Témakörök


Koko

Ubiquiti - UniFi Network 7.2

2022.09.22. 0 0

Mai videónkban a már korábban bemutatott UniFi Dream Wall segítségével kalauzolunk el titeket a várva várt új UniFi Network 7.2-ben. A frissítésben számos újdonság mellett helyet kapott a load balance funkció is melyre már régóta vágyott az Ubiquiti felhasználói közössége. Itt azonban nem állunk meg és megmutatjuk nektek azt is, hogy WireGuard VPN megoldását miként integrálhatjátok a UniFi Network 7.2-be.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Vízérzékelő programozása

2022.09.21. 0 0

A Homey percek mai epizódjában a színpad a vízérzékelőké. Az egyszerű automatizmusokon túl bemutatjuk nektek azt is, hogy egy app segítségével miként szabhatóak teljesen egyedivé a Homey központban a vízbetörésre vonatkozó figyelmeztetések.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Vagyonvédelem okosan

2022.09.20. 0 0

Terítéken a biztonságtechnika, azon belül is hangsúlyosan a vagyonvédelem. Rendszerkomponensek, okosotthon integráció, biztosítók kritériumai, kivonuló szolgálat és természetesen sok-sok automatizmus. A mikrofonok mögött pedig az “ötös fogat”.

Koko

MikroTik RouterOS 7 tanúsítványkezelés - 3. rész

2022.09.15. 0 0

Folytatódik a MikroTik RouterOS 7 tanúsítványkezelésével foglalkozó minisorozatunk. Az első és második epizódban az elméleti részre fókuszáltunk, most a gyakorlatban is bemutatjuk nektek, hogy miként valósulnak meg a tanúsítványkezeléssel kapcsolatos folyamatok és lepésről lépésre ismertetjük veletek e konfigurációs lehetőségeket.

Koko

OkosOtthon Labor - Vízérzékelők

2022.09.14. 0 0

Mai videónkban egy újabb szenzortípust mutatunk be nektek. Szinte mindenki találkozott már a vízszivárgás okozta bosszúságokkal és az ezt követő károkkal. A vízérzékelőknek köszönhetően azonnal értesülhetünk e kellemetlen jelenségről, és megelőzhetjük a nagyobb problémát.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Berlin - IFA 2022 - Beszámoló

2022.09.13. 0 0

Összefoglaló a 2022-es IFA-ról, Európa legfontosabb szórakoztató elektronikai és otthon technológiai kiállításáról, ami utoljára 2019-ben került megrendezésre. Zsák Peti és Kálmán Geri mesél az ott látottakról, a kiállítás atmoszférájáról, az új bejelentésekről és egyes gyártók még be sem jelentett termékeiről, melyek pult alól kerültek elő.

Koko

MikroTik RouterOS 7 - WireGuard

2022.09.08. 0 0

Folytatódik a MikroTik RouterOS 7-et és annak főbb funkcióit / újdonságait bemutató sorozatunk. A mai epizódban a már korábban is érintett VPN technológiával foglalkozunk, azon belül is egy új beépített funkcióval, ami nem más, mint a WireGuard. A videóban minden fontos információt megtudhattok a WireGuardról, illetve gyakorlati példákon keresztül szemléltetjük konfigurálási lehetőségeit, előnyeit, valamint kisebb buktatóit.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - VOC szenzor programozása

2022.09.07. 0 0

A Homey percek mai adásában a múlt héten megismert VOC szenzoroké a főszerep. Bemutatjuk nektek, hogy az Outdoor AirQuality app valamint az Aqara TVOC Air Quality monitorjának közreműködésével milyen automatizmusokat készíthetünk Homey központunkban a minél frissebb és tisztább levegő érdekében.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Hőszivattyú fejtágító

2022.09.06. 0 0

A rezsiszámlák rakétakilövésével egyetemben egyre több háztartás tekint opcióként a hőszivattyús rendszerekre, mint költséghatékony alternatívára. Ennek okán egy komplett adást szentelünk a témának, tisztázva számtalan alapfogalmat és összefüggést. Az elmélet mellet helyet kap a gyakorlat is így szó lesz telepítésről, üzemeltetésről és karbantartásról, sőt, még költségelemzést is végzünk, rávilágítva számtalan nem ismert, de annál lényegesebb részletre. Mindebben segítségünkre lesz Csomós Sándor a Sándor Klíma Kft. ügyvezető tulajdonosa.

Koko

YouTube csatorna - Visszatértünk!

2022.09.01. 0 0

Visszatértünk! Megújult stúdióval, és fénytechnikával, valamint kameraállásokkal várunk titeket a jövőben. A színfalak mögött természetesen nem állt le a munka, számos új Deep Dive és unboxing videóval, valamint néhány nagy népszerűségnek örvendő sorozattal (WiFi teszt 2022) és esettanulmánnyal készülünk. Tartsatok velünk!

Koko

OkosOtthon Labor - VOC szenzorok

2022.08.31. 0 0

Mai adásunkban egy ez idáig kevéssé elterjedt, de minden bizonnyal a jövőben egyre nagyobb jelentőséggel bíró szenzortípust mutatunk be nektek. Ez nem más, mint a légminőség szenzor (VOC - Volatile Organic Compounds) mely a levegőben előforduló káros szénhidrogén-származékok gyűjtőneve. Ezen értékek mérésével bizonyosodhatunk meg arról, hogy otthonunkban mikor-milyen az adott légtömeg minősége és ennek segítségével indíthatunk el különböző a fenti értékek javulását elősegítő automatizmusokat.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - A megújult Apple Home app

2022.08.30. 0 0

Az új iOS frissítéssel számtalan, az Apple Home app-ot érintő újdonság látott napvilágot. Ennek részleteit tárgyaljuk a veterán Alma-szakértő Szifon Geri társaságában, aki már hónapokkal ezelőtt fejest ugrott a megjelenést megelőző béta tesztelésbe. És ha ez még nem lenne elég, hozott nekünk néhány izgalmas HomeKit-es termékújdonságot is.

Koko

Cambium Networks - ePMP promóciós csomagajánlatok

2022.08.25. 0 0

A Cambium Networks egy újabb ajánlatcsomaggal jelentkezik mely ezúttal az ePMP rendszereket elsődlegesen használó WISP-ek számára kínál kedvezményeket adott eszközmennyiség függvényében. A most debütáló két összeállításban 24db Force300-25L vagy 24db Force 200L (802.11n) vásárlása esetén érvényesíthető a - 11,8%-os promóciós ár december 31-ig.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Nyitásérzékelő programozása

2022.08.24. 0 0

Múlt heti, nyitásérzékelőkről szóló videónk után magától értetődő, hogy következik e témát felölelő Homey percek epizódunk. A mai részben bemutatjuk nektek, hogy az Aeotec és a Sensative eszközökkel közreműködve milyen automatizmusok valósíthatóak meg otthonunkban.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az okosotthon telepítő szemével

2022.08.24. 0 0

Azon túl, hogy műsort vezet és termékkínálatot fejleszt, Kálmán Gergely ideje egy jelentős részében szakmai konzulens, okosotthon tervező és kivitelező. Az ő perspektívájából ismerhetjük most meg az egyes ügyféltípusokat, a szakági együttműködések mikéntjét és a megvalósítás egyes stációit. Az életből vett példák, megannyi sztori, folyamatosan növekvő gyakorlati tapasztalat. Élménybeszámoló az elmúlt néhány esztendőről a kivitelező szemüvegén át.

Koko

Cambium Networks – Double & Triple play promó Vol. 2

2022.08.18. 0 0

A Cambium Networks az idei évet két WI-Fi 6-os promóciós csomaggal indította, melyet most újra életre hívott. Az akció keretein belül rendkívül jutányos áron juthattatok hozzá 802.11ax-es acess pointokhoz (XV2, XV3), cnMatrix switchekhez plusz a hozzájuk tartozó cnMaestro-X előfizetésekhez, amelyek így együttesen akár a deal regisztrációval járó kedvezményeknél is jobb árat jelenthetnek. Kövessétek figyelemmel a részleteket és válasszátok ki a számotokra leginkább megfelelő csomagösszeállítást legkésőbb szeptember 30-ig.

Koko

OkosOtthon Labor - Nyitásérzékelők

2022.08.17. 0 0

Mai videónkban továbbra is az érzékelőké a főszerep. A nyitásérzékelők okosotthonunk egyik alappilléreként szolgálnak mely sok-sok automatizmus kiinduló állomása. Kínálatból nincs hiány, számos gyártó termékei közül választhattok, ebben segítünk nektek most és bemutatjuk az általunk forgalmazott nyitásérzékelők főbb tulajdonságait és képességeit.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Automatizálási ABC - 5. rész

2022.08.16. 0 0

A sorozat ötödik epizódja húsbavágóan aktuális témát feszeget. Nyakunkon az energiaárak drasztikus emelkedése, melyre fogyasztáscsökkentő automatizmusokkal válaszolunk. A megmérettetésben bajtársaink Halmos Gyula, Lángh Tamás és Zsák Péter.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Mozgásérzékelő programozása

2022.08.10. 0 0

A Homey percek mai epizódjában ahogy azt már megszokhattátok az előző héten debütáló termékpalettából szemezgetve mutatjuk be azt, hogy a Homey központtal együttműködve milyen lehetőségek és funkciók rejlenek egy-egy eszközben. Nincs ez másképp most se. A mai részben két Aeotec mozgásérzékelő programozását és beállítási lehetőségeit kísérhetitek végig.

Koko

OkosOtthon Labor - Mozgásérzékelők

2022.08.03. 0 0

Mai videónkban a világítással szoros viszonyt ápoló ámde ezen kívül még számtalan felhasználási lehetőséggel bíró mozgásérzékelők világába kalauzolunk el benneteket. Bemutatjuk a kínálatunkban elérhető mozgásérzékelők típusait és azok legfőbb tulajdonságait.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Nyomógomb programozása

2022.07.27. 0 0

Homey percek sorozatunk mai részében a legutóbbi adás nyomógomb kínálatából szemezgetve kiválasztottuk az Innr 5 gombos multi remote kontrollerét és ezen keresztül mutatjuk be nektek azt, hogy milyen különböző automatizmusokat fűzhetünk fel erre a többfunkciós eszközre a központ közreműködésével.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Egy kis szabadságolás

2022.07.26. 0 0

Csapatunk néhány hét szabadságra megy, de mielőtt szisszen a kupak és csobbanunk a medóba még elmeséljük, hogy milyen tartalmak várhatóak augusztus közepétől.

Koko

OkosOtthon Labor - Nyomógombok

2022.07.20. 0 0

Az OkosOtthon Labor mai videójában ismét termékdömpingre számíthattok. Bemutatjuk nektek, hogy a portfóliónkban elérhető nyomógombokat hányféleképpen lehet integrálni egy okosotthonba. Ezen felül részletesen áttekintjük, a gombok funkcióit, megjelenését, anyaghasználatát és főbb tulajdonságait.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az otthonom története - 3. rész

2022.07.19. 0 0

Ebben az adásban újra elővettük Geri építkezését, a légtechnika, hűtés, fűtés bermuda háromszögén vitorláztunk át az árnyékolástechnika segítségével, lévén ezek a szakágak erős egymásra hatásában el lehet veszni.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Fali kapcsolók programozása

2022.07.13. 0 0

Mint ahogy azt már megszokhattátok egy-egy új témát mindig követ a Homey percek legújabb adása. Nincs ez másképp most se. A mai epizódban bemutatjuk nektek, hogy egy Aqara fali kapcsolóval milyen automatizmusokat hozhattok létre és miként köthetitek össze azokat akár más flow-k működésével.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Automatizálási ABC - 4. rész

2022.07.12. 0 0

Sorozatunk negyedik állomásaként a hűtő és fűtőrendszerek automatizálásával foglalkozunk. Ha pedig a választott témánk logikailag egy, de mégis két komponensű, egyből két vendég is segíti a feldolgozásban, Lángh Tamás ( Yabune Solution ) és Zsák Péter ( Okosotthon Guru ) személyében.

Koko

YouTube csatorna - Indul a nyári szünet!

2022.07.07. 0 0

Az AccesPoint Kft. YouTube csatornáján elérkezett a vakáció ideje, azonban ez idő alatt a színfalak mögött nincs megállás. Stúdiónk teljes átalakuláson esik át, hogy megújult külsővel és tartalommal térhessen vissza. Addig is szemezgessetek több mint 200 elérhető videónkból. Hamarosan visszatérünk!

Koko

OkosOtthon Labor - Fali kapcsolók

2022.07.06. 0 0

Az OkosOtthon Labor YouTube csatornájának mai adásában ismét elhozzuk a fényt nézőink számára. A mai epizód során szemezgetünk a kínálatunkban elérhető fali kapcsolókból és bemutatjuk nektek egy-egy modell legfőbb tulajdonságát és ismérvét. Az Aqara, Meross, Gledopto kapcsolók mellett természetesen nem maradhatott ki az Allterco által forgalmazott Shelly kínálat, mely köszönhetően a sikeres disztribúciós megállapodásnak immáron tovább bővíti okosotthon portfóliónkat.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az okosotthon ipar nem pihen

2022.07.05. 0 0

Ebben az epizódban összegyűjtöttük Nektek az utóbbi hónap okosotthon ipari történéseit. Kitárgyaljuk az Apple keynote-on is szóba hozott Mattert és az annak alapjául szolgáló HomeKitet, de a Qubino akvizíció és az Aqara közelgő bejelentései is terítékre kerülnek. Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a Homey Pro új logika konfigurátora mellett és az Insteon is újra előkerül!

Koko

Unboxing and more - Ubiquiti UXG-Pro

2022.06.30. 1 0

Unboxing and more sorozatunk újabb epizódjában a főszerep továbbra is a Ubiquiti Networks-nél marad. A korábbi USG és USG-PRO-4 modellek az évek során kissé kiöregedtek ezért a gyártó úgy érezte, hogy ezen a vonalon is szükséges némi ráncfelvarrás. Ennek eredményeként született meg az UXG-PRO melyet ma górcső alá veszünk és beszámolunk külső-belső adottságairól, valamint elért teszteredményeiről.