Koko

Ubiquiti Networks - UniFi Video rendszer telepítés

2018.12.06. 0 0

Folytatjuk a múlt héten debütáló Ubiquiti UniFi Video termékcsaládról szóló videósorozatunkat. Aktuális epizódunkban az első részben ismertetett kamerák, valamint a hozzájuk szükséges NVR telepítését mutatjuk be nektek.

Koko

II.COMgress előadásai elérhetőek YouTube csatornánkon

2018.12.04. 0 0

Idén második alkalommal, minden eddigi rendezvényünknél nagyobb résztvevőszámmal került megrendezésre a II.COMgress szolgáltatói találkozó. A kilátogató közel 200 érdeklődő, a nap folyamán 10 szakmai előadást hallgathatott meg. Eddig csak az előadások prezentációit volt lehetőségetek letölteni azonban most már minden előadást visszanézhettek videón is YouTube csatornánkon!

Koko

Ubiquiti Networks - UniFi Video rendszer ismertető

2018.11.29. 0 0

Ismét egy új videósorozatba kezdünk. Ezúttal a Ubiquiti UniFi Video termékcsaládját mutatjuk be nektek. Ezen belül részletesen szót ejtünk a kamerákról, NVR megoldásokról, hozzájuk kapcsolódó switchek-ről valamint az egész rendszert működésre bíró szoftveres háttérmegoldásokról.

Koko

Wireless Hírek, Újdonságok - 2. rész

2018.11.27. 0 0

Folytatjuk múlt heti Hírek, Újdonságok rovatunkat. Mai cikkünkben túlnyomórészt a PTP és PTMP megoldásokat kínáló berendezéseket mutatunk be számotokra, emellett egy multipont rendszerű ETH/COAX átalakítóról, illetve egy fontos firmware frissítésről is szót ejtünk.

Koko

Cambium Networks - Elevate tapasztalatok

2018.11.23. 2 0

Heti videónkban a Cambium Networks Elevate rendszeréről és annak a gyakorlatban történő használatáról, előnyeiről tudhattok meg többet. Partnerünk a Rusy-Net Kft. segítségével bemutatjuk nektek, hogy miként lehetséges a már meglévő, de más gyártótól származó régebben vásárolt kliens berendezések frissítése a Cambium Elevate rendszerére.

Koko

Wireless Hírek, Újdonságok - 1. rész

2018.11.20. 0 0

A gyártók disztribútori hírleveleiből szemezgetve szedtük össze nektek két részben az elmúlt idők újdonságait friss belépőit, illetve a már jól ismert szériák újonnan bemutatott különböző variációit.

Koko

Összefoglaló videó a November 9-én megrendezett II.COMgress szolgáltatói rendezvényről.

2018.11.16. 0 0

Több hónap szervezőmunkájának, gyártók és érdekképviseleti szervezetek közreműködésének valamint az United Telecom és az AccessPoint Kft. szoros együttműködésének köszönhetően idén második alkalommal, minden eddigi rendezvényünknél nagyobb résztvevőszámmal került megrendezésre a II.COMgress szolgáltatói találkozó.

Koko

Fibrain - Optikai alapismeretek képzés

2018.11.13. 0 0

Az AccessPoint Academy oktatási repertoárja tovább bővül! Az új modul betekintést nyújt az optikai adatátvitel világába, megismertet annak fizikájával, passzív komponenseivel és azok szereléstechnikájával. A kétnapos tréning alatt elsajátíthatjátok az optikai hálózatépítés elméleti és gyakorlati alapjait.

Koko

LTE teszt - TP-Link MR200

2018.11.08. 0 0

Ezen a héten elérkeztünk LTE összehasonlító tesztünk utolsó epizódjához és termékéhez. A mai részben megismerhetitek a TP-Link MR200-as otthoni felhasználásra szánt LTE routerét. Lássuk, hogy az MR200-as miként vette az akadályokat és milyen eredményeket produkált a korábban ismertetett LTE tesztünkön.

Koko

Több mint 200 regisztrált - az elmúlt évek egyik legnagyobb szolgáltatói rendezvénye!

2018.11.07. 0 0

Már csak 1 nap és itt a II.COMgress! A visszajelzések és az előzetes regisztrációs számok alapján jelentős számú szakmai tömeg képviselteti magát a pénteki rendezvényen.Aki még nem regisztrált csütörtök estig online, illetve péntek reggel a helyszínen megteheti, aki már túl van rajta, ne felejtse, Péntek 8:00!

Koko

Új fizetési lehetőség

2018.10.31. 0 0

Mi mindig is arra törekedtünk és törekszünk, hogy a változó ügyfél igényeket, a megjelenő új technológia lehetőségeket figyelembe véve, egyre kényelmesebb, és még inkább vevőbarát szolgálást tudjunk nyújtani számotokra. Ennek újabb elemét sikerült beillesztenünk működésünkbe, illetve az általatok is jól ismert weboldalunkba.

Koko

LTE teszt - Huawei E5785

2018.10.31. 0 0

Folytatódik LTE összehasonlító tesztünk. A mai epizódban a Huawei E5785-ös hordozható LTE routerét ismerhetitek meg. Nézzük meg, hogy az E5785-ös miként vette az akadályokat és milyen eredményeket produkált a korábban ismertetett LTE tesztünkön.

Koko

II.COMgress - friss információk / részletes programterv

2018.10.26. 2 0

Ígéretünkhöz híven, az idő előrehaladtával, egyre több információt osztunk meg a November 9-i rendezvényünkkel kapcsolatban. Alábbiakban olvashatjátok friss híreinket a II.COMgress-ről melyben már megtalálhatjátok a rendezvény részletes programtervét.

Koko

LTE teszt - Huawei B525S

2018.10.24. 0 0

Újabb hét újabb LTE teszt. Aktuális epizódunkban bemutatunk nektek egy elsődlegesen otthoni / lakossági felhasználásra szánt 4G/LTE routert a Huawei B525S-t. Lássuk, hogy a B525S miként vette az akadályokat és milyen eredményeket produkált a korábban ismertetett LTE tesztünkön.

Koko

LTE teszt - MikroTik wAP LTE kit

2018.10.18. 1 0

Soron következő epizódunkban folytatjuk LTE összehasonlító tesztünket. Az aktuális részben bemutatjuk nektek a MikroTik univerzálisan felhasználható LTE berendezését amelyet egyaránt használhattok beltérben, kültéren valamint gépjárműben is. Lássuk milyen eredményeket produkált a MikroTik wAP LTE kit tesztjeinken.

Koko

LTE teszt - MikroTik SXT LTE kit

2018.10.11. 0 0

Folytatódik LTE tesztsorozatunk. A mostani részben megismerhetitek a leginkább IP kamerák bekötésére valamint nyaralók szélessávú internetelérése alkalmas MikroTik SXT LTE kit-et és megtudhatjátok milyen eredményeket ért el a korábban bemutatott LTE teszten.

Koko

LTE teszt - MikroTik LtAP mini

2018.10.03. 0 0

LTE tesztsorozatunk bemutatása után rögtön bele is vágunk az eredmények ismertetésébe. Aktuális epizódunkban megismerhetitek a kifejezetten mozgó járművekbe szánt MikroTik LtAP mini-t és megtudhatjátok milyen eredményeket ért el a korábban bemutatott LTE teszten.

Koko

LTE teszt ismertető

2018.09.27. 3 0

Újabb tesztsorozatba kezdünk, ezúttal LTE eszközöket fogunk megvizsgálni különböző felhasználási területeken. Az első epizódban megismerhetitek a tesztben résztvevő termékeket illetve helyszíneket valamint az alkalmazott mérési eljárást.

Koko

NMHH zavarelhárítás az 5GHz-es tartományban

2018.09.20. 0 0

Az 5GHz-es sávban működő meteorológiai radarok zavarása továbbra is fennáll Magyarországon, erről a jelenségről korábbi cikkünkben már részletesen beszámoltunk nektek. Mostani videónkban betekintést nyerhettek abba, hogy az NMHH munkatársai hogyan és milyen technológiával derítik fel az 5GHz zavartatásokat illetve, hogy ezen szabálytalanságok remdszeres elkövetése után milyen szankciókra és bírságokra lehet számítani a hatóságtól.

Koko

SIAE ALFOplus80HD tartós teszt – ZNET Telekom

2018.09.13. 0 0

Heti videónkban a SIAE MICROELETTRONICA 80 GHz-es eBand sávon üzemelő termékét az ALFOplus80HD-t mutatjuk be nektek egy tartós teszten kersztül. A ZNET Telekom hálózatában jelenleg 13 ilyen összeköttetés üzemel, immár két éve meghibásodás nélkül. Most a szolgáltatótól is közvetlenül tudhattok meg további hasznos információkat ezen eszközök konfigurálásáról, telepítéséről és üzembentartásáról.

Koko

5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Összefoglaló

2018.09.05. 0 0

Ismételten elérkeztünk 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk végéhez. A második széria elkészítése során is igyekeztünk a számotokra legrelevánsabb eszközöket kiválasztani és alávetni a korábban ismertetett teszteknek. A mostani záró epizódban a megszokott videós tartalom mellett további érdekes statisztikákat, infografikákat és személyes értékeléseinket is megtekinthetitek.

Koko

FibrainDATA rendszerintegrátori képzések

2018.09.04. 0 0

Az AccessPoint Academy oktatásainak kínálata mostantól passzív hálózati ismeretekkel bővül. Első két tréningünk a FibrainDATA rendszerintegrátori és rendszertervezői képzése, melyek elsajátításával az általatok telepített FibrainDATA strukturált hálózatokra 25 év gyártói rendszergaranciát nyújthattok.

Koko

A vezeték nélküli szolgáltatók és a kábeltévés szakmai szervezetek együttműködése – TIHANY 2018. Szeptember 23-25.

2018.09.03. 1 0

Az előző évek gyakorlatától eltérően idén, a sokak által jól ismert és hosszú múltra visszatekintő MKSZ és MKHSZ által közösen megrendezett Tihanyi szakmai konferencia, a Vezeték nélküli szolgáltatók számára izgalmas előadásokkal bővült. A rendezvény várható tematikája alapján illetve a kilátogató aktív szakmai közeg nyújtotta kapcsolatépítés miatt úgy gondoljuk, szolgáltatási platformfüggetlenül érdemes részt venni a közelgő eseményen.

Koko

5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Mimosa C5C

2018.08.29. 0 0

Elérkeztünk 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk utolsó résztvevőjéhez. Mostani epizódunkban bemutatjuk a Mimosa legolcsóbb 5GHz-es konnektoros termékét amely eredetileg multipontos rendszerek kliens oldali berendezéseként került a piaca de pont-pont összeköttetésként is megállja a helyét. Ismerjétek meg a Mimosa C5C-t és nézzétek meg, hogy hogyan teljesített a korábbi részekben részletesen ismertetett teszteken.

Koko

5 GHz-es PTP összehasonlító teszt - MikroTik LHG 5 ac

2018.08.22. 0 0

Folytatjuk 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünket. Aktuális videónkban a MikroTik nagy távolságú kliensoldali megoldását, az LHG 5 ac-t vetettük alá a korábbi részekben részletesen bemutatott teszteknek.

Koko

5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Ubiquiti Networks LiteBeam 5AC Gen2

2018.08.16. 0 0

Új hét, új eszköz. Folytatódik 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk. Az aktuális epizódban az első sorban kliens berendezésnek szánt ám de pont-pont kapcsolatra is alkalmazható Ubiquiti LiteBeam 5AC Gen2-őt vetettük alá a korábbi részekben részletesen bemutatott teszteknek.

Koko

Induló Ubiquiti és MikroTik tanfolyamok!

2018.08.14. 0 0

A nyári szabadságolások után az AccessPoint Academy ismételten vár minden tanulni és tudását bővíteni vágyó jelentkezőt őszi kurzusaira. Jelenleg három MikroTik kurzus valamint egy Ubiquiti UEWA tréning közül választhatnak az érdeklődők.

Koko

5 GHz-es PTP összehasonlító teszt - Cambium Networks Force 300

2018.08.09. 0 0

Folytatjuk 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünket. Aktuális epizódunkban a tavalyi évben bemutatott Cambium Networks Force 200-as utódját a már 802.11ac-s chipsetre épülő Force 300-at vetettük alá a korábbi részekben részletesen bemutatott teszteknek.

Koko

Cambium Networks – elevate webinár magyar nyelven

2018.08.07. 0 0

A Cambium Networks által 2016-ban életre hívott elevate fantázianevet viselő szoftveres megoldásról sokat hallhattatok. A gyártó rendszeres promóciókkal és akciókkal, valamint fejlesztésekkel igyekszik folyamatosan fenntartani a figyelmet az elevate-n. Most lehetőségetek lesz még többet megtudni az elevate-ről egy magyar nyelvű webinár keretein belül.