Témakörök









































Koko

TP-Link webinár - Omada és Omada Pro portfólió & roadmap áttekintés

2024.04.17. 1 0

A TP-Link Omada termékcsaládja rohamléptekkel bővül. Számos új eszköz látott napvilágot az utóbbi időben és az újdonságoknak még nincs vége. A már megjelent Omada és Omada Pro portófióról, valamint a hamarosan érkező újdonságokról és fejlesztésekről tudhattok meg mindent egy ingyenes magyar nyelvű webinár keretei közt, egyenesen a gyártó tolmácsolásában 2024 április 26-án 10 órától.

Koko

Cambium Networks - ePMP csomagajánlatok újratöltve!

2024.04.16. 0 0

A Cambium Networks korábbi csomagajánlatai közül most néhányat újra életre hívott. Továbbra is fókuszban az ePMP 3000-es széria, ahol még mindig rendkívül kedvező áron juthattok ePMP3000-es AP-hoz, hozzá tartozó szektor, valamint, horn antennákhoz, illetve ingyenes SM eszközökhöz készletről, ha adott összeállítás feltételeit teljesítitek. Válasszátok ki a számotokra legjobb variációkat és használjátok ki a lehetőséget!

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Construma 2024 beszámoló

2024.04.16. 0 0

Kilátogattunk, körbenéztünk és megosztjuk a tapasztalatainkat. Összefoglaló az idei kiállításról okosotthon vonatkozásban Zsák Pétertől, Zalai Gábortól, Kálmán Gergelytől és Zelena Gergelytől.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - OOL Sajtószemle

2024.04.11. 0 0

Még uborkaszezonban is van miről beszélni, ha okosotthonokról van szó. Z-Wave problémák, POE táplálás az árnyékolástechnikában, AI vezérelte robotporszívó, hogy csak néhány témát említsünk. Ráadásul az adás történelmében először öten szakértünk egyidőben.

Koko

TP-Link - Szolgáltatói WiFi router akció! - Meghosszabbítva!

2024.04.05. 0 0

Márciusban a TP-Link két új, kifejezetten ISP-k számára tervezett szolgáltatói WiFi router akcióval készült. A promó keretei közt kedvezményes áron juthattatok hozzá 802.11ac (HC220-G5) valamint WiFi6-os (HX220) protokollt támogató MESH eszközökhöz. Most a nagy érdeklődésre való tekintettel még egy hónappal kitolódott a kedvezményes időszak! Adminisztráld távolról eszközeid és biztosíts ügyfeleid számára, hogy bármikor könnyedén bővíthessék meglévő WiFi hálózatukat otthonukban! A 10%-os kedvezményt április 30-ig veheted igénybe mennyiségi megkötés nélkül.

Koko

Unboxing and more - MikroTik CRS326-4C+20G+2Q+RM

2024.04.04. 0 0

Unboxing and more sorozatunk újabb epizódjához érkeztünk. A mai részben bemutatjuk nektek a sok szempontból mérföldkőnek számító CRS326-os switch széria legfrissebb darabját a CRS326-4C+20G+2Q+RM-et, melyet 20db 2,5G-s rezes ETH porttal, 4db SFP+/10G ETH kombó megoldással, valamint 2db 40G-s QSFP+ foglalattal vérteztek fel. Ahogy megszokhattátok nem csak az adatlapon feltüntetett értékekről beszélünk, hanem megnézzük és kielemezzük mi lapul a burkolat alatt. E művelet végrehajtásában most is videós tartalmaink házigazdája Meretei Balázs, valamint állandó szakértőnk Balogh Attila vesz részt.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Energetika, napelem és a nagy bejelentés!

2024.04.04. 0 0

Energiatárolás, energiahatékonyság automatizmusok segítségével, ezek hatékony együttműködése megfűszerezve napelemes termeléssel. Na meg egy nagy bejelentés! Vendégünk Kovács István az A1 Solar Kft. ügyvezetője.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Hungarikum a Zigbee, Z-Wave?

2024.03.27. 0 0

Kis kihagyás után visszatér az OkosOtthon Labor podcast csapata, méghozzá egy, a világ IoT iparának meghatározó szereplőjének vezető beosztású munkatársával, Kovács Krisztiánnal, aki a magyarországi Silicon Labs fejlesztő iroda feje. Ebben az adásban az Ő és a munkahelyének összefonódásával kezdjük, de a téma folytatásért kiált!

Koko

Unboxing and more - Ubiquiti Swiss Army Knife Ultra

2024.03.21. 0 0

Unboxing and more sorozatunk legújabb epizódjában a Ubiquiti konnektorizált kül/beltéri AP megoldását mutatjuk be nektek. Ez az eszköz nem más, mint a Swiss Army Knife Ultra melynek nevéből sejthető, hogy sokrétű felhasználásra hivatott. Lássuk, hogy mit rejt a csomagolás és milyen tulajdonságokkal vértezték fel a svájcibicskát-t, melyhez a gyártó immáron egy omni és egy panel antenna megoldást is kínál.

Koko

Racom - RAy3 link és SW akció!

2024.03.11. 0 0

A Cseh Racom RAy termékcsaládja szinte minden WISP szolgáltató számára ismerős. A gyártó eszközei kimagasló megbízhatóságukkal, gazdaságos üzemeltethetőségükkel valamint kedvező árukkal vívták ki a szakma figyelmét. Most az összes RAy3-as linkre, valamint SW upgrade-re extra 15%-os akciót biztosítunk (akár azonnali raktári átvétellel és rövid szállítási határidővel)! A promóció 2024.06.30-ig érvényes!

Koko

WiFi 7-8-9?

2024.03.07. 0 0

Mai videónk fő témája az irodai és otthoni élet mára már egyik alappillérévé váló WiFi technológia. Részletesen bemutatjuk a WiFi 7 (802.11be) protokollt annak újdonságait, képességeit, illetve létjogosultságát, valamint elővesszük a varázsgömbünket és beszélünk a jövőről melyben a WiFi 8 és WiFi 9 kerül reflektorfénybe. A fenti témákról továbbra is videós tartalmaink házigazdája Meretei Balázs és állandó szakértőnk Balogh Attila értekezik.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Bemutatkozik az Okosotthon Szövetség

2024.03.05. 0 0

Az OkosOtthon Labor podcast bemutatja az Magyar Okosotthon és Épületautomatizálási Szövetséget. Terítéken a jelen, a jövő és a küldetés, mindaz ami ezt a kezdeményezést egy olyan összefogássá kovácsolja, ami minden okosotthon felhasználónak és szakembernek értéket fog teremteni.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Vision Pro + Thread tapasztalatok

2024.02.28. 0 0

Ebben az adásban lazára fogtuk a műsor szerkesztést, másképp nem is lehetett volna, lévén Szifon Geri volt az OkosOtthon Labor podcast vendége és ezúttal műsorvezetője is! Szóba került az Apple új Vision Pro mixed reality szemüvege, Kálmán Geri új Thread-es okosotthon kütyüjei de még Szifonos Geri okos fogkeféje is!

Koko

Unboxing and more - MikroTik CME Gateway

2024.02.22. 0 0

Unboxing and more videósorozatunk legújabb epizódjában az IoT eszközök hatékony kommunikációját megkönnyítő új CAT-M narrow-band LTE modemmel felszerelt CME Gateway-t mutatjuk be nektek. Természtesen, ahogy megszokhattátok nem csak az adatlapon feltüntetett értékekről beszélünk, hanem megnézzük mi lapul a burkolat alatt. A CME Gateway-ről annak technikai adottságairól, illetve létjogosultságáról most is videós tartalmaink házigazdája Meretei Balázs, valamint állandó szakértőnk Balogh Attila értekezik. 

Koko

Cambium Networks - cnPilot WiFi5 árzuhanás!

2024.02.20. 0 0

A Cambium Networks maga is számos promócióval igyekszik kedveskedni felhasználóinak. Most egy speciális AccessPoint Kft. által életre hívott akcióra hívjuk fel a figyelmeteket! A jelenleg készleten lévő WiFi 5-ös AP-k majd teljes kínálatánál nem mindennapi árzuhanást láthattok! Ismerjétek meg az akcióban szereplő eszközöket és jussatok hozzájuk extra kedvezményes áron a készlet erejéig.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Kültéri motoros árnyékolás - II. rész

2024.02.20. 0 0

Folytatódik árnyékolástechnikai témaboncolgatásunk melynek főszereplői a második epizód erejéig a zsaluziák és textil árnyékolók lesznek. Szakértő segítségünk továbbra is Muity Péter.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Kültéri motoros árnyékolás - I. rész

2024.02.13. 0 0

Nem is gondoltuk milyen szerteágazó témakörhöz nyúlunk mikor az árnyékolástechnikát választottuk feldolgozandó tételként. Adásunk első részét a redőnyöknek szenteljük bő egy órában, technikai kalauzunk pedig Muity Péter lesz.

Koko

MikroTik Shorts - Changelog pletykák

2024.02.08. 0 0

MikroTik Shorts videósorozatunk legújabb epizódjában a RouterOS changelogjának útvesztőibe kalauzolunk el benneteket. A videóban bemutatjuk, hogy számunkra mely újdonságok, javítások, és elszórt infómorzsák voltak a leginkább figyelemfelkeltőek és hogy ezek megjelenése milyen jövőbeni irányt mutat. Az idegenvezetőink ezúttal is Meretei Balázs a sorozat házigazdája, valamint állandó szakértőnk Balogh Attila.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - OOL Sajtószemle

2024.02.06. 0 0

Zsák Peti szegedi stúdiójának vendégeiként hozzuk el az év első sajtószemléjét nektek, Zalai Gáborral kiegészülve. Az idei CES adott elég muníciót nekünk, volt miről értekeznünk.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Otthonom története - beköltöztünk de még hol a vége?!

2024.01.31. 0 0

Évindító adásként az Otthonom története egy következő epizódjával jelentkezünk hiszen friss az élmény. Beköltöztünk de még rengeteg a teendő, főleg okosotthon fronton. Az elmúlt hetek a rendszertelepítés jegyében zajlottak, erről értekezünk a következő egy órában.

Koko

MikroTik Shorts - Chiptuning MikroTik módra

2024.01.25. 0 0

2024-ben is folytatódik nagysikerű MikroTik Shorts videósorozatunk mely igyekszik MikroTik-el kapcsolatos praktikákat megosztani a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. A mai epizódban a kisebb flash memóriával rendelkező ARM architechtúrájú Wi-Fi routerek új megmentőjéről a wifi-qcom-ac csomagról annak előnyeiről, rendszerkövetelményeiről és újdonságairól mesél nektek a sorozat házigazdája Meretei Balázs, valamint állandó szakértőnk Balogh Attila.

Koko

Cambium Networks - ePMP csomagajánlatok 2024 Q1

2024.01.12. 0 0

Új év, jól megszokott Cambium Networks ePMP csomagajánlatok! A gyártó 2024-ben sem tétlenkedett, újabb csomagösszeállításokkal készült. Továbbra is fókuszban az ePMP 3000-es széria, most rendkívül kedvező áron juthattok ePMP3000-es AP-hoz, hozzá tartozó szektor valamint, horn antennákhoz, illetve ingyenes SM eszközökhöz készletről, ha adott összeállítás feltételeit teljesítitek. Válasszátok ki a számotokra legjobb variációkat legkésőbb március 31-ig!

Koko

Unboxing and more - Ubiquiti G4 Doorbell Pro PoE Kit

2024.01.11. 0 1

2024 első videójában egy Unboxing and more epizóddal készültünk nektek. A széria mai részében bemutatjuk a Ubiquiti legújabb, és sok tekintetben újdonságnak számító G4 Doorbell Pro PoE Kit-jét, amely jelenleg a gyártó zászlóshajója kategóriáján belül és PoE-s, kábeles csatlakoztatása okán egy közkedvelt termékké is válhat, hiszen leveszi vállunkról a gyenge Wi-Fi jel okozta terhet, ezáltal megkímél az emiatti bosszúságoktól. Természetesen most is a kicsomagolástól egészen a konfigurációig minden részletet megismertet veletek állandó szakértőnk, Meretei Balázs.

Koko

MikroTik Shorts - DHCP Option Matcher

2023.12.28. 0 0

Elérkeztünk a 2023-as év utolsó videójához melyben folytatjuk MikroTik Shorts fantázianevet viselő sorozatunkat. A nagy népszerűségnek örvendő széria mai epizódjában a RouterOS 7.4 beta4-es verziója óta elérhető DHCP Option Matcher-rel foglalkozunk mélyrehatóbban. Balázs elméleti és természetesen gyakorlati példán keresztül mutatja be nektek, hogy milyen esetekben lehet hasznos e funkció.

Koko

AccessPoint Academy - MikroTik és UniFi képzések 2024 Q1 / Q2

2023.12.21. 0 0

Az AccessPoint Academy 2024 első felében is vár minden tanulni és tudását bővíteni vágyó jelentkezőt MikroTik és UniFi kurzusaira. Válassz MTCNA, MTCRE, MTCWE, MTCEWE valamint MTCIPv6E MikroTik tanfolyamaink és Ubiquiti UniFi képzésünk közül és jelentkezz minél hamarabb, hogy biztosítsd helyed  tréningjeinken!

Koko

Ünnepi nyitvatartás

2023.12.18. 0 0

Cégünk az alábbi nyitvatartással várja ügyfeleit a karácsonyi időszakban és az ünnepek után.

Koko

MikroTik LoRa esettanulmány - RSOE

2023.12.14. 1 0

Soron következő esettanulmányunkban az RSOE által immáron 27 éve üzemeltetett és fejlesztett folyami információs szolgáltatások (RIS) egy új rendszeréről lesz szó melynek kommunikációs hátterét egy LoRa (Low Power Radio) hálózat biztosítja. E szolgáltatások gördülékeny és hiba nélküli működéséhez járul hozzá a MikroTik számos eszközzel, melynek köszönhetően a magyarországi hajózás még biztonságosabbá tehető.

Koko

AltaPass - Hatékony jogosultságkezelés egyetlen SSID alatt

2023.12.13. 0 0

Az Alta Labs nem titkolt célja, hogy forradalmasítsa a hálózatok konfigurálásának és kezelésének módját. Miután AP-ik és a felhőkezelő platformjuk debütálásával nagy feltűnést keltettek, a versenytársak tudomást szereztek az új, szabadalomra bejelentett AltaPass több jelszavas technológiáról, és elkezdték promotálni a Private Pre-Shared Key (PPSK) szabvány használatát. Az egyetlen probléma, hogy az AltaPass nem ilyen. Mi is az AltaPass?

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Energiatárolás pályázati forrásból

2023.12.13. 0 0

Vendégünk Kovács István az A1 Solar Kft. ügyvezető igazgatója. Vele boncolgatjuk az aktuális, január 15-től megnyíló háztartási energetikai fejlesztést támogató pályázat részleteit. Lehetőségekről, kritériumokról, lebonyolításról és technológiákról szűk egy órában.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Ha az új Homey Pro-ra költöznél

2023.12.07. 0 0

Hallgatóink körében sokszor merül fel mostanság a kérdés, mire számíthat valaki, ha korábbi verziós Homey-ról migrál az új 2023-as Pro modellre. Aktuális epizódunkban választ adunk erre mi több foglalkozunk a Rithum switch friss verziójának képességeivel.