Témakörök

Koko

Cambium Networks - Double & Triple play promó hosszabbítás!

2022.11.04. 1 0

A Cambium Networks meghosszabbította Double & Triple play promóciós csomagjait, melynek keretén belül rendkívül jutányos áron juthattatok hozzá 802.11ax képes access pointokhoz (XV2, XV3), cnMatrix switchekhez, plusz a hozzájuk kapcsolódó cnMaestro-X előfizetésekhez, amelyek így együttesen akár a deal regisztrációval járó kedvezményeknél is jobb árat jelenthetnek. Kövessétek figyelemmel a részleteket és válasszátok ki a számotokra leginkább megfelelő csomagösszeállítást legkésőbb december 31-ig.

Koko

WiFi teszt 2022 - Ismertető

2022.11.03. 2 0

2022-ben sem maradhat ki egyik legnagyszabásúbb és legösszetettebb tesztsorozatunk, amely nem más, mint az évek óta nagy népszerűségnek örvendő WiFi teszt. Az idei évben is számos gyártó terméke méri össze képességeit az általunk összeállított mérési metodikák alapján. A mai ismertető epizódban bemutatjuk nektek a sorozatban résztvevő eszközöket, valamint ejtünk néhány szót arról, hogy egy év távlatában milyen új szabványokkal gazdagodott a WiFi portfólió (WiFi6e) illetve, hogy mi várható a közeljövőben (WiFi7).

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek extra - VThermo app

2022.11.02. 0 0

Új hét, újabb Homey percek extra. A virtuális eszközök világába kalauzolunk el titeket, melyek segítségével fizikailag nem létező termékeket emulálhattok okosotthon központotokba. A mai epizódban a VThermo app közreműködésével egy  termosztátot adhattok hozzá rendszeretekhez mellyel akár automatizmusok nélkül vezérelhetitek egy adott zóna fűtését.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Élet a szaldó után

2022.11.01. 1 0

A múlt heti Kormányinfón tett bejelentés sokként érte az érintetteket. Mi következik most, hogyan tovább napelemes piac? Ha nincs visszatáplálás akkor megéri egyáltalán ebben gondolkodni? Mi van azokkal, akik már beadták az igényeket? Az otthoni energiatárolás mennyibe kerül? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszol vendégünk Kovács István, az A1 Solar Kft. képviseletében.

Koko

MikroTik RouterOS 7 - IPv6 tűzfal ismertető

2022.10.27. 0 0

A MikroTik RouerOS 7 képességeit boncolgató sorozatunk újabb részéhez értünk. A mai epizódban folytatjuk a ROS7 IPv6 palettájának ismertetését. Az első elméleti rész után most számos gyakorlati példán keresztül mutatja be nektek Balázs és Attila (BAT) az IPv6 működését, valamint ennek mélyebb szintű tűzfalkonfigurációját.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek extra - IcalCalendar app

2022.10.26. 0 0

Folytatjuk Homey percek extra videósorozatunkat. A mai epizódban egy újabb igen hasznos alkalmazást mutatunk be nektek, mely nem más mint az IcalCalendar. Az app segítségével hozzáadhatjuk naptárunkat/naptárainkat Homey központunkhoz és általa különböző eseményfüggő automatizmusokat hozhatunk létre.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - A belsőépítészet valós értéke

2022.10.25. 0 0

Talán az egyik leginkább és legtöbbek által félreértett terület mely eredményét tekintve éppen a megítélésével ellentétes értékeket hordoz. Aktuális adásunk végigvezeti a hallgatót a szakemberrel való munka minden egyes fázisán, ezen keresztül bemutatva, milyen színvonalas, precíz és hatékony tevékenységről is van szó, melyhez a magasan képzett szaktudás elengedhetetlen. Az együttműködés végeredménye pedig az esztétikát alapvetésként kezelő, de azon mégis túlmutató, funkcionális, átgondolt és értéknövelt ingatlan. Szakértőként vendégünk Simkó Szilvia, az INSIDESIGN Kft. társtulajdonosa és vezető tervezője.

Koko

Cambium Networks - Cambium Care ismertető

2022.10.20. 0 0

A Cambium Networks termékei szinte a világ minden szegmensében megtalálhatóak. Ezek közül jó néhány területen a rendelkezésre állás és az esetleges termék meghibásodás mihamarabbi megoldása alapkövetelmény.  Erre kínál megoldást a gyártó Cambium Care szolgáltatása mely különböző szinten biztosít kiemelkedő supportot illetve termékcserét előfizetői számára. 

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek extra - Public holidays app

2022.10.19. 0 0

Homey percek extra sorozatunk újabb állomásához érkeztünk. Ismét egy rendkívül hasznos és a mindennapokat megkönnyítő alkalmazást mutatunk be nektek. Ez nem más mint a Public holidays app melynek segítségével egyedi automatizmusokat készíthettek annak függvényében, hogy az adott nap munkanap, ünnepnap, munkaszüneti vagy esetlegesen iskolaszüneti nap e az adott országban.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - A Wi-Fi 7 szabványról

2022.10.18. 0 0

Kálmán Geri néhány hete tért haza Stockholmból, ahova is a 2022-es Wi-Fi World Congress okán utazott. A rendezvénysorozat európai állomásán három napon keresztül az iparág legfőbb fejlesztői és szabályozói engedtek bepillantást a jelen és a közeljövő trendjeibe, mindezt szűk létszámú publikum előtt. A fő csapásirányt a 802.11be szabvány jelentette. Mivel az elkövetkező évek meghatározó adatátviteli protokolljáról van szó, és Gergő rengeteg izgalmas információval gazdagodott Svédországban, így gondoltuk egy komplett adást szentelünk a témának. A feldolgozáshoz segítségül hívtuk a hazai távközlési szakma egyik kiválóságát, a ma már Meta / Facebook színekben játszó, ex Telekomos fenegyereket, Balogh Attilát. Vigyázat, durva műszaki tartalom következik!

Koko

MikroTik RouterOS 7 - VRRP ismertető

2022.10.13. 0 0

Folytatódik RouterOS 7-ről szóló videósorozatunk. A mai epizódban a VRRP (Virtual Router Redundancy) protokollról, illetve a különböző tartalékolási megoldásokról lesz szó bővebben. Bemutatjuk nektek a VRRP-t illető főbb változásokat a ROS 7-ben, illetve gyakorlati példán keresztül is megtekinthetitek annak működési mechanizmusát.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek extra - Chronograph app - 3. rész

2022.10.12. 0 0

Ismét eltelt egy hét, ennek okán jelentkezünk a Chronograph app képességeit taglaló minisorozatunk egy újabb epizódjával. Az eddigiek során megismerhettétek a timer és stopwatch működési elvét és egy-egy gyakorlati példán keresztül láthattátok is azt. Most a Chronograph 3. fő funkciójának bemutatása következik amely nem más mint a transition.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Részletesen a LED világításról

2022.10.11. 0 0

Azt már jó 10 éve tudjuk, hogy a LED a hagyományos fényforrásokkal szemben fogyasztáscsökkentést eredményez. De ez csak egy a számos egyéb kiemelkedő előnye közül. Ráadásul az idők során fénysebességgel fejlődött a technológia, mi több, fejlődik ebben a pillanatban is. Sok minden más mellett a fogyasztásuk is, csak nem pont abból kifolyólag amire a legtöbben gondolnánk. Pedig, ha valami, az energiahatékonyság manapság mindennél fontosabb! Halljuk hát, mit érdemes tudni a témáról Tari Gábor ( ledvonal.hu ) szerint.

Koko

Hálózattervezés - 1. rész - Alapok

2022.10.06. 2 0

Ismét egy új sorozatot indítunk útjára! YouTube csatornánk fennállása óta számos eszközt mutattunk be nektek. Azonban mindezidáig arról nem beszéltünk, hogy ezek a termékek miként állnak össze egy komplex működő hálózattá és, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a fent említett rendszer stabilan és problémamentesen üzemeltethető legyen. Az új széria célja, hogy e folyamatokat taglalja és egy átlátható összképet adjon a hálózattervezésről.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek extra - Chronograph app - 2. rész

2022.10.05. 0 0

A múlt heti adásban ígértekhez híven folytatjuk Homey Percek extra szériánkat melyben a Chronograph app egy-egy funkcióját ismertetjük veletek illetve mutatjuk be működését a gyakorlatban. A timer után most következzen a stopwatch!

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Napelemes piaci jelentés

2022.10.04. 0 0

Ebben az adásban aztán lesz info rendesen! Hogy állunk jelenleg, mikor mindenki egyszerre akar napelemhez jutni? Tényleg minden kifogyott vagy ez csak részigazság? Na és a "szaldó", ha már itt tarunk?...az meddig lesz?! Meg egyébként, ha napelem, akkor van egy rakás csúcsfejlesztés, arról is jó, ha tud a felhasználó. Ráadásul épp velünk van a stúdióban Kóczián Zsolt ( SolarEdge ) és Házi Ádám ( Wagner Solar ), akik első kézből mesélnek nekünk mindezekről.

Koko

Cambium Networks - ePMP promóciós csomagajánlatok Vol. 2

2022.09.30. 0 0

A Cambium Networks ígéretéhez híven tovább bővíti legutóbb publikált ePMP promóciós csomagajánlatait. A WISP szektor részére szóló akciók azonban most nem árkedvezményben jelentkeznek, hanem ingyenes eszközökben. Válaszd ki a számodra legjobb összeállításokat legkésőbb december 31-ig!

Koko

MikroTik RouterOS 7 - IPv6 képességek - 1. rész

2022.09.29. 1 0

MikroTik RouterOS 7-ről szóló sorozatunk egy újabb epizódjához érkeztünk. A mai részben Meretei Balázs műszaki vezető kollégánk állandó szakértőnkkel Balogh Attilával (BAT) közösen, mélyrehatóan elemzi a RouterOS 7 IPv6 képességeit, valamint magát az IPv6 protokollt.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek extra - Chronograph app - 1. rész

2022.09.28. 0 0

A megszokottól eltérően ma ismét a Homey percek egy újabb adásával jelentkezünk. A Homey percek extra nevet viselő epizodók egy-egy a Homey központba nem implementált ám de rendkívül hasznos appok és funkciók közül mutat be egyet-egyet. A mai részben is egy ilyen alkalmazásról lesz szó. Ez nem más mint az idő alapú mérések elvégézésre szolgáló Chronograph.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az otthonom története - Lassulunk és mégsem

2022.09.27. 0 0

A célkeresztben ismét műsorvezetőnk ingatlanfejlesztése. Változékony időjárás és némi megtorpanás. Az egymásra épülő munkafolyamatok van, hogy kerékkötői egymásnak. Közben hamvaiból, főnixmadárként tér vissza a légtechnika, a pinceszintet pedig elárasztják az aljzatok és az érzékelők...legalábbis papíron...A világításról már nem is beszélve...

Koko

Ubiquiti - UniFi Network 7.2

2022.09.22. 0 0

Mai videónkban a már korábban bemutatott UniFi Dream Wall segítségével kalauzolunk el titeket a várva várt új UniFi Network 7.2-ben. A frissítésben számos újdonság mellett helyet kapott a load balance funkció is melyre már régóta vágyott az Ubiquiti felhasználói közössége. Itt azonban nem állunk meg és megmutatjuk nektek azt is, hogy WireGuard VPN megoldását miként integrálhatjátok a UniFi Network 7.2-be.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Vízérzékelő programozása

2022.09.21. 0 0

A Homey percek mai epizódjában a színpad a vízérzékelőké. Az egyszerű automatizmusokon túl bemutatjuk nektek azt is, hogy egy app segítségével miként szabhatóak teljesen egyedivé a Homey központban a vízbetörésre vonatkozó figyelmeztetések.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Vagyonvédelem okosan

2022.09.20. 0 0

Terítéken a biztonságtechnika, azon belül is hangsúlyosan a vagyonvédelem. Rendszerkomponensek, okosotthon integráció, biztosítók kritériumai, kivonuló szolgálat és természetesen sok-sok automatizmus. A mikrofonok mögött pedig az “ötös fogat”.

Koko

MikroTik RouterOS 7 tanúsítványkezelés - 3. rész

2022.09.15. 0 0

Folytatódik a MikroTik RouterOS 7 tanúsítványkezelésével foglalkozó minisorozatunk. Az első és második epizódban az elméleti részre fókuszáltunk, most a gyakorlatban is bemutatjuk nektek, hogy miként valósulnak meg a tanúsítványkezeléssel kapcsolatos folyamatok és lepésről lépésre ismertetjük veletek e konfigurációs lehetőségeket.

Koko

OkosOtthon Labor - Vízérzékelők

2022.09.14. 1 0

Mai videónkban egy újabb szenzortípust mutatunk be nektek. Szinte mindenki találkozott már a vízszivárgás okozta bosszúságokkal és az ezt követő károkkal. A vízérzékelőknek köszönhetően azonnal értesülhetünk e kellemetlen jelenségről, és megelőzhetjük a nagyobb problémát.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Berlin - IFA 2022 - Beszámoló

2022.09.13. 0 0

Összefoglaló a 2022-es IFA-ról, Európa legfontosabb szórakoztató elektronikai és otthon technológiai kiállításáról, ami utoljára 2019-ben került megrendezésre. Zsák Peti és Kálmán Geri mesél az ott látottakról, a kiállítás atmoszférájáról, az új bejelentésekről és egyes gyártók még be sem jelentett termékeiről, melyek pult alól kerültek elő.

Koko

MikroTik RouterOS 7 - WireGuard

2022.09.08. 1 0

Folytatódik a MikroTik RouterOS 7-et és annak főbb funkcióit / újdonságait bemutató sorozatunk. A mai epizódban a már korábban is érintett VPN technológiával foglalkozunk, azon belül is egy új beépített funkcióval, ami nem más, mint a WireGuard. A videóban minden fontos információt megtudhattok a WireGuardról, illetve gyakorlati példákon keresztül szemléltetjük konfigurálási lehetőségeit, előnyeit, valamint kisebb buktatóit.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - VOC szenzor programozása

2022.09.07. 0 0

A Homey percek mai adásában a múlt héten megismert VOC szenzoroké a főszerep. Bemutatjuk nektek, hogy az Outdoor AirQuality app valamint az Aqara TVOC Air Quality monitorjának közreműködésével milyen automatizmusokat készíthetünk Homey központunkban a minél frissebb és tisztább levegő érdekében.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Hőszivattyú fejtágító

2022.09.06. 0 0

A rezsiszámlák rakétakilövésével egyetemben egyre több háztartás tekint opcióként a hőszivattyús rendszerekre, mint költséghatékony alternatívára. Ennek okán egy komplett adást szentelünk a témának, tisztázva számtalan alapfogalmat és összefüggést. Az elmélet mellet helyet kap a gyakorlat is így szó lesz telepítésről, üzemeltetésről és karbantartásról, sőt, még költségelemzést is végzünk, rávilágítva számtalan nem ismert, de annál lényegesebb részletre. Mindebben segítségünkre lesz Csomós Sándor a Sándor Klíma Kft. ügyvezető tulajdonosa.

Koko

YouTube csatorna - Visszatértünk!

2022.09.01. 0 0

Visszatértünk! Megújult stúdióval, és fénytechnikával, valamint kameraállásokkal várunk titeket a jövőben. A színfalak mögött természetesen nem állt le a munka, számos új Deep Dive és unboxing videóval, valamint néhány nagy népszerűségnek örvendő sorozattal (WiFi teszt 2022) és esettanulmánnyal készülünk. Tartsatok velünk!