Témakörök

Koko

OkosOtthon Labor - VOC szenzorok

2022.08.31. 0 0

Mai adásunkban egy ez idáig kevéssé elterjedt, de minden bizonnyal a jövőben egyre nagyobb jelentőséggel bíró szenzortípust mutatunk be nektek. Ez nem más, mint a légminőség szenzor (VOC - Volatile Organic Compounds) mely a levegőben előforduló káros szénhidrogén-származékok gyűjtőneve. Ezen értékek mérésével bizonyosodhatunk meg arról, hogy otthonunkban mikor-milyen az adott légtömeg minősége és ennek segítségével indíthatunk el különböző a fenti értékek javulását elősegítő automatizmusokat.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - A megújult Apple Home app

2022.08.30. 0 0

Az új iOS frissítéssel számtalan, az Apple Home app-ot érintő újdonság látott napvilágot. Ennek részleteit tárgyaljuk a veterán Alma-szakértő Szifon Geri társaságában, aki már hónapokkal ezelőtt fejest ugrott a megjelenést megelőző béta tesztelésbe. És ha ez még nem lenne elég, hozott nekünk néhány izgalmas HomeKit-es termékújdonságot is.

Koko

Cambium Networks - ePMP promóciós csomagajánlatok

2022.08.25. 0 0

A Cambium Networks egy újabb ajánlatcsomaggal jelentkezik mely ezúttal az ePMP rendszereket elsődlegesen használó WISP-ek számára kínál kedvezményeket adott eszközmennyiség függvényében. A most debütáló két összeállításban 24db Force300-25L vagy 24db Force 200L (802.11n) vásárlása esetén érvényesíthető a - 11,8%-os promóciós ár december 31-ig.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Nyitásérzékelő programozása

2022.08.24. 0 0

Múlt heti, nyitásérzékelőkről szóló videónk után magától értetődő, hogy következik e témát felölelő Homey percek epizódunk. A mai részben bemutatjuk nektek, hogy az Aeotec és a Sensative eszközökkel közreműködve milyen automatizmusok valósíthatóak meg otthonunkban.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az okosotthon telepítő szemével

2022.08.24. 0 0

Azon túl, hogy műsort vezet és termékkínálatot fejleszt, Kálmán Gergely ideje egy jelentős részében szakmai konzulens, okosotthon tervező és kivitelező. Az ő perspektívájából ismerhetjük most meg az egyes ügyféltípusokat, a szakági együttműködések mikéntjét és a megvalósítás egyes stációit. Az életből vett példák, megannyi sztori, folyamatosan növekvő gyakorlati tapasztalat. Élménybeszámoló az elmúlt néhány esztendőről a kivitelező szemüvegén át.

Koko

Cambium Networks – Double & Triple play promó Vol. 2

2022.08.18. 0 0

A Cambium Networks az idei évet két WI-Fi 6-os promóciós csomaggal indította, melyet most újra életre hívott. Az akció keretein belül rendkívül jutányos áron juthattatok hozzá 802.11ax-es acess pointokhoz (XV2, XV3), cnMatrix switchekhez plusz a hozzájuk tartozó cnMaestro-X előfizetésekhez, amelyek így együttesen akár a deal regisztrációval járó kedvezményeknél is jobb árat jelenthetnek. Kövessétek figyelemmel a részleteket és válasszátok ki a számotokra leginkább megfelelő csomagösszeállítást legkésőbb szeptember 30-ig.

Koko

OkosOtthon Labor - Nyitásérzékelők

2022.08.17. 0 0

Mai videónkban továbbra is az érzékelőké a főszerep. A nyitásérzékelők okosotthonunk egyik alappilléreként szolgálnak mely sok-sok automatizmus kiinduló állomása. Kínálatból nincs hiány, számos gyártó termékei közül választhattok, ebben segítünk nektek most és bemutatjuk az általunk forgalmazott nyitásérzékelők főbb tulajdonságait és képességeit.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Automatizálási ABC - 5. rész

2022.08.16. 0 0

A sorozat ötödik epizódja húsbavágóan aktuális témát feszeget. Nyakunkon az energiaárak drasztikus emelkedése, melyre fogyasztáscsökkentő automatizmusokkal válaszolunk. A megmérettetésben bajtársaink Halmos Gyula, Lángh Tamás és Zsák Péter.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Mozgásérzékelő programozása

2022.08.10. 0 0

A Homey percek mai epizódjában ahogy azt már megszokhattátok az előző héten debütáló termékpalettából szemezgetve mutatjuk be azt, hogy a Homey központtal együttműködve milyen lehetőségek és funkciók rejlenek egy-egy eszközben. Nincs ez másképp most se. A mai részben két Aeotec mozgásérzékelő programozását és beállítási lehetőségeit kísérhetitek végig.

Koko

OkosOtthon Labor - Mozgásérzékelők

2022.08.03. 0 0

Mai videónkban a világítással szoros viszonyt ápoló ámde ezen kívül még számtalan felhasználási lehetőséggel bíró mozgásérzékelők világába kalauzolunk el benneteket. Bemutatjuk a kínálatunkban elérhető mozgásérzékelők típusait és azok legfőbb tulajdonságait.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Nyomógomb programozása

2022.07.27. 0 0

Homey percek sorozatunk mai részében a legutóbbi adás nyomógomb kínálatából szemezgetve kiválasztottuk az Innr 5 gombos multi remote kontrollerét és ezen keresztül mutatjuk be nektek azt, hogy milyen különböző automatizmusokat fűzhetünk fel erre a többfunkciós eszközre a központ közreműködésével.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Egy kis szabadságolás

2022.07.26. 0 0

Csapatunk néhány hét szabadságra megy, de mielőtt szisszen a kupak és csobbanunk a medóba még elmeséljük, hogy milyen tartalmak várhatóak augusztus közepétől.

Koko

OkosOtthon Labor - Nyomógombok

2022.07.20. 0 0

Az OkosOtthon Labor mai videójában ismét termékdömpingre számíthattok. Bemutatjuk nektek, hogy a portfóliónkban elérhető nyomógombokat hányféleképpen lehet integrálni egy okosotthonba. Ezen felül részletesen áttekintjük, a gombok funkcióit, megjelenését, anyaghasználatát és főbb tulajdonságait.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az otthonom története - 3. rész

2022.07.19. 0 0

Ebben az adásban újra elővettük Geri építkezését, a légtechnika, hűtés, fűtés bermuda háromszögén vitorláztunk át az árnyékolástechnika segítségével, lévén ezek a szakágak erős egymásra hatásában el lehet veszni.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Fali kapcsolók programozása

2022.07.13. 0 0

Mint ahogy azt már megszokhattátok egy-egy új témát mindig követ a Homey percek legújabb adása. Nincs ez másképp most se. A mai epizódban bemutatjuk nektek, hogy egy Aqara fali kapcsolóval milyen automatizmusokat hozhattok létre és miként köthetitek össze azokat akár más flow-k működésével.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Automatizálási ABC - 4. rész

2022.07.12. 0 0

Sorozatunk negyedik állomásaként a hűtő és fűtőrendszerek automatizálásával foglalkozunk. Ha pedig a választott témánk logikailag egy, de mégis két komponensű, egyből két vendég is segíti a feldolgozásban, Lángh Tamás ( Yabune Solution ) és Zsák Péter ( Okosotthon Guru ) személyében.

Koko

YouTube csatorna - Indul a nyári szünet!

2022.07.07. 0 0

Az AccesPoint Kft. YouTube csatornáján elérkezett a vakáció ideje, azonban ez idő alatt a színfalak mögött nincs megállás. Stúdiónk teljes átalakuláson esik át, hogy megújult külsővel és tartalommal térhessen vissza. Addig is szemezgessetek több mint 200 elérhető videónkból. Hamarosan visszatérünk!

Koko

OkosOtthon Labor - Fali kapcsolók

2022.07.06. 0 0

Az OkosOtthon Labor YouTube csatornájának mai adásában ismét elhozzuk a fényt nézőink számára. A mai epizód során szemezgetünk a kínálatunkban elérhető fali kapcsolókból és bemutatjuk nektek egy-egy modell legfőbb tulajdonságát és ismérvét. Az Aqara, Meross, Gledopto kapcsolók mellett természetesen nem maradhatott ki az Allterco által forgalmazott Shelly kínálat, mely köszönhetően a sikeres disztribúciós megállapodásnak immáron tovább bővíti okosotthon portfóliónkat.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az okosotthon ipar nem pihen

2022.07.05. 0 0

Ebben az epizódban összegyűjtöttük Nektek az utóbbi hónap okosotthon ipari történéseit. Kitárgyaljuk az Apple keynote-on is szóba hozott Mattert és az annak alapjául szolgáló HomeKitet, de a Qubino akvizíció és az Aqara közelgő bejelentései is terítékre kerülnek. Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a Homey Pro új logika konfigurátora mellett és az Insteon is újra előkerül!

Koko

Unboxing and more - Ubiquiti UXG-Pro

2022.06.30. 1 0

Unboxing and more sorozatunk újabb epizódjában a főszerep továbbra is a Ubiquiti Networks-nél marad. A korábbi USG és USG-PRO-4 modellek az évek során kissé kiöregedtek ezért a gyártó úgy érezte, hogy ezen a vonalon is szükséges némi ráncfelvarrás. Ennek eredményeként született meg az UXG-PRO melyet ma górcső alá veszünk és beszámolunk külső-belső adottságairól, valamint elért teszteredményeiről.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Easee E-autó töltő integrálása

2022.06.29. 0 0

Homey percek sorozatunk mai epizódjában a korábban már bemutatott Easee E-autó töltő integrálásának folyamatát mutatjuk be nektek. Illetve prezentáljuk, hogy miként lehet az otthonunkban rendelkezésre álló kapacitás függvényében szabályozni a töltést a Homey központ automatizmusainak segítségével.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Ray-Ban-től a HomeKit-ig

2022.06.28. 0 0

Rég látott vendégünk bukkant elő nagy hirtelen Szifon Geri személyében. És ha mi hárman összeállunk, ott biztosan borul az adásmenet. Igyekeztünk ugyan tartani magunkat két alapvető témafelvetésünkhöz, névszerint Geri új, edukatív tartalommal súlyosan felvértezett okosotthonos webshop projektjéhez, valamint a Wi-Fi-s okosotthon berendezések megkérdőjelezett hatékonysághoz, de a tematikát olyan spontán topicok particionálták mint a Ray-Ban smart napszemcsije vagy a MATE elektromos kerékpárja, mely akár 120km hatótávolságra is képes. Hallgassátok a kontrollált káoszt, érdemes!

Koko

Unboxing and more - Ubiquiti Dream Machine SE

2022.06.23. 0 0

Unboxing and more sorozatunk mai epizódjában a Ubiquiti Networks UDM (UniFi Dream Machine) szériájának legifjabb képviselőjét mutatjuk be nektek. Az UDM-SE (special edition) fejlesztésekor a közösség hangja eljutott a mérnökökig hisz itt már magunkénak tudhatjuk a hőn áhított PoE képességeket is, amely a korábbi széria nagy hiányossága volt a felhasználói visszajelzések alapján.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey Percek - Dimmer modul hozzáadása

2022.06.22. 0 0

Homey percek sorozatunk mai epizódjában a legutóbb bemutatott dimmer modulokkal foglalkozunk. Megmutatjuk nektek, hogy miként adható hozzá egy-egy dimmer a Homey központhoz valamint, hogy ezek után milyen beállítások és automatizmusok valósíthatóak meg az immár párosított modulon.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az otthonom története - Favágástól a sávalapig

2022.06.21. 0 0

Műsorvezetőnk, Zelena Gergely házépítési krónikájának második állomásaként szólunk a már kezdetben felmerülő költségnövekedésekről, továbbá beszélünk tereprendezésről, csatornakialakításról, földmunkáról, sávalapról és bizony az első okosotthont érintő műszaki egyeztetésről. Bónuszként pedig egy kis Reolink kamerázás.

Koko

OkosOtthon Labor - Dimmer modulok

2022.06.15. 0 0

Az OkosOtthon Labor mai videójában a világítástechnikában igen hangsúlyos háttérmunkásokkal foglalkozunk, melyek csendben teszik a dolgukat kapcsolóink mögött. A dimmer modulok segítségével végezhetjük el izzóink fényerőszabályozását és vezérlését. A mai epizódban bemutatjuk nektek a kínálatunkban elérhető Sunricher és Qubino dimmer modulokat és azok főbb tulajdonságait.

Koko

Shelly - Disztribúció

2022.06.15. 1 0

Örömmel jelentjük be nektek, hogy a AccessPoint Kft. OkosOtthon portfóliója egy újabb gyártó termékeivel bővül a mai naptól. Az Allterco által forgalmazott Shelly smart home megoldások közvetlen disztribúciójával sikerült egy újabb nagy múltú és közkedvelt márkát felvennünk kínálatunkba. Keressétek a Shelly termékeket webáruházunkban!

Koko

OkosOtthon Labor podcast - SmartHome Expo 2022 - 2. rész

2022.06.14. 0 0

Továbbra is a SmartHome Expo-ról jelentkezünk. Az első epizódban lehetőségünk nyílt interjút készíteni számos kiállítóval és a házigazdával. Ezt a hagyományt a mai adásban is folytatjuk, illetve kihasználva a vágás szabadságát, egy utólagos elemzést hallhattok a rendezvény főszervezőjétől, Zsák Pétertől.

Koko

Unboxing and more - MikroTik CRS504-4XQ-IN

2022.06.09. 0 0

Unboxing and more sorozatunkban ma ismételten egy a MikroTik tervezőasztalán megálmodott 100G-s portokkal ellátott eszközről hull le a lepel. Legutóbbi epizódunkban a router kategória két képviselőjét vizsgáltuk meg, most pedig következzen a switchek között az első, rögtön 4db 100G-s QSFP28-as csatlakozással felvértezett nagyágyú a CRS504-4XQ-IN.

Koko

SmartHome Expo 2022 - Összefoglaló

2022.06.08. 0 0

Mai videónkban egy rövid összefoglalóval készültünk nektek a múlt héten megrendezésre kerülő SmartHome Expóról. A rendezvényen az OkosOtthon Labor csapata is tiszteletét tette és egy rendhagyó 2 órás podcast adás keretében mikrofonvégre kapta a magyarországi smart home éra számos meghatározó alakját. Az expón készült podcast adás első részét már megtaláljátok a streaming platformokon!