Témakörök

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Ha az új Homey Pro-ra költöznél

2023.12.07. 0 0

Hallgatóink körében sokszor merül fel mostanság a kérdés, mire számíthat valaki, ha korábbi verziós Homey-ról migrál az új 2023-as Pro modellre. Aktuális epizódunkban választ adunk erre mi több foglalkozunk a Rithum switch friss verziójának képességeivel.

Koko

Cambium Networks WiFi esettanulmány - Express One

2023.11.30. 0 0

Jelen esettanulmányunkban bemutatjuk nektek az Express One futárszolgálat központi elosztójában megvalósuló WiFi hálózat fejlesztést melynek során a Cambium Networks XV2-es APk-ra cserélték le meglévő vezetéknélküli rendszerüket. Az eszközökkel szemben támasztott technikai elvárásokról és használatuk során szerzett pozitív tapasztalatokról mesél Kis László logisztikai igazgató, valamint Somogyi Marcell rendszerinformatikus.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Visszaváltható ház? Az meg mi?!

2023.11.30. 0 0

Vendégünk Hollósi Richárd és Laska Roland, aki azon túlmenően, hogy rendkívül izgalmas és innovatív anyagok és technikák felhasználásával készítenek házakat, teszik mindezt akár egyedi igények alapján is, mi több, ha az ember váltana, ők szívesen visszaveszik a korábban náluk vásárolt terméket.

Koko

MikroTik - LTE6 modem (FG621-EA) FW hiba javítása

2023.11.23. 3 0

Több partnerünktől kaptunk visszajelzést arra vonatkozólag, hogy az új LTE6-os (FG621-EA) modemmel szerelt MikroTik eszközökben a legújabb FW frissítés után (16121.1034.00.01.01.04) problémák adódtak Yettel hálózatára való felcsatlakozáskor. A hiba a felhasználók által a MikroTikhez is eljutott, aki egy áthidaló megoldást javasol az említett Fibocom kártyák gyártói javításának megérkezéséig.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Világítástervezés felsőfokon

2023.11.21. 0 0

Ismét nálunk vendégeskedik Nánai György ügyvezető a Lux Studio képviseletében. Teszi mindezt másodmagával, Farkas János lighting designer kíséretében. A két világítástechnikai szakember elkalauzol minket a világítástervezés szerteágazó világába.

Koko

MikroTik Shorts - DHCP RADIUS segítségével

2023.11.16. 0 0

Folytatódik MikroTik Shorts fantázianevet viselő sorozatunk mely igyekszik MikroTik-el kapcsolatos praktikákat megosztani a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. A RADIUS szerverről magáról, illetve a MikroTik saját RADIUS megoldásáról a User Managerről már részletesen beszámoltunk nektek egy-egy korábbi epizódban. A mai részben bemutatjuk nektek, hogy milyen beállítások elvégzése szükséges ahhoz, hogy egy DHCP szerveren RADIUS authentikációt végezhessünk.

Koko

TP-Link - VIGI biztonságtechnikai újdonságok - Webinár sorozat

2023.11.14. 0 0

A TP-Link novemberben két magyar nyelvű ingyenes webinárt szervez melyeken megtudhattok mindent a VIGI biztonságtechnikai újdonságairól, valamint NVR és Security Software környezetben végigkísérhetitek egy-egy eszköz hozzáadását és konfigurációját. Jelentkezzetek a november 22-23-án tartott online sorozatra és legyetek naprakészek a gyártó biztonságtechnikai rendszerének frissítéseiből.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Tapasztalataink telepítőként

2023.11.08. 0 0

A tartalomgyártáson túlmenően az OkosOtthon Labor csapata gőzerővel tervezi, telepíti és gondozza okosotthon rendszereit, egyre növekvő számban. A háztartásoktól a vállalkozásokon át a közoktatásig, széles spektrumban vagyunk jelen, munkánk során nagy mértékben gyűlnek a terepen szerzett tapasztalatok. Ezekből szemezgetünk mai adásunkban, kötetlen beszélgetés formájában.
 

Koko

Unboxing and more - L009UiGS-2HaxD-IN

2023.11.02. 1 0

Unboxing and more sorozatunk mai epizódjában a MikroTik egy nagy múltú Wi-Fi routerének utódját mutatjuk be nektek. Az RB2011 idővonala majd tíz éves így kézenfekvő volt, hogy idővel megjelenik méltó örökös mely átveszi helyét az immáron nyugdíjazott eszköznek. Ez nem más, mint az új L009-es mely ARM CPU-val, több RAM-al, 802.11ax protokoll támogatással valamint 2,5G-s SFP foglalattal érkezik. Lássuk milyen képességekkel bír a L009UiGS-2HaxD-IN és hogy mi rejlik a burkolat alatt.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Mr. Pitch visszatért

2023.10.31. 0 0

Ugyan az előző közös adásunk technikai okok miatt megszakadt, most itt a folytatás! További alapfogalmak tisztázása, robotfűnyírók és a szenzortechnika kerti vonatkozása. Stúdiónkban ismét Mr. Pitch és Kalauz Máté!

Koko

Cambium Networks - ePMP 3000 AP és antenna akció!

2023.10.25. 0 0

A Cambium Networks egy újabb ePMP akcióval készült felhasználói számára. A mostani promóció keretei közt 60%-os kedvezménnyel juthattok hozzá készletről ePMP 3000-es bázisállomásokhoz, valamint 10%-os árengedménnyel 4x4 MU-MIMO szektor, valamint 60 ° -os Dual Horn MU-MIMO antennához. A kedvezményes időszak határideje 2024 március 31.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Homey VS Home Assistant

2023.10.24. 0 0

Elérkezett a pillanat, íme a várva várt mérkőzés. A bal sarokban Kálmán Gergely a szorító jobb sarkában pedig Halmos Gyula. A két szakember egy baráti mérkőzés keretein belül hasonlítja össze a két rendszer erősségeit, gyengeségeit és egymáshoz viszonyított helyzetét a felhasználók szempontjából. Sportszerű és kiegyenlített küzdelem bő másfél órában, Zelena Gergely versenybíró felügyelete mellett.

Koko

Strukturált kábelek - Gyártóink

2023.10.19. 0 0

Júniusban a Bitner, Belden, Fibrain strukturált kábelgyártói hármas mellé csatlakozott az ukrán Electro Cable Group (ECG). Így már 4 különböző márka kínálatából választhatnak partnereink. Egységesen elmondhatjuk, hogy a fent említettek közül mindegyik hozza azt az elvárt magas minőséget és a színvonalat melyet mi magunk is támasztunk az általunk forgalmazott kábelek iránt. Rövid ismertető videónkban most e gyártókat, valamint legnépszerűbb terméktípusaikat mutatjuk be.

Koko

Alta Labs - Switch portfólió + csomagajánlat

2023.10.17. 0 0

Júniusban mutatkozott be a hálózati szegmensben több évtizedes múlttal rendelkező csapat új márkája az Alta Labs. Ekkor rögtön két ígéretes 802.11ax támogatott AP-val, valamint ingyenes felhőalapú menedzsmentfelülettel igyekeztek betörni a piacra. Most itt az újabb mérföldkő hiszen megjelentek az Alta switch megoldásai, számszerűsítve rögtön 3. Ami külön jó hír, hogy a gyártó a debütálásra rögtön egy kedvezményes csomagajánlattal is készült az érdeklődők számára.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - A stúdióban Mr. Pitch

2023.10.17. 0 0

A Szenvedélyünk a gyep FB csoport megalkotójaként Gábor a közösség több tízezer tagjának segít egészséges és látványos pázsittakarót alkotni. Most Kalauz Mátéval karöltve bevezetést kapunk a kertautomatizálás haladó szintjeire, választ kapva megannyi nyitott kérdésünkre.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - OOL Sajtószemle

2023.10.10. 0 0

Bemelegítésként a Philips Hue frissen bejelentett security kameráival foglalkozunk. Természetesen nincs adás Matter és Thread nélkül, de lesznek itt Home Assistant újdonságok, KNX IoT, foglalkozunk az Amazon legfrissebb termékeivel és még robotporszívózunk is egy kicsit. Mindehhez beszélgetőpartnereink Zsák Péter és Zalai Gábor.

Koko

MikroTik - Hírek, újdonságok

2023.10.05. 0 0

A MikroTik legújabb hírleveléből szemezgetünk és megnézzük, hogy a frissen megjelent termékek közül mik is azok, amelyek kiemelt figyelmet érdemelnek. Természetesen ahogy megszokhattátok most is igyekszünk mélyrehatóan műszaki szemlélettel tanulmányozni egy-egy eszközt, hogy megállapíthassuk mennyire is lesz az adott berendezés a hálózati szakemberek közkedvelt, avagy messziről elkerült kütyüje.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Férjek a stúdióban

2023.10.03. 0 0

Miután az okosotthon károsult feleségek nagy sikerrel vették be a stúdiót most a férjeknek adatik meg a lehetőség, hogy reagáljanak a korábbi adásban felmerülő észrevételekre.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Otthonom története - közeleg a projektzárás

2023.09.26. 0 0

Vakolás, festés, szigetelés, nyílászárók redőnyök. Hogy csak néhány területet említsünk ahol változás történt legutóbbi adásunk óta. Közeleg a véghajrá, átfogó helyzetjelentés következik.

Koko

MikroTik Shorts - RADIUS MAC authentikáció

2023.09.21. 0 0

Folytatódik MikroTik Shorts fantázianevet viselő sorozatunk mely igyekszik MikroTik-el kapcsolatos praktikákat megosztani a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. A RADIUS szerverről magáról, illetve a MikroTik saját RADIUS megoldásáról a User Managerről már részletesen beszámoltunk nektek egy-egy korábbi epizódban. A mai részben megmutatjuk azt, hogy wireless AP-k esetében miként használható a MAC alapú RADIUS authentikáció.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Jelentős változások az épületenergetikában!

2023.09.19. 0 0

Teljes mértékben újragombolták az épületek energetikai tanúsítványának számítási rendszerét. Nem csak az eddig megszokott toldozásról van szó, ez egy alapjaitól áttervezett szisztéma mely számtalan változást hoz a lakosság és a szakma részére egyaránt. Az átállás részleteivel kapcsolatban vendégünk Győrfi András vizsgálómérnök az EHS Zóna Kft. képviseletében.

 

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Feleségek a stúdióban

2023.09.12. 0 0

Aktuálisan tárgyalt témánk a Wife Acceptance Factor (WAF), esetünkben feleségeink válaszreakciója a tényre, mely szerint okos otthonban kell élniük boldog mindennapjaikat. De valóban boldogok ezek a mindennapok? Erre kapunk választ három különböző háztartás női urától.

Koko

Unboxing and more - Cambium Networks NSE 3000

2023.09.07. 0 0

Unboxing and more sorozatunk legújabb epizódjában a Cambium Networks izgalmas újdonságát mutatjuk be nektek. A gyártó kis- és középvállalati AP és switch megoldásai már mindenki számára ismertek, most azonban megérkezett a hiánypótló komponens is. Az NSE (Network Service Edge) 3000: SD-WAN, Firewall-ng, VPN és egyéb routertől elvárható képességekkel rendelkezik, mindezt a cnMaesto X felügyeleti rendszerbe integrálódva kezelhetjük a megszokott módon. Lássuk, hogy mit rejt a csomagolás és milyen tulajdonságokkal vértezték fel az NSE 3000-et.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Mi lesz veled SZALDÓ?

2023.09.05. 0 0

Vendégünk Kovács István az A1 Solar Kft. képviseletében, vele próbálunk választ adni a címben feltett kérdésre mely rajtunk kívül minimum 200 ezer hazai háztartást tart lázban jelenleg. Ennyien érintettek ugyanis a Lantos Csaba energiaügyi miniszter által a napokban bejelentett napelemes rendszerek elszámolásában bekövetkező változások kapcsán.

Koko

MikroTik Shorts - Bejelentkezés RADIUS segítségével

2023.08.24. 0 0

Robog tovább MikroTik Shorts fantázianevet viselő sorozatunk mely igyekszik MikroTik-el kapcsolatos praktikákat megosztani a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. A RADIUS szerverről magáról, illetve a MikroTik saját RADIUS megoldásáról a User Managerről már részletesen beszámoltunk nektek egy-egy korábbi epizódban. Most térjünk át a gyakorlatra és nézzük meg, hogy egy MikroTik router adminisztratív felhasználóinak belépését miként lehet kezelni.

Koko

AccessPoint Academy - MikroTik és UniFi képzések 2023 ősz/tél

2023.08.14. 0 0

Az AccessPoint Academy az őszi/téli időszakban is vár minden tanulni és tudását bővíteni vágyó jelentkezőt MikroTik és UniFi kurzusaira. Válassz MTCNA, MTCRE, MTCWE valamint MTCIPv6E MikroTik tanfolyamaink és Ubiquiti UniFi képzésünk közül és jelentkezz minél hamarabb, hogy biztosítsd helyed  tréningjeinken!

Koko

MikroTik Shorts - User Manager

2023.08.10. 0 0

Ismét jelentkezik MikroTik Shorts fantázianevet viselő sorozatunk mely igyekszik MikroTik-el kapcsolatos praktikákat megosztani a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. A RADIUS (Remote Authentication Dial-In User Service) szerverről egy korábbi epizódban már beszéltünk. Most magába a RouterOS-be integrálható RADIUS megoldásról a User Managerről, annak létjogosultságáról és konfigurációs lehetőségeiről mesélünk nektek.

Koko

Cambium Networks - Újabb ePMP csomagajánlatok!

2023.07.28. 0 0

A Cambium Networks korábbi ePMP csomagajánlatai ugyan még szeptember 30-ig érvényesek ám a gyártó most egy újabb összeállítással készült. Továbbra is középpontban az ePMP 3000-es széria, és most is ingyenes AP és SM eszközökhöz juthattok készletről, ha adott összeállítás feltételeit teljesítitek. Válasszátok ki a számotokra legjobb variációkat legkésőbb december 31-ig!

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Terítéken a Homey Pro

2023.07.28. 0 0

A stúdióban Zalai Gábor és Zsák Péter, akik Kálmán Gergellyel kiegészülve az "early access" lehetőségének köszönhetően már tesztelik a Athom legújabb okosotthon központját. Bár a hivatalos megjelenés csak 2023 augusztus mi mégis számos tapasztalattal vagyunk már gazdagabbak, amit most megosztunk hallgatóinkkal.