megoldásokról.

Koko

MikroTik - RouterOS 6 nekrológ

2022.02.24. 1 0

Mai videónk fókuszában a MikroTik RouterOS áll. Természetesen most mindenkinek a közelmúltban megjelent, és nagy várakozásoknak örvendő RouterOS 7 ugrik be először. Azonban mi most először a 9 éve szolgálatot teljesítő RouterOS 6-tal fogunk foglalkozni. Átbeszéljük azt, hogy az évek alatt honnan, hová fejlődött ez a szoftver, milyen mérföldkövek voltak életútja során, és azt, hogy mit is várhatunk az új főverziótól. Az elemzésben segítségünkre van Meretei Balázs műszaki vezető kollégánk, aki pár hónapja immár az AccessPoint csapatát erősíti.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek – Color loop létrehozása színes izzóval

2022.02.23. 0 0

Homey percek sorozatunk mai epizódjában egy Innr színes izzón keresztül mutatjuk be nektek azt, hogy miként is lehet color loopot létrehozni majd finomhangolni a Homey okosotthon központ felületén keresztül.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Hogyan működik az Internet? - 2. rész

2022.02.22. 0 0

Minisorozatunkban kísérletet teszünk közérthető, részletes, de mégsem túlzóan aprólékos módon bemutatni, hogyan is működik az a hatalmas kiterjedésű hálózat, amit a köznyelvben „Internet”-ként hivatkozunk. Mindezt úgy tesszük, hogy szem előtt tartjuk a téma okosotthon relevanciáját. A feldolgozásban segítségünkre van Balogh Attila a Facebook (Meta) Connectivitytől és Zsák Péter, az ország Okosotthon Guruja.

Koko

MikroTik RB5009UG+S+IN - Ismertető

2022.02.17. 0 0

Mai videónkban visszatérő szakértőnkkel, Balogh Attilával közösen lerántjuk a leplet, majd a burkolatot is az RB5009UG+S+IN routerről. Elmondjuk nektek, hogy milyen képességekkel vértezte fel a MikroTik ezt az igen impozáns kapacitással bíró és nem mindennapi külsővel megáldott hardvert.

Koko

OkosOtthon Labor - Okosizzók - Színes izzók

2022.02.16. 0 0

Fókuszban az okosotthonok egyik belépő tétele, az okosvilágítás, illetve az ehhez tartozó fényforrások. Miben különbözik az egyik okosizzó a másiktól? Hogyan kommunikálnak egymással, milyen protokollokat használnak működésük közben? Milyen funkciók érhetőek el, mikor okosizzókról beszélünk? Hány féle foglalatot különböztetünk meg? Mit mikor és mire érdemes használni. Sok sok információ, és nem kevesebb tapasztalat, mindez egy sorozat keretein belül.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Hogyan működik az Internet? - 1. rész

2022.02.15. 2 0

Minisorozatunkban kísérletet teszünk közérthető, részletes, de mégsem túlzóan aprólékos módon bemutatni, hogyan is működik az a hatalmas kiterjedésű hálózat, amit a köznyelvben „Internet”-ként hivatkozunk. Mindezt úgy tesszük, hogy szem előtt tartjuk a téma okosotthon relevanciáját. A feldolgozásban segítségünkre van Balogh Attila a Facebook (Meta) Connectivitytől és Zsák Péter, az ország Okosotthon Guruja.

Koko

2021-es piacelemzés – passzív hálózati komponensek

2022.02.10. 0 0

Hogyan alakult a 2021-es, második COVID év? Milyen folyamatok és hogyan befolyásolták az optikai és strukturált kábelek, kiegészítők, rackszekrények, tápellátás valamint a GPON hálózati berendezések forgalmát? A tavalyi számokból milyen következtetéseket vonhatunk le a 2022-es évre vonatkozóan? Minderre választ ad aktuális összefoglalónk.

Koko

OkosOtthon Labor - Okos világítás – Lámpatestek

2022.02.09. 0 0

Fókuszban továbbra is az okos világítás, azonban most kompakt irányba kanyarodunk, terítéken a lámpatestek. Formák, méretek, funkciók, általános és egyedi tulajdonságok. Megannyi információ és még több tapasztalat.