Témakörök

Koko

MikroTik Shorts - USB és ami mögötte van

2023.04.13. 0 0

Folytatjuk MikroTik Shorts fantázianevet viselő sorozatunkat mely igyekszik MikroTik-el kapcsolatos praktikákat megosztani a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. A mai részben az USB portot és a benne rejlő lehetőségeket vesézi ki Meretei Balázs műszaki vezető kollégánk és állandó szakértőnk Balogh Attila.

Koko

Cambium Networks - cnWave & cnPilot e510 promóció

2023.04.11. 0 0

A múlt heti Cambium Networks által jegyzett ePMP csomagajánlatok után most egy újabb promócióra hívjuk fel figyelmeteket mely jelen esetben két termékcsaládot érint. A kedvezménynek köszönhetően 60GHz-es cnWave eszközökhöz, valamint kültéri cnPilot e510 Wi-Fi access pointok-hoz juthattok hozzá ingyenesen megadott mennyiség vásárlása esetén június 30-ig!

Koko

MikroTik Shorts - Multicast WiFi hálózaton?

2023.04.06. 1 0

MikroTik Shorts videósorozatunk legújabb epizódjában a Multicast és a WiFi kapcsolatát boncolgatjuk. Szó esik magáról a multicast-ról, illetve arról, hogy miként kezelhetjük hatékonyan a Multicast keretek továbbítását, illetve, hogy erre milyen megoldást kínál a RouterOS. A téma feldolgozásában most is Meretei Balázs műszaki vezető kollégánk és állandó szakértőnk Balogh Attila segít.

Koko

AccessPoint Academy - MikroTik és UniFi képzések 2023 Q2

2023.04.04. 0 0

Az AccessPoint Academy az első negyedév után is vár minden tanulni és tudását bővíteni vágyó jelentkezőt MikroTik és UniFi kurzusaira. Válassz MTCNA, MTCRE, MTCWE, MTCIPv6E és MTCEWE MikroTik tanfolyamaink és Ubiquiti UniFi képzésünk közül és jelentkezz minél hamarabb, hogy biztosítsd helyed a tréningjeinken!

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Construma 2023

2023.04.04. 0 0

Ketten kiállítóként ketten pedig látogatóként. Zalai Gábor, Zsák Péter és a két házigazda beszámolója az idei Construma, Hungarotherm és OTTHONDesign hármas kiállításról.

Koko

Cambium Networks - ePMP promóciós csomagajánlatok Q2

2023.04.03. 0 0

A Cambium Networks 2023-ban újra életre hívta ePMP promóciós csomagajánlatait. A WISP szektor részére szóló akciók keretében ingyenes SM eszközökhöz juthattok készletről, ha adott összeállítás feltételeit teljesítitek. Válasszátok ki a számotokra legjobb variációkat legkésőbb június 30-ig!

Koko

MikroTik Shorts - Woobm-USB

2023.03.30. 0 0

Ahogy azt megszokhattátok folytatjuk MikroTik Shorts sorozatunkat melyben 10 percnél rövidebb videókon keresztül MikroTik-el kapcsolatos praktikákat osztunk meg a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. A mai epizódban egy apró ámde annál hasznosabb és akár életmentő usb stick (Woobm) képességeit mutatja be elméletben és gyakorlatban egyaránt Meretei Balázs műszaki vezető kollégánk és állandó szakértőnk Balogh Attila.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - A Ubiquiti múltja és jelene

2023.03.28. 0 0

A két Gergő az elmúlt 15 év személyes tapasztalataira alapozva végigvezeti a hallgatót a Ubiquiti evolúcióján, melynek végeredményeként a gyártó mára megkerülhetetlen szereplőjévé vált számos hálózati infrastruktúrát igénylő iparágnak. Történet termékfejlesztésről, sikeres és kevésbé sikeres projektekről, sorsfordító üzleti döntésekről és a jelenkor legfrissebb fejlesztési irányairól.

Koko

Racom RAy3 promóció

2023.03.27. 0 0

A Racom RAy termékcsaládját nemigen szükséges bemutatni a WISP szakmán belül. A Cseh gyártó eszközei méltán híresek megbízhatóságukról, gazdaságos üzemeltethetőségükről valamint kedvező árukról. Most a RAy3-as linkekre kihegyezve egy extra -10%-os akcióval (akár azonnali raktári átvétellel és rövid szállítási határidővel) készültünk nektek. Rendeljétek meg most RAy3-as berendezéseiteket és érvényesítsétek rá a 10%-os kedvezményt. A promóció 2023.04.29-ig érvényes!

Koko

MikroTik Shorts - SMS-ezz a routereddel

2023.03.23. 0 0

Új hét, újabb MikroTik Shorts epizód, melyben továbbra is 10 percnél rövidebb videókon keresztül MikroTik-el kapcsolatos praktikákat osztunk meg a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. A mai részben a RouterOS SMS küldési képességeiről és hasznosságáról beszélget Meretei Balázs műszaki vezető kollégánk állandó szakértőnkkel Balogh Attilával.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Homey evolúciós ugrás

2023.03.21. 0 0

2014-es megszületése óta rengeteget fejlődött, de igazi változás az új generációval köszönt be. Rövid történelemlecke után bemutatjuk a Homey online szolgáltatását, az erre épülő Homey bridget illetve a most debütáló Homey Pro-t. Mindebben segítségünkre van Szifon Geri barátunk, aki ráadásként beszél kicsit az új Sonos Era 100-as és 300-as sorozatról.

Koko

MikroTik Shorts - Szünetmentesítés "okosba"

2023.03.16. 0 0

MikroTik Shorts elnevezésű sorozatunk újabb epizódjával jelentkezünk. A széria célja, hogy rövid 10 percnél rövidebb videókon keresztül MikroTik-el kapcsolatos praktikákat osszon meg a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. A mai részben egy nagyon hasznos trükk segítségével mutatjuk be azt, hogy miként tehetjük szünetmentessé nem redundáns tápellátással rendelkező eszközeinket.

Koko

AccessPoint Academy - Ubiquiti UniFi képzés

2023.03.14. 0 0

Hosszú szünet után az AccessPoint Academy kínálatába visszatér a nagy sikernek örvendő Ubiquiti UniFi képzés. A 3 napos tanfolyam során a résztvevők átfogó képet kapnak az UniFi termékcsaládról, annak használatáról, konfigurálásáról és monitorozásáról, valamint elsajátítják azt, hogy miként tervezhetnek meg egy ütőképes UniFi rendszert. Minden résztvevő a 3 napos kurzus végén az AccessPoint által kiállított oklevelet kap. Jelentkezz minél hamarabb, hogy biztosítsd helyed!

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az otthonom története - Haladunk haladunk

2023.03.14. 0 0

Kimászva a nem létező hótakaró alól, gőzerővel folyik a munka, van tehát miről beszámolnunk. Sok új változás bő egy órában.

Koko

MikroTik Shorts - NAT

2023.03.09. 0 0

Folytatjuk MikroTik Shorts fantázianevet viselő sorozatunkat mely 10 percet nem meghaladó epizódokon keresztül igyekszik MikroTik-el kapcsolatos praktikákat megosztani a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. A mai részben a NAT témakörét járjuk körbe és mutatjuk be a gyakorlatban.

Koko

Homey Bridge hivatalos indulás!

2023.03.07. 0 0

Az Athom által jegyzett Homey okosotthon központ neve sokak számára ismerősen csenghet. A piacon eddig elérhető Homey, valamint Homey Pro eszközöket a hub-ok „Szent Gráljaként” is szokták emlegetni mivel lefedi a smart home gyártók által használt protokollok (ZigBee. Z-Wave, 433MHz stb..) illetve rendszerek (Amazon Alexa, Google Home) igen nagy százalékát. Most hosszú várakozás után hivatalosan is elstartolt Magyarországon is az új Homey Bridge, valamint a hozzá kapcsolódó cloud szolgáltatás!

Koko

OkosOtthon Labor podcast - OOL Sajtószemle

2023.03.07. 0 0

Második adásunkban szó lesz az Aqara jelenlét érzékelőiről és sorolható okos konnektorairól, belehúzunk tisztességgel Matter kapcsán és továbbra is forr az AI és ChatGPT láz, illetve tárgyaljuk a téma okosotthon vonatkozásait.

Koko

MikroTik Shorts - Konzol port

2023.03.02. 0 0

Dübörög tovább MikroTik Shorts fantázianevet viselő sorozatunk mely 10 percet nem meghaladó epizódokon keresztül igyekszik MikroTik-el kapcsolatos praktikákat megosztani a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. A mai részben a méltatlanul kis figyelmet kapó ámde annál hasznosabb konzol portról fogunk beszélni.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Hogy állunk napelem ügyben?

2023.02.28. 1 0

A tavalyi év számtalan meglepetéssel, váratlan fordulattal volt kikövezve napelem fronton. Megítélt de még ki nem fizetett támogatások, szaldó elszámolás eltörlése, a visszatáplálás felfüggesztése. Lássuk mit hozott és vélhetően mit hoz az új esztendő szabályozási és támogatási fronton?! Vendégünk Kovács István az A1 Solar Kft.-től.

Koko

Találkozz velünk a HomeInfo kiállításon!

2023.02.24. 0 0

Gyere és találkozz velünk a HomeInfo világítás, bútor és lakástextil kiállításon! Az OkosOtthon Labor csapatát és portfóliójának nagy részét megtalálod szakértő kollégáinkkal együtt a Daniella villamosság standjának smart home szekciójában. A kiállítás február 26-ig látogatható a BOK csarnokban. Belépő vásárlásra a homeinfo.hu oldalán, valamint a helyszínen is lehetőségetek van!

Koko

MikroTik Shorts - RouterOS Partíciók

2023.02.23. 0 0

Folytatódik MikroTik Shorts fantázianevet viselő sorozatunk mely 10 percet nem meghaladó epizódokon keresztül igyekszik MikroTik-el kapcsolatos praktikákat megosztani a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. A mai részben a Partitions menüpont adta lehetőségeket mutatjuk be nektek.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az okosotthon rendszerintegrátor - 2. rész

2023.02.21. 0 0

Az elmúlt 5 évük termése: több mint !!4000!! átadott lakás, közel !!80000!! letelepített eszköz. Vendégünk Vas Gergely, a SmartBuild Kft. ügyvezető tulajdonosa. Kötetlen beszélgetésünkön keresztül hallgatóink megismerhetik az ország egyik legnagyobb, kifejezetten okosotthon rendszerek telepítésével és támogatásával foglalkozó vállalkozásának működését.

Koko

MikroTik router választó

2023.02.16. 0 0

Mai videónkban az egyik örök és visszatérő kérdésre keressük a választ. Mégpedig arra, hogy milyen routert válasszunk otthoni felhasználásra. Ezt a dilemmát ma Meretei Balázs műszaki vezető kollégánk állandó szakértőnkkel Balogh Attilával (BAT) közösen igyekszik megválaszolni nektek oly módon, hogy a MikroTik termékpalettájából szemezgetve mutat be egy-egy erre a feladatra alkalmas modellt és szériát.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az okosotthon rendszerintegrátor - 1. rész

2023.02.14. 0 0

Az elmúlt 5 évük termése: több mint !!4000!! átadott lakás, közel !!80000!! letelepített eszköz. Vendégünk Vas Gergely, a SmartBuild Kft. ügyvezető tulajdonosa. Kötetlen beszélgetésünkön keresztül hallgatóink megismerhetik az ország egyik legnagyobb, kifejezetten okosotthon rendszerek telepítésével és támogatásával foglalkozó vállalkozásának működését.

Koko

MikroTik Shorts - RouterOS frissítése

2023.02.09. 0 0

Ismét egy új, rendszeresen jelentkező sorozat indul csatornánkon. A MikroTik Shorts fantázianevet viselő széria nevében az íze hisz rövid, jellemzően 10 percet nem meghaladó epizódokon keresztül igyekszik MikroTik-el kapcsolatos praktikákat megosztani a közönséggel az alapoktól egészen a komplex megoldásokig. Vágjunk is bele az első részbe melynek célkeresztjében a RouterOS és annak frissítési lehetőségei állnak.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - OOL sajtószemle

2023.02.07. 0 0

Új sorozatunkban időről időre aktuális iparági híreket kívánunk feldolgozni meghívott vendégeink közreműködésével. Első adásunk témái között szerepel a ChatGPT mint technológia, illetve ennek szerepe az okosotthon rendszerekben, lesz szó a Home Assistant Android Companion App-ról, valamint időt szentelünk az egyre népszerűbb, mára több gyártó által kínált és lassan trendé váló fali kijelzőknek.

Koko

WiFi teszt 2022 - MikroTik cAP XL ac

2023.02.02. 0 0

2022-es Wi-Fi tesztsorozatunkat egy kissé kakukktojásnak számító AP-val folytatjuk. A megszokottaktól eltérően most nem egy WiFi 6-os támogatással rendelkező eszköz, hanem a csupán 802.11ac-s protokollal felvértezett MikroTik cAP XL ac kerül fókuszba, mely mennyezetre rögzíthető AP kategóriában jelenleg a gyártó zászlóshajója. Az alkalmazott mérési eljárásokról, valamint a helyszíni adottságokról ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

Cambium Networks - 2023 Q1 promóciók - Webinár

2023.01.31. 0 0

Két hete részletesen beszámoltunk a Cambium Networks 2023 első negyedévében (március 31-ig) érvényes promócióiról. Most a gyártó tolmácsolásában egy ingyenes angol nyelvű webinár (február 3. 12:00-13:00) keretein belül tudhattok meg további részleteket és infókat a szobán forgó akciókról.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az értékteremtő ingatlanértékesítő

2023.01.31. 0 0

Podcastunk során nem az első olyan területet érintjük, ahol az adott szakmát megismerve a hallgató felülkerekedhet korábbi esetleges sztereotipiáin. Ez alól aktuális adásunk sem kivétel, ahol Török Dávid ingatlanszakértő, az Otthon Centrum országos hálózatának lassan ötödik éve első számú értékesítője betekintést enged a kulisszák mögé, egyúttal megkérdőjelezhetetlen bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, milyen értéket képes teremteni az eladás és a keresés során egy tapasztalt és tehetséges szakember. A szemfüles szaktársak pedig értékes tippeket is bezsebelhetnek a következő másfél órában.

Koko

WiFi teszt 2022 - Ubiquiti U6-Pro

2023.01.26. 0 0

Folytatódik 2022-ben indult Wi-Fi tesztsorozatunk. A két héttel korábban bemutatott U6-Enterprise után most ismét egy Ubiquiti Networks által megálmodott AP következik, ami nem más, mint az eddig súlyos ellátási gondokkal küzdő ám mostanra fogható U6-Pro. Az alkalmazott mérési eljárásokról, valamint a helyszíni adottságokról ismertető videónkból tájékozódhattok.