Témakörök

Koko

WiFi teszt 2022 - Ubiquiti U6-Pro

2023.01.26. 0 0

Folytatódik 2022-ben indult Wi-Fi tesztsorozatunk. A két héttel korábban bemutatott U6-Enterprise után most ismét egy Ubiquiti Networks által megálmodott AP következik, ami nem más, mint az eddig súlyos ellátási gondokkal küzdő ám mostanra fogható U6-Pro. Az alkalmazott mérési eljárásokról, valamint a helyszíni adottságokról ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Buktatómentes lakásfelújítás

2023.01.24. 0 0

Aktuális adásunk során bebizonyosodik, hogy létezik olyan verzió, amikor egy lakásfelújítás az elhatározástól az utolsó szög beveréséig gyors, hatékony és zökkenőmentes folyamat. Hogy ez mit is jelent a gyakorlatban arról Bozsó Panni és Kovács Viola, a Simplace két társalapítója mesél nekünk.

Koko

Unboxing and more - MikroTik hAP ax3

2023.01.19. 1 0

Unboxing and more sorozatunk mai részében a MikroTik következő 802.11 ax képes Wi-Fi routerét mutatjuk be nektek. Testvérével (hAP ax2), aki egyúttal úttörőként jelent meg Wi-Fi 6 fronton már találkozhattatok egy korábbi epizódunkban. Most az ifjú titánon a sor, hogy megcsillogtassa tudását. Lássuk milyen képességekkel bír a hAP ax3 és hogy mi rejlik a burkolat alatt.

Koko

Cambium Networks - 2023 Q1 promóciók

2023.01.18. 0 0

A Cambium Networks a 2023-as évben is elhalmozza felhasználóit jobbnál jobb promóciós ajánlatokkal. A már jól ismert Double & Triple play mellett akciós cnMatrix switchek, valamint Wi-Fi AP-k közül is választhattok. Az alábbi cikkben összeszedtük nektek, hogy milyen kondíciók mellett vehetitek igénybe a fenti kedvezményeket 2023. március 31-ig!

Koko

OkosOtthon Labor podcast - CES 2023 élmények és tapasztalatok

2023.01.17. 0 0

2023, két viszontagságos évet követően egy ismét teljesnek mondható CES-el indult, melynek akár csak eddig is, volt okosotthon vonatkozása. Zalai Gábor ( Metrodom ) barátunk a helyszínen, Zsák Péter és Kálmán Gergely pedig az online közvetítések és a szaksajtó termékein keresztül szerzett tapasztalatokat. Hogy milyen újdonságokra érdemes odafigyelni az idei évben, azt hallgatóink és nézőink az ő interpretálásukban tudhatják meg aktuális epizódunkból. 

Koko

WiFi teszt 2022 - Ubiquiti U6-Enterprise

2023.01.12. 0 0

Folytatjuk a tavalyi év végén megkezdett Wi-Fi tesztsorozatunkat. A mai epizód kissé rendhagyó lesz hisz újra az Ubiquiti Networks  WiFi6e képes zászlóshajójának (U6-Enterprise) képességeit mutatjuk be nektek. Lássuk, hogy az új konfigurációval milyen eredményekre képes az AP. Az alkalmazott mérési eljárásokról, valamint a helyszíni adottságokról ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Leköszönő és velünk maradó trendek

2023.01.10. 0 0

Az új év első adásaként megvizsgáljuk milyen technológiáktól köszöntünk el a tavalyi évben és mindez milyen irányokba mutat a jelen és jövő vonatkozásában? Emellett választ keresünk arra is, milyen maradandó trendek jellemzik az okosotthon piacot, mi az ami vélhetően velünk marad hosszú távon? Átfogó kitekintés Zsák Péterrel és a két házigazdával.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Kötetlen évbúcsúztató kerekasztal

2022.12.31. 0 0

Vége az évnek, itt a 2022-es év utolsó podcast adása. Stúdiónkban Halmos Gyula, Szifon Geri, Zsák Peti és a két műsorvezető Gergő. Az adás maratoni, a beszélgetés spontán, a hangulat kiváló. Ígérjük, nyomokban okosotthont is tartalmaz. BUÉK minden kedves hallgatónknak és nézőnknek! Köszönjük az egész éves figyelmet, jövőre folytatjuk! ;)

Koko

Veszprémi térfigyelő rendszer esettanulmány - MikroTik - it.hu

2022.12.29. 0 0

Mai esettanulmányunkban Pichner Tibor az it.hu (Macrotel Kft.) kereskedelmi üzletágvezetője foglalja össze, hogy többek közt a felügyeletük alatt üzemelő veszprémi térfigyelő kamerarendszer hálózati forgalmának lebonyolításában milyen kulcsszerepet játszanak a MikroTik vezetékes és vezeték nélküli termékei. Illetve, hogy folyamatos növekedésük és szolgáltatásaik bővülése során miért tették le voksukat a MikroTik márka mellett.

 

Koko

AccessPoint Academy - MikroTik képzések 2023 Q1

2022.12.23. 0 0

Az AccessPoint Academy az új év első hónapjaiban is vár minden tanulni és tudását bővíteni vágyó jelentkezőt MikroTik kurzusaira. Válassz MTCNA, MTCRE, MTCWE valamint MTCIPv6E tanfolyamaink közül és jelentkezz minél hamarabb, hogy biztosítsd helyed a képzéseinken!

Koko

WiFi teszt 2022 - Cambium XE3-4

2022.12.22. 1 0

Folytatódik 2022-es Wi-Fi tesztünk! A következő versenyző nem más, mint a Cambium Networks XE3-4-es WiFi 6E protokollt támogató AP-ja mely a specifikációk alapján igen jó rádiós paraméterekkel rendelkezik. Most itt az idő, hogy a gyakorlatban is megcsillogtassa tudását. Az alkalmazott mérési eljárásokról, valamint a helyszíni adottságokról ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Boldog Karácsonyt Kívánunk!

2022.12.20. 0 0

Boldog Karácsonyt Kívánunk! Mindezt nem a megszokott formában tesszük. Mint ahogy annyi minden mást sem. A két Gergő jókívánságai negyed órában:)

Koko

Ünnepi Nyitvatartás

2022.12.18. 0 0

Cégünk az alábbi nyitvatartással várja ügyfeleit a karácsonyi időszakban és az ünnepek után.

Koko

Unboxing and more - Cambium Networks XE5-8

2022.12.15. 0 0

Unboxing and more sorozatunk korábbi epizódjában már bemutattuk nektek a Cambium első 6GHz-es spektrumban is működő Wi-Fi 6E szabványt támogató eszközét az XE3-4-et. A mostani részben a legújabb 5 rádiós, szintén WiFi 6E-vel felvértezett zászlóshajón a sor, amely egyértelműen most a gyártó top AP terméke a kínálatban!

Koko

Unboxing and more - Cambium Networks XE3-4

2022.12.13. 0 0

Mai videónkban a Cambium Networks első 6GHz-es spektrumban működő Wi-Fi 6E képességekkel felvértezett eszközét mutatjuk be nektek, ami nem más, mint az XE3-4. A gyártói specifikációk alapján az XE3-4 rendkívül jó mutatókkal rendelkezik, de mi ennél is tovább megyünk és egy későbbi epizódban átfogó tesztnek vetjük alá az AP-t, hogy a „terepen” is bizonyíthasson.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Matter és Thread aktualitások

2022.12.13. 0 0

Nevében az íze szokták volt mondani. Jelen esetben a címben minden benne van, illetve majdnem. Köszönhetően a témával kapcsolatos aktualitásoknak van miről beszélni, főleg, hogy Zsák Peti és Szifon Geri is a stúdiónk vendége. Így keveredhetett adatátviteli protokollok és szabványok közé egy minivita az utángyártott kontra gyári Apple Watch szíjakról.

Koko

Cambium Networks - Garancia

2022.12.09. 0 0

Folytatjuk a Cambium szolgáltatásairól szóló videósorozatunkat. Az első epizódban a Cambium Care különböző csomagösszeállításait mutattuk be nektek. Most a gyártó által biztosított garanciális feltételekről ejtünk szót bővebben. Kitérünk többek közt az általános jótállási feltételekre, valamint az extra kiterjesztési lehetőségekre.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Energiahatékony épületfelújítás helyesen - 2. rész

2022.12.06. 0 0

Vendégünk továbbra is Győrfi András, akivel a sorozat második részeként a gépészeti megoldásokat vesszük célba. Fűtés korszerűsítés a fatüzeléstől a kondenzációs kazánon keresztül a hőszivattyúig. Mi mennyi idő alatt térül meg és milyen hatékonysággal üzemel? Válaszok aktuális podcastunkban.

Koko

Unboxing and more - Ubiquiti U6+ & U6+LR

2022.12.01. 0 0

A Ubiquiti Networks két újabb 802.11ax protokollt támogató AP-val bővíti UniFi portfólióját. Az U6+ valamint az U6+LR talán legnagyobb ütőkártyája, hogy immáron 2,4GHz-en is támogatja a WiFi 6-os szabványt. Nagy valószínűséggel a gyártó fő célja, hogy e két eszközzel orvosolja az U6-Lite, valamint LR esetén ejtett fájó sebet melyet oly sokan felemlegetnek. Unboxing and more sorozatunkhoz híven természetesen itt sem álltunk meg a csomagolásnál és belestünk az AP-k borítása alá, hogy megtudjuk milyen egyéb újításokat várhatunk az UBNT új üdvöskéitől.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Energiahatékony épületfelújítás helyesen - 1. rész

2022.11.29. 0 0

Mit és milyen sorrendben érdemes cserélni, kiegészíteni, modernizálni, hogy mind energiafelhasználás mind pedig a költségvetés szempontjából a leghatékonyabbak legyünk?  Egy erre a témára fókuszáló tanulmányon keresztül mutatjuk be, milyen lehetőségeink vannak, mi mennyibe kerül és az egyes lépések milyen kölcsönhatásban vannak egymással. A téma első fejezeteként az épület termikus héjára koncentrálunk, melyben segítségünkre lesz az említett tanulmány szerzője, Győrfi András építő és környezetmérnök.

Koko

Hálózattervezés - 2.rész - Dokumentáció

2022.11.24. 0 0

Folytatjuk hálózattervezésről szóló sorozatunkat. Az első részben bemutattuk nektek a főbb alapelveket, illetve a hálózattervezés folyamatairól is ejtettünk pár szót. A mostani epizódban egy igen fajsúlyos témát járunk körbe, amely nem más, mint a dokumentáció készítés. Az elméleti blokkok ismertetése mellett igyekszünk felhívni a figyelmet arra, hogy e folyamat miért is játszik fontos szerepet egy jól működő hálózati infrastruktúra tervezése, üzemeltetése során.

Koko

AccessPoint Academy - MikroTik képzések 2022/2023

2022.11.23. 0 0

Az AccessPoint Academy az év végén valamint az újév első hónapjában is vár minden tanulni és tudását bővíteni vágyó jelentkezőt MikroTik kurzusaira. Az induló tanfolyamokon, a hathatós közös munka érdekében részvételi korlátot határoztunk meg, melyet 12 főben maximalizáltunk. Jelentkezz minél hamarabb, hogy biztosítsd helyed a képzéseinken!

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Bálint, akinek az OkosOtthon vitt először színt az életébe

2022.11.22. 1 0

Ez a történet Száraz Bálintról szól, aki feleségével a lakás vásárlás után azonnal belevágott a felújításba, családi, baráti és máshonnan érkező segítséggel, amire akkor még nem is számított.

Koko

Cambium Networks - cnWave & cnPilot e510 promóció

2022.11.16. 0 0

Folytatódik a Cambium Networks promó sorozata. A hónap elején beszámoltunk a nagysikerű Double & Triple play meghosszabbításáról, most pedig ismét itt egy új akció mely rögtön két termékcsaládot érint. A kedvezménynek köszönhetően 60GHz-es cnWave eszközökhöz, valamint kültéri cnPilot e510 Wi-Fi access pointok-hoz juthattok hozzá ingyenesen megadott mennyiség vásárlása esetén. Kövessétek figyelemmel a részleteket és válasszátok ki a számotokra megfelelő összeállítást legkésőbb 2023 március 31-ig.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Egy okosotthon 11 éves története

2022.11.15. 1 0

Stúdiónkba jóbarátunk Szász Péter mesél arról, mit is jelent 2011 óta építeni és fejleszteni az okosotthonát. Az biztos, hogy a korai évek még egészen más idők voltak. Nagyon sok türelmet, rengeteg utánajárást, stabil angol nyelvtudást és programozói affinitást igényelt a projekt. Jelen adás egyfajta átfogó történetmesélés az okosotthon rendszerek elmúlt bő egy évtizedéről. Izgalmas megoldások és egy azóta is folyamatosan bővülő ökoszisztéma 1 órányi beszélgetésben.

Koko

Unboxing and more - MikroTik hAP ax2

2022.11.10. 1 0

Újra jelentkezünk Unboxing and more sorozatunkkal melynek fő célja, hogy testközelből mutasson be nektek termékújdonságokat és érdekességeket. Az e heti főszereplő egy nagyon régóta várt termék, amellyel a MikroTik rendkívül nagy űrt foltozott be Wi-Fi router kínálatában. Lássuk a várva várt hAP ax2-et és nézzük meg mi rejtőzik a burkolat alatt.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Újdonságok a Chameleontól

2022.11.08. 0 0

A hazai okosotthon szakma egyik megkerülhetetlen résztvevője, a Chameleon SmartHome Zrt. körül csak úgy vibrál az éter. November 13-án tartott keynote-jukon járt Kálmán Geri, melynek apropóján látjuk vendégül stúdiónkban a cég első emberét, Szarvas Pétert. Szó lesz a decemberre tervezett tőzsdére lépésről, Uphome néven futó vezetéknélküli megoldásukról, az okosotthonok és a társasházak kapcsolatáról és természetesen energiahatékonyságról. 

Koko

Cambium Networks - Double & Triple play promó hosszabbítás!

2022.11.04. 1 0

A Cambium Networks meghosszabbította Double & Triple play promóciós csomagjait, melynek keretén belül rendkívül jutányos áron juthattatok hozzá 802.11ax képes access pointokhoz (XV2, XV3), cnMatrix switchekhez, plusz a hozzájuk kapcsolódó cnMaestro-X előfizetésekhez, amelyek így együttesen akár a deal regisztrációval járó kedvezményeknél is jobb árat jelenthetnek. Kövessétek figyelemmel a részleteket és válasszátok ki a számotokra leginkább megfelelő csomagösszeállítást legkésőbb december 31-ig.

Koko

WiFi teszt 2022 - Ismertető

2022.11.03. 2 0

2022-ben sem maradhat ki egyik legnagyszabásúbb és legösszetettebb tesztsorozatunk, amely nem más, mint az évek óta nagy népszerűségnek örvendő WiFi teszt. Az idei évben is számos gyártó terméke méri össze képességeit az általunk összeállított mérési metodikák alapján. A mai ismertető epizódban bemutatjuk nektek a sorozatban résztvevő eszközöket, valamint ejtünk néhány szót arról, hogy egy év távlatában milyen új szabványokkal gazdagodott a WiFi portfólió (WiFi6e) illetve, hogy mi várható a közeljövőben (WiFi7).