Koko

Optikai szálhegesztés - Alapok

2021.07.30. 0 0

Mai videónkban az optikai szálhegesztést és annak folyamatát mutatjuk be nektek. Szót ejtünk e módszer sajátosságairól, leggyakoribb buktatóiról és arról, hogy milyen szerszámokat és eszközöket érdemes használni ahhoz, hogy mindig a legjobb minőséget érjük el.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Tudatos otthoni vízkezelés - 2. rész

2021.07.27. 0 0

Bár a hazai ivóvíz jellemzően jó minőségű, mégis érdemes szűrnünk. Nem csak, hogy szűrnünk, adott esetben adalékolnunk. De mégis miért és hogyan? Sok esetben fűtési rendszereinket sem ártana kezelt vízzel üzemeltetni, minderről mégsem hallunk túl gyakran. Pedig a megoldás költséghatékony és elérhető. Mindezen túlmenően ma már ott tartunk, hogy az üzemeltetés terhét egyes gyártók a vízkezelés digitális forradalmának köszönhetően átveszik a végfelhasználótól. A felsorolt témák feldolgozásában ismét segítségünkre van Komáromi Gábor a BWT Hungária Kft. nagykereskedelmi divíziójának vezetője.

Koko

Piaci elemzés: Árak, elérhetőségek II. rész

2021.07.23. 0 0

Folytatjuk piaci elemzésünket melyben „COVID válság” az árakra, valamint a szállíthatóságokra gyakorolt hatásait vitatjuk meg. A múlt heti epizód után most a passzív hálózati eszköz gyártókra és azok helyzetére fókuszálunk.

Koko

Piaci elemzés: Árak, elérhetőségek - Ubiquiti, MikroTik, Cambium Networks

2021.07.21. 0 0

Január után ismét egy piaci elemzéssel jelentkezünk. Mai epizódunkban a legnagyobb dominanciával bíró aktív eszköz gyártóink aktuális helyzetét és a „COVID válság” az árakra, valamint a szállíthatóságokra gyakorolt hatásait vitatjuk meg.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Tudatos otthoni vízkezelés

2021.07.20. 0 0

Általánosságban a hazai ivóvízkészletekről. Szűrjünk, ne szűrjünk, tisztítsunk vagy adalékoljunk? Hogyan óvjuk berendezéseink épségét a vízkőtől és egyéb lerakódásoktól? Miként szavatoljuk rendszereink hosszútávú működését, és óvjuk családunk egészségét? Mindezt előre megtervezve egy egymásra épülő, de akár egymástól függetlenül működni képes rendszer keretein belül. A stúdióban Komáromi Gábor a BWT Hungária Kft. nagykereskedelmi divíziójának vezetője.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Okos világításról átfogóan

2021.07.13. 0 0

Mit jelent a fényerő, a sugárzási szög és a színhőmérséklet? Milyen egységei vannak egy világítási rendszernek? Okosizzók, LED szalagok, lámpatestek. Fizikai kapcsolás szerepe, jelentősége és maga az automatizálás. Az adás során mindenre rávilágít a két Gergő.

Koko

ISP Lab - HALNy termékpaletta

2021.07.08. 0 0

Új videónkban továbbra is a HALNy vendorfüggetlen ONU megoldásaival foglalkozunk. A korábbi részek során beszéltünk magáról a gyártófüggetlenségről, annak kialakulásáról és létjogosultságáról, valamint a rendszer főbb funkcióiról. Nem maradt más hátra mint, hogy ténylegesen bemutassuk nektek a korábban felsorolt tulajdonságokkal rendelkező HALNy termékpalettát.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Bevezetés a hűtéstechnikába

2021.07.06. 0 0

Ma már a jól ismert split klímákon túl is van élet, ha nyáron hűteni kívánjuk otthonainkat... na nem mintha a splittel bármi gond is lenne! De mégis mikor és miért alkalmazzuk az említett megoldást, hol jön képbe a felülethűtés, hogyan kell elképzelni egy fan-coil rendszert? Kell-e tervezni, ki végzi a kivitelezést, hogyan zajlik a karbantartás? Melyik a leghatékonyabb és melyik a költséghatékony? A válaszokkal a zsebében, stúdiónkban köszönthetjük Pécsi Istvánt, a Daikin Hungary Kft. lakossági értékesítési vezetőjét.

Koko

ISP Lab - HALNy főbb funkciók

2021.07.02. 0 0

E heti videónkban ismételten a HALNy vendorfüggetlen ONU megoldásaira fókuszálunk. Az előző részben magáról a gyártófüggetlenségről és annak előnyeiről meséltünk nektek. A mai epizódban a HALNy rendszerek főbb funkcióinak bemutatásán a sor.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az otthonok szakszerű légcseréje

2021.06.29. 0 0

Szüleink kitárták az ablakot és ezzel letudták… Ma már szenzorokkal vizsgáljuk a légminőséget, gyűjtjük az adatokat, elemezzük az előrejelzéseket... A nyílászárókat nem piszkáljuk, helyette ventilátorok, szellőző szelepek és hővisszanyerők biztosítják otthonaink friss levegőjét. Hogy hol tart a légtechnika, mi a minimálisan elvárt és mi a vágyott technológia, elmeséli nekünk Kovács István, a Kamleithner Budapest Kft. műszaki vezetője.

Koko

ISP Lab - HALNy vendorfüggetlen megoldások

2021.06.25. 0 0

Új sorozatunkban a HALNy vendorfüggetlen ONU megoldásainak világába kalauzolunk el titeket. Az első epizód során magáról a HALNy-ról, valamint a gyártófüggetlenségről mint jelenségről ejtünk szót bővebben.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Bevezetés a fűtési rendszerekbe

2021.06.22. 0 0

Biomasszától a hőszivattyúig. Mikor melyik technológiát érdemes alkalmazni? Előnyök, hátrányok. Mi mivel kompatibilis? Stúdiónkban továbbra is Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója.

Koko

MU-MIMO teszt 2021 - TP-Link EAP széria

2021.06.18. 0 0

Egy hét elteltével, ismét jelentkezünk MU-MIMO videósorozatunkkal. A mai epizódban a TP-Link két enterprise kategóriájú 802.11ax szabvánnyal felszerelt AP-ja mutatja meg, mit tud. Nézzük is, hogy milyen eredményeket ért el az EAP660 HD, valamint a szerényebb rádiós paraméterekkel rendelkező EAP620 HD.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Napelem rendszer haladó szint

2021.06.15. 0 0

Ha már napelemeink megtermelték, azt követően mit kezdhetünk az előállított energiával? Tárolhatjuk-e, és ha igen, milyen formában? Hogyan kell elképzelni a hatékony energiamenedzsmentet? Milyen új típusú együttműködések várhatóak a fogyasztók és az energiaszolgáltatók között? Bónuszként pedig némi elektromos autózás, és ennek a háztartásokra gyakorolt hatása. Stúdióban vendégünk Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója.

Koko

MU-MIMO teszt 2021 - Ubiquiti Networks

2021.06.10. 0 0

Folytatódik múlt héten debütáló MU-MIMO tesztsorozatunk. A széria mai epizódjában a Ubiquiti Networks két már jól ismert 802.11ax szabvánnyal felvértezett eszközének képességeit mutatjuk be nektek. Lássuk mekkora pontszámot ért el a nagy lefedettséget biztosító U6-LR, valamint a belépő szintet képviselő U6-Lite.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Napelem rendszer alapozó

2021.06.08. 0 0

Hogyan épül fel egy napelemes rendszer? Tervezés, kivitelezés, üzemeltetés. Támogatások és pályázatok. Szaldó és bruttó elszámolás. Vendégünk Kovács István, az A1 Solar Kft. ügyvezetője.

Koko

MU-MIMO teszt 2021 - Cambium Networks

2021.06.04. 0 0

Ahogy WiFi sorozatunkban ígértük nektek, visszatérünk egy újabb szériával, amiben szintén az access pointoké a főszerep, azonban most a MU-MIMO képességük kerül célkeresztbe. A mai epizódban a Cambium Networks XV3-as csúcsmodelljét, valamint annak kistestvérét, az XV2-t vetettük alá tesztjeinknek.

Koko

Iratkozz fel hírleveleinkre

2021.06.01. 1 0

Szeretnéd ha csak olyan témákról kapnál hírlevelet melyek tényleg igazán érdekelnek? Ha igen akkor válaszd ki lent a számodra legrelevánsabb típusokat, hogy mindig naprakész maradhass.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Otthoni videós megfigyelés

2021.06.01. 1 0

Milyen kamerát válasszak, hova és hogyan telepítsem, mely funkciók érhetőek el, a felvételeket hogy rögzítem...Ilyen és ehhez hasonló kérdések tömkelegére adunk választ jelen epizód kapcsán, Major Péter biztonságtechnikai mérnökünk támogatásával.

Koko

GLS csomagszállítási lehetőség

2021.05.27. 1 0

Örömmel jelentjük be nektek, hogy egy újabb szállítmányozó céggel kötöttünk sikeres megállapodást, melynek eredményeképpen a jövőben lehetőségetek lesz a már régóta elérhető ExpressOne mellett a GLS szolgáltatását is igénybe venni bizonyos méretű és típusú termékek megrendelése esetén.

Koko

Cambium Networks – Online EMEA partnernap regisztráció

2021.05.26. 0 0

A Cambium Networks szokásos éves EMEA partnerrendezvénye 2021-ben is online térbe költözik. Ennek okán lehetőségetek van bárhonnan becsatlakozni és értesülni a gyártó legfrissebb újdonságairól, technológiai fejlesztéseiről és azok várható érkezéséről. Regisztrálj és vegyél részt az ingyenes, angol nyelvű, eseményen te is június 8-9 között!

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Otthoni Ethernet és WiFi hálózatok

2021.05.25. 0 0

Minden okosotthon rendszer mögött ott „lapul”a vezetékes illetve vezeték nélküli hálózat. Hogyan tervezzünk, milyen eszközöket használjunk, mikor melyik technológia alkalmazása javasolt? Routerek, switchek, access pointok, rezes és optikai kábelek és kiegészítőik másfél órában.

Koko

802.11ay-ról bővebben

2021.05.21. 2 0

Mai epizódunkban bemutatjuk nektek 60GHz-es frekvenciatartományban (V-band) alkalmazott 802.11ad szabvány továbbfejlesztett változatát a 802.11ay-t, valamint szót ejtünk a Terragraph projektről, amely nagy mértékben befolyásolta a 802.11ay fejlődését.

Koko

Webinár - Optikai kábelek minősége

2021.05.20. 0 0

Hogyan válasszunk minőségi optikai kábelt beruházásainkhoz? Ennek a kérdésnek a megválaszolásában igyekszik segíteni a Fibrain soron következő online eseményén, ahol megtudjuk, hogy mely műszaki paraméterekre kell kiemelt figyelmet fordítanunk.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Villanyszerelés okosotthonok esetén

2021.05.18. 0 0

Egyértelműnek tűnik, de mégsem az: villanyszerelés, kicsit másképp. Mire érdemes odafigyelni a gyenge- és erősáramú hálózattervezésnél és kivitelézésnél, ha az okosotthon is képbe kerül? Ismét stúdiónkban a DigitHome-os Szpisják Adrián.

Koko

WiFi teszt 2021 - Kiértékelő

2021.05.13. 0 0

2021-es WiFi tesztünk utolsó állomásához érkeztünk. A mai epizódban összefoglaljuk mind azt, amit megtudtunk a sorozatban résztvevő 6 db Wi-Fi 6-os access pointról. Szót ejtünk az AP-k teljesítményéről, specifikációs különbségeikről, elért értékeiről, valamint személyes tapasztalatainkat is megosztjuk veletek. Az alkalmazott mérési eljárásról, valamint a helyszínről bemutató videónkban tájékozódhattok.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az okosotthonok hálózatbiztonsága

2021.05.11. 0 0

A stúdióban Major Péter kollégánk, barátunk és nem utolsó sorban nagy tapasztalattal bíró hálózat üzemeltetési szakember. A téma pedig a smart home szkeptikusok visszatérő mantrája: sebezhető-e, és ha igen, milyen mértékben egy okosotthon rendszer?

Koko

WiFi teszt 2021 - TP-Link EAP620 HD

2021.05.07. 0 0

2021-es WiFi tesztünk legfrissebb epizódjában is maradunk a TP-Link 802.11ax-es AP kínálatánál. Ezúttal a múlt héten bemutatott EAP660 HD kistestvérét az EAP620 HD-t dobjuk mélyvízbe. Az alkalmazott mérési eljárásról, valamint a helyszínről bemutató videónkban tájékozódhattok.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - KNX épületautomatizálási szabvány

2021.05.04. 0 0

Stúdiónkban köszönthetjük Balogh Zoltánt, a KNX Hungary épületautomatizálási egyesület elnökét. Bemutatjuk magát a szabványt, a szabványosítás folyamatát, az érintett gyártókat és a felhasználási területeket.

Koko

WiFi teszt 2021 - TP-Link EAP660 HD

2021.04.30. 0 0

Ma egy újabb gyártó terméke kerül a ringbe és mérjük össze teljesítményét a korábbi versenyzőkkel. E heti WiFi teszt videósorozatunkban a TP-Link WiFi 6-os portfóliójának zászlóshajóját az EAP660 HD-t mutatjuk be nektek. Az alkalmazott mérési eljárásról, valamint a helyszínről bemutató videónkban tájékozódhattok.