Témakörök


Koko

Optikai kábelek - Kábelek kifejtése beltéren

2022.05.19. 0 0

Új hét, újabb epizód. Folytatódik optikai kábelekről szóló videósorozatunk melynek aktuális részében beltéren történő kábelkifejtésre fókuszálunk. Bemutatjuk nektek, hogy a Fibrain kínálatában milyen típusú termékek felelnek meg e célnak, illetve ismertetjük egy-egy termékcsalád legfőbb tulajdonságait.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey Percek - Relé modulok konfigurálása

2022.05.18. 0 0

Homey percek sorozatunk mai epizódja a múlt héten bemutatott relé modulok sokaságára épül. Az epizód során bemutatjuk nektek, hogy a különböző gyártóktól származó eszközök és kommunikációs protokollok (Z-Wave, Zigbee) milyen konfigurációs lehetőségeket adnak nekünk Homey-n keresztül akár olyan mélységben is, hogy az automatizmus futásához ne legyen szükség a központ közreműködésére.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Automatizálási ABC - 1. rész

2022.05.17. 0 0

Annyiszor beszéltünk már róla, szinte minden adásban említésre kerül, hivatkozunk rá. De mégis mit jelent pontosan az automatizálás okosotthon kontextusban? Fogalmak, logikák, összefüggések, egyfajta jelmagyarázat egy rövid sorozat köntösébe bújtatva. És ki más is segíthetne ennek feldolgozásában, mint az Okosotthon Guru, Zsák Péter?!

Koko

Cambium Care – Next Business Day garancia és 24/7-es support a Cambium Networksnél

2022.05.13. 1 0

A világ vezető tech-óriásai már jó ideje nem csupán eszközöket, hanem komplex megoldásokat, szolgáltatásokat nyújtanak az ügyfelek számára, így egy csúcsra törő vállalat manapság nem szorítkozhat kizárólag termékek gyártására. A nagyvállalati, közületi vagy ipari területen a rendelkezésre állás és a termék mögötti gyártói jelenlét elengedhetetlen, ezért az olyan szolgáltatások, mint a 24/7-es support vagy az NBD garancia mondhatni alap elvárás, de minimum választható opció. Utóbbi két területen meglévő hiányosságát szüntette meg a Cambium Networks, jelentősen javítva ezzel az Enterprise kategórián belüli pozícióját.

Koko

Optikai kábelek - Kábelek kifejtése rack oldalon

2022.05.12. 0 0

Folytatjuk optikai kábelekről szóló sorozatunkat. A mai epizódban a rack oldalon történő kábel kifejtésekről, tehát a különböző típusú patch panelekről beszélünk bővebben. A videó során bemutatjuk nektek a Fibrain négy legnépszerűbb termékét e kategóriában, valamint szót ejtünk arról, hogy mikor, melyik típust érdemes leginkább választani.

Koko

OkosOtthon Labor - Relé modulok

2022.05.11. 1 0

Mai videónkban az okosotthonok egyik apró, legtöbb esetben egy szerelődobozban megbújó de annál hangsúlyosabb termékkategóriájával ismertetünk meg titeket. A relé modulok segítségével mindeddig passzív "buta" eszközeiteket varázsolhatjátok egy csapásra vezérelhetővé és otthoni hálózatotok részévé. Lássuk a kínálatunkban elérhető kapcsoló modulokat és az azok közti főbb különbségeket.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Mielőtt robotporszívót vennél!

2022.05.10. 0 0

Egyre több háztartásban felbukkan, ma már hatalmas a kínálat, de a megfelelő modell kiválasztása nem teljesen egyértelmű. Navigáció, akkumulátoridő, porürítés, felmosás, szőnyegek, kisállatok, négyzetméterek, karbantartás...a felsorolást hosszasan folytathatnánk és folytatjuk is. A két Gergő képbe hoz robotporszívó témában.

Koko

Unboxing and more - MikroTik CCR2116 & CCR2216

2022.05.05. 0 0

Visszatérő Unboxing and more sorozatunk arra hivatott, hogy testközelből közvetlen stílusban mutasson be nektek az aktív és passzív eszközök világából termékújdonságokat és érdekességeket. A mai napon a MikroTik router kategóriájának zászlóshajóját, valamint annak kistestvérét mutatjuk be nektek. Lássuk mi rejtőzik a CCR2216 és CCR2116 burkolata alatt.

Koko

OkosOtthon Labor - Easee ismertető - A valóban okos E-autó töltő!

2022.05.04. 0 0

Az elektromos autók egyre nagyobb térhódításából adódóan ezek töltéséről is gondoskodni kell. Ha már otthonunk minden szegletében okoseszközök vesznek minket körül miért is legyen ez éppen másképp garázsunkban? A norvég easee okos E-autó töltő termékei kiválóan ötvözik a hatékony töltést az okosotthon integrációval, akár a napelemeink termelésének figyelembevételével. Mai videónkban a fent említett töltőt és annak főbb tulajdonságait mutatjuk be nektek.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Amikor a szolgáltatás összeomlik

2022.05.03. 0 0

Mi történik akkor, ha az általunk kiválasztott okosotthon platformot jegyző cég, egyik napról a másikra lekapcsolja a szolgáltatását? Teszi mindezt annak okán, hogy működése üzletileg ellehetetlenül, azaz nem műszaki hiba, semmint gazdasági okok állnak a háttérben. Mit tehet ilyenkor a felhasználó? Védi-e bármilyen rendelkezés az érdekeit? Egyáltalán van-e lehetősége üzemeltetni az otthonát, vagy a lekapcsolás egyet jelent a működésképtelenséggel? Egy forró aktualitáson, nevesint az Insteon földbeállásán keresztül boncolgatjuk a témát, Halmos Gyula és Zsák Péter társaságában.

Koko

ZPAS beltéri rack szekrények

2022.04.28. 0 0

Mai videónkban a kínálatunkban megtalálható ZPAS fali rack szekrényekről ejtünk néhány szót. E kategórián belül a lengyel gyártó két fő terméktípusát a Z-BOX-ot és a Z-CUBE-ot mutatjuk be nektek részletesebben, kitérve e két variáns közti főbb különbségekre.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Reggeli ébresztő fény programozása

2022.04.27. 0 0

Homey percek sorozatunk mai főszereplője a legutóbb bemutatott Meross lámpakínálat tagja. A Bedside lamp közreműködésével ma megmutatjuk nektek, miként lehet egy ébresztő fény scenáriót felépíteni és működésre bírni okosotthon központunk segítségével.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Az otthonom története - Bevezető

2022.04.26. 0 0

Nem kisebb dologra vállalkozunk, mintsem, hogy hang, illetve képanyag formájában dokumentáljuk műsorvezetőnk, Zelena Gergely házépítésének teljes történetét, az első gondolattól a beköltözésig, sőt még azon is túl. Bevezető epizódunkban olyan témákat járunk körül, mint a társasház kontra családi ház dilemmája, a környék megválasztása, a telek kiválasztása és a választás szempontrendszere, a közművesítés, valamint a lokális építési szabályok értelmezése.

Koko

Cambium Networks – Connections partnernap regisztráció

2022.04.22. 0 0

A Cambium Networks idén is várja jelenlegi és jövőbeni ügyfeleit Cambium Connections elnevezésű online partnernapjára. Az esemény két különálló blokkból épül fel. Az első részben a rendszerintegrátorok számára mutatja be, hogy miként építsenek ki nagy sűrűségű lakókörnyezetben stabil, hatékony és könnyen menedzselhető Wi-Fi hálózatot. A második szekció már az ISP-k terepe, ahol a 28GHz-es licenszelt sávról és a benne rejlő lehetőségekről, illetve a gyártó QoE (Quality of Experience) szolgáltatásáról lesz szó. Regisztrálj és vegyél részt az ingyenes, angol nyelvű, eseményen te is május 12-én!

Koko

Optikai kábelek - EAC rendszer

2022.04.21. 0 0

Folytatódik optikai kábelekről szóló átfogó videósorozatunk. Az előző részekben kiveséztük a kültéri föld és légkábelek típusait és azok főbb adottságait. A mai epizódban már a beltéri megoldásoké a főszerep. Kezdjük rögtön az EAC rendszerrel, amely többszintes épületek kábelezésére kínál hatékony megoldást.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Construma 2022

2022.04.19. 0 0

Zsák Péter Okosotthon Guru az idei Construma építőipari szakkiállítás teljes ideje alatt jelen volt a helyszínen. Bő egy órában őt faggatjuk újdonságokról, trendekről, technológiákról, kiállítókról, kilátogatókról és magáról a kiállításról és az okosotthon terület kapcsolatáról.

Koko

Optikai kábelek - Földkábelek

2022.04.14. 0 0

Optikai kábelekről szóló videósorozatunkban a kábel típusokat felhasználási területük alapján tekintjük át. Az előző epizódban a légkábeleké volt a főszerep. A mostani részben leásunk a mélybe és bemutatjuk nektek a földkábelek főbb csoportjait, illetve az ezek közti különbségeket.

Koko

OkosOtthon Labor - Okos világítás - Meross lámpák

2022.04.13. 0 0

A figyelem középpontjában továbbra is az okos világítás, a kertből visszatérve otthonunkba most górcső alá vesszük a kínálatunkban megtalálható Meross lámpákat. Legyen szó hálószobáról, dolgozószobáról vagy nappaliról a gyártó alternatívát kínál minden helyiség megvilágítására.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Kiberbiztonság

2022.04.12. 0 0

Aktuális adásunkban vendégünkkel, Keleti Arthurral a kiberbiztonságot vesszük górcső alá, diskurzusunk azt a kérdést feszegeti, hogy létezik e biztonság a személyes adataink, az otthoni hálózatunk és a dolgok internete kapcsán. A témánk napjainkban tapasztalható állapotán túl azt is latolgatjuk, hogy mit tartogat a jövő, merre tart a kibervédelem.

Koko

TP-Link - Omada Wi-Fi 6 promóció

2022.04.08. 0 0

Áprilisban a TP-Link egy újabb promócióval készült partnerei részére. Amennyiben április 4. és május 31. között legalább 4 db Omada Wi-Fi 6-os AP-t vásároltok úgy 1 db Tapo TC65 kamerát kaptok ajándékba a gyártótól.

Koko

MikroTik RouterOS 7 tanúsítványkezelés - 2. rész

2022.04.07. 0 0

Múlt heti videónkban belekóstoltunk a tanúsítványkezelésbe és annak alapfogalmaiba. A mai epizód során még mélyebbre ásunk és kitérünk minden apró részletre, illetve arra, hogy miként valósul meg e folyamat a MikroTik RouterOS 7 keretein belül.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Kültéri üdvözlő fény programozása

2022.04.06. 0 0

E heti Homey percek sorozatunkban egy hazatérés scenárió programozását mutatjuk be nektek. Az automatizmus segítségével megvalósíthatjuk azt, hogy ha a család bármely tagja sötétedés után megérkezik otthonunkba a kültéri világítás automatikusan egy welcome fénnyel fogadja.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Kádár-kocka újratöltve

2022.04.05. 0 0

Talán senkinek sem szükséges bemutatni a 60-as évek hazai építészetének egyik ikonikus mintapéldányát, nevezetesen a “10x10-es” Kádár-kockát. Manapság reneszánszát éli a projekt, újragondolt formában. Szerencsénkre partnereink, barátaink, korábbi vendégeink személyesen érintettek egy ilyen tipusú ingatlan rehabilitálásában. Lássuk mit is álmodott meg a két Home Assistantos fenegyerek, nevesint Halmos Gyula és Lángh Tamás? Stúdiónkban ismét vendégként köszönthetjük a Yabune Solution Kft. két alapító tulajdonosát.

Koko

MikroTik RouterOS 7 tanúsítványkezelés - Bevezető

2022.03.31. 0 0

Mai videónkban visszatérünk a MikroTik RouterOS 7-hez. Egy korábbi részben mélyrehatóan foglalkoztunk a MikroTik új szoftver verziójával és annak főbb újításaival. A mai epizód során állandó szakértőnkkel Balogh Attilával beszélgetünk általánosságban a tanúsítványkezelésről, illetve annak Router OS-ben való használatáról.

Koko

OkosOtthon Labor - Okos világítás - Kültéri megoldások

2022.03.30. 0 0

Fókuszban továbbra is az okos világítás, azonban most kilépünk a kertbe, terítéken a kültéri megoldások. Formák, méretek, funkciók, általános és egyedi tulajdonságok. Megannyi információ és még több tapasztalat.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Műsorvezetőnk háza táján

2022.03.29. 0 0

Tavaly augusztusban egy háromrészes sorozat keretein belül mutattuk be állandó hostunk, Kálmán Gergely otthonának smart ökoszisztémáját. Az elmúlt bő fél évben rengeteg újdonság érkezett hozzánk, bővítve ezzel a már korábban tárgyalt rendszert. Lesz itt minden az okos zártól, a kávéfőzőn és magasnyomású mosón át az intelligens autótöltőig.

Koko

COVID korlátozások megszüntetése

2022.03.25. 0 0

Örömmel jelentjük be nektek, hogy a javuló járványügyi mutatóknak köszönhetően az AccessPoint Kft. megnyitja kapuit ügyfelei részére. Ennek eredményeképp számos korábban érvényben lévő korlátozás megszűnik, illetve néhány apróbb változás is életbe lép a még hatékonyabb kiszolgálás érdekében.

Koko

Optikai kábelek - Légkábelek

2022.03.24. 0 0

Optikai kábelekről szóló videósorozatunk első részében a belső felépítésről és az ezek közötti eltérésekről beszéltünk. A további epizódok során a kábeleket felhasználási területük szerint tekintjük át. Az első csoport melyet részletesen bemutatunk nektek nem más, mint a légkábelek.

Koko

OkosOtthon Labor - Homey percek - Cirkadián ritmus alapú világítás

2022.03.23. 0 0

Homey percek sorozatunk mai epizódjában egy RGB CCT LED szalagot automatizálunk cirkadián ritmus alapján. Az automatizmusnak köszönhetően a LED szalag színhőmérséklete az adott napszaknak megfelelően változik így biztosítva a folyamatos komfortérzetet.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Épületenergetikáról átfogóan - 3. rész

2022.03.22. 0 0

Az épületenergetika témaköre jóval túlmutat az elméleti számításokon és néhány kötelező tanúsítvány kiállításán. Győrfi Andrásnak köszönhetően a terület egy rendkívül széles spektrumát ismerhetjük meg, temérdek hasznos információval és gyakorlati példával. Előre kalkulálható rezsiköltségektől a felhasznált építészeti anyagok és gépészeti technológiák hatékony vagy épp hatékonytalan együttműködéséig, egy többrészes sorozat keretein belül.