Koko

Két év garancia számos Ubiquiti és MikroTik termékre

2021.01.14. 0 0

A 2021-es évkezdés változást hozott a garanciális feltételeinkben.Egy, a tavalyi évben napvilágot látott kormányrendelet az idei évtől, értékhatárokhoz kötött módon számos termék garancia idejét bővíti, ám KIZÁRÓLAG A VÉGFELHASZNÁLÓI (B2C – Business to Consumer) értékesítés, tehát a klasszikus kiskereskedelmi tevékenység kapcsán.

Koko

Okos Otthon Labor - Homey - Pro tippek

2021.01.12. 0 0

Ismét jelentkezünk havi rendszerességgel megjelenő Smart Home Lab videósorozatunkkal. Az okosotthonokkal foglalkozó széria mai epizódjában még mélyebbre merülünk a Homey központ világában. Ezúttal hasznos tippekkel igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy ezt a rendkívül sokoldalú eszközt még jobban megismerhessétek és professzionális szinten használhassátok.

Koko

UniFi U6-Lite vs. nanoHD

2020.12.30. 1 0

Mai videónkban bemutatjuk nektek az első raktárunkba érkezett immár 802.11ax támogatással büszkélkedhető Ubiquiti AP-t, az UniFi 6 Lite-ot. Képességeinek ismertetése után rögtön a mélyvízbe dobjuk és összehasonlítjuk teljesítményét a nanoHD-val egy átfogó teszt keretében.

Koko

WiFi4EU esettanulmány - cnPilot - Tarr Kft.

2020.12.23. 0 0

Esettanulmányunkban bemutatjuk nektek, hogy 15 dunántúli településen miként valósult meg a WiFi4EU projekt a Tarr Kft. közreműködésével. Kurfis Kelemen a Tarr Kft. vezeték nélküli hálózatokért felelős osztályának vezetője választ ad arra a kérdésre, hogy miért esett választásuk a Cambium Networks cnPilot eszközeire és milyen tapasztalatokat szereztek a telepítések, valamint a rendszerek üzemeltetése során.

Koko

Home Office VPN Esettanulmány - MikroTik - AccessPoint Kft.

2020.12.18. 1 0

A 2020-as év, mint mindenkit, az AccessPoint Kft.-t is váratlan kihívás elé állította. A pandémia első hullámának megérkezésekor rendkívül rövid idő alatt kellett kollégáink 75%-át otthoni munkavégzésre átállítani. Ez a hirtelen jött változás a mindennapok mellett a hálózati infrastruktúrát is nagy mértékben befolyásolta. Az elénk gördített akadályokat azonban a MikroTik eszközeivel könnyedén és gyorsan áthidaltuk, és azóta is probléma nélkül járulnak hozzá a zavartalan munkavégzéshez.

Koko

Okos Otthon Labor - Homey - 2. rész

2020.12.14. 0 0

A Smart Home technológiával, valamint az okosotthonok világával foglalkozó havi rendszerességgel megjelenő videósorozatunk első részében betekintést nyerhettetek az AccessPoint Kft. által forgalmazott márkák kínálatába és megismerhettétek a rendkívül sokoldalú Homey okosotthon központot. A mai epizódban a fókusz a Homey-n marad viszont már részletesebben bemutatjuk főbb képességeit és a benne rejlő lehetőségeket.

Koko

802.11ad - 60GHz összehasonlítás

2020.12.04. 1 0

Folytatjuk a 60GHz-es frekvenciatartományról (V-Band) szóló videósorozatunkat. Az első részben a 802.11ad szabványról számoltunk be részletesen és ismertettük annak előnyeit és hátrányait egyaránt. A mai epizódban bemutatjuk a MikroTik és az Ubiquiti Networks e sávon üzemelő berendezéseit és azok képességeit.

Koko

802.11ad-ról bővebben

2020.11.26. 1 0

Az elkövetkező néhány hétben a 60GHz-es frekvenciatartományról (V-band) azon belül is az itt alkalmazott Wi-Fi szabványokról, és az azokat támogató eszközökről tudhattok meg többet. A sorozat mai epizódjában a 802.11ad-ról, illetve a benne rejlő lehetőségekről számolunk be nektek.

Koko

Tájékoztatás – Covid-19 alatti működési rendről

2020.11.19. 1 0

A koronavírus első hullámának kezdetén (márciusban), mindannyiunk egészségügyi biztonságát szem előtt tartva mindennapos működésünkben néhány változást kellett eszközölnünk melyek a jelenlegi pandémiás helyzet miatt mind mai napig érvényben vannak. Kérjük olvassátok el a főbb változásokat, hogy minden információval kapcsolatban naprakészek lehessetek. Azt megígérhetjük nektek, hogy mint ahogy eddig is az áruellátottság és a kiszállítás is kielégítő és hatékony lesz!

Koko

802.11 r/k/v-ről bővebben

2020.11.12. 0 0

Az AKH-nál forgatott cnPilot esettanulmányunk után több kérdés érkezett hozzánk az ott alkalmazott Wi-Fi roaming megoldással kapcsolatban. Ennek apropójából úgy döntöttünk, hogy a mai videóban tüzetesen bemutatjuk nektek a jelenleg érvényben lévő Wi-Fi roaming szabványokat (802.11 r/k/v) és azok főbb tulajdonságait.

Koko

Cambium Networks cnMatrix - Tapasztalatok

2020.11.06. 0 0

Múlt heti videónkban bemutattuk nektek a Cambium Networks EX1000-es (Layer 2) valamint az EX2000-es (Layer 3) switch családjának főbb tulajdonságait és hardveres jellemzőit. A mai epizódban a fent megnevezett eszközök szoftveres képességeiről és a felhő alapú menedzselési lehetőségről (cnMaestro) láthattok egy bővebb beszámolót.

Koko

Cambium Networks cnMatrix - Ismertető

2020.10.29. 0 0

Eheti videónkban a Cambium Networks cnMatrix switch portfólióját mutatjuk be nektek. Az epizód során megismerhetitek az EX1000-es (Layer 2) valamint az EX2000-es (Layer 3) switch családot, azok hardveres tulajdonságait, továbbá információt kaphattok a fent említett termékek árazásáról is.

Koko

Okos Otthon Labor - Homey - 1. rész

2020.10.22. 1 0

Legújabb, havi rendszerességgel megjelenő videósorozatunkban az eddig megszokott tartalmaktól egy kicsit különböző, de mégis azokkal szorosan összefüggő témához nyúlunk. Ez nem más, mint a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek és érdeklődésnek örvendő Smart Home technológia és az okosotthonok világa. Az epizódok során mindig egy-egy az AccessPoint portfóliójában elérhető gyártót és annak eszközeit vesszük jobban szemügyre és teszteljük le valós körülmények között.

Koko

Fibrain HD hibrid patch panel

2020.10.15. 0 0

Mai videónkban a Fibrain, HD termékcsaládját mutatjuk be nektek testközelből. Az új hibrid technológia legnagyobb előnye, hogy magába foglalja a strukturált és az optikai patch paneleket egyaránt. Az alapoktól újragondolt „keystone” modulok egy, a jelenleginél is fényévekkel gyorsabb szerelhetőséget és minőséget biztosítanak, miközben szabadon vegyíthetjük az RJ-45 moduljainkat az optikai végpontjainkkal akár ugyanazon panelen belül.

Koko

Cambium Networks – Online EMEA partnernap regisztráció

2020.10.09. 0 0

A Cambium Networks szokásos éves EMEA partnerrendezvénye a járványhelyzet miatt az online térbe költözött. Ennek okán lehetőségetek van bárhonnan becsatlakozni és értesülni a gyártó legfrissebb újdonságairól, technológiai fejlesztéseiről és azok várható érkezéséről. Regisztrálj és vegyél részt az ingyenes, angol nyelvű, ISP-k, valamint rendszerintegrátorok számára tartott eseményen te is október 13-án 14:00-tól!

Koko

Aruba Instant On vs. UniFi

2020.10.02. 1 0

Mai videónkban az Aruba Instant On termékcsaládról és annak új belépőiről, valamint frissítéseiről beszélgetünk az Aruba rendszermérnökével Veszelovszki Péterrel. Szót ejtünk az újonnan bemutatott Instant On switch portfólióról, azok legfontosabb tulajdonságairól, illetve keressük a választ arra, hogy az Ubiquiti Networks UniFi szériájának legnagyobb kihívójaként mit kínál az Instant On a vásárlók számára.

Koko

Raktár WiFi esettanulmány - cnPilot - Abroncs Kereskedőház

2020.09.24. 0 0

Mai videónkban a Cambium Networks cnPilot termékcsaládjának egy újabb sikertörténetéről tudhattok meg többet. Esettanulmányunkban választ kaphattok arra kérdésre, hogy az Abroncs Kereskedőház Kft. baji logisztikai központjában miért döntöttek úgy két éve, hogy meglévő rendszerüket teljes egészében lecserélik a cnPilot termékeire. A rendszer telepítését és felügyeletét végző Gloster Infokommunikációs Nyrt. munkatársai pedig megosztják veletek személyes tapasztalataikat a rendszerről.

Koko

Hálózati mélymerülés - Sávszélesség mérés - 2. rész

2020.09.17. 0 0

Folytatjuk múlt héten debütáló, sávszélesség mérésekről szóló videónkat. Az előző epizódban az optimális mérési technikákról, valamint a leggyakoribb hibalehetőségekről halhattatok. A mostani részben gyakorlati oldalról megközelítve mutatjuk be nektek, hogy hogyan és milyen módszerekkel érdemes tesztelni a hálózatok átviteli kapacitását.

Koko

Webinár - Új Fibrain HD termékcsalád

2020.09.15. 0 0

Pár nappal korábban megjelent a Fibrain új, “HD” névre keresztelt termékcsaládja, mely magában foglalja a strukturált és az optikai patch paneleket egyaránt. Az alapoktól újragondolt keystone modulok egy, a jelenleginél is fényévekkel gyorsabb szerelhetőséget és minőséget biztosítanak, miközben kedvünk szerint vegyíthetjük az RJ-45 moduljainkat az optikai végpontjainkkal akár ugyanazon panelen belül.

Koko

Hálózati mélymerülés - Sávszélesség mérés - 1. rész

2020.09.11. 1 0

Hálózati mélymerülés fantázianevű sorozatunk legfrissebb részében a sávszélesség mérés rejtelmeibe merülünk el. A két részre bontott széria első epizódjában az optimális mérési technikákról, valamint a leggyakoribb hibalehetőségekről halhattok részletesen.

Koko

802.3af/at/bt-ről bővebben

2020.09.04. 0 1

Mai videónkban részletesen bemutatjuk nektek az érvényben lévő PoE szabványok típusait (passzív, 802.3af/at/bt) és azok főbb tulajdonságait. Szót ejtünk az eszköz gyártók által alkalmazott különböző megnevezésekről, valamint arról. hogy mire érdemes kiemelt figyelmet fordítani egy-egy szabvány alkalmazásakor.

Koko

Hálózati mélymerülés - MTU vs. IPsec

2020.08.27. 0 0

Hálózati mélymerülés című sorozatunk legfrissebb epizódjához érkeztünk. A legutóbbi részben kielemeztük, hogy milyen összefüggés van a VPN tunnelek és az Maximum Transmission Unit (MTU) értékek között. A mai videóban megtudhatjátok, hogy az IPsec titkosítási metódusa milyen hatással van az MTU-ra.

Koko

MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS - Teszt

2020.08.25. 0 0

Múlt heti videónkban megismerkedhettetek a MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS-el és bemutattuk nektek, hogy milyen újításokkal vértezte fel a MikroTik mérnöki csapata ezt az eszközt. A mai epizódban már a teljesítményé lesz a főszerep. Megtudhatjátok, hogy a CCR2004-es miként vette az akadályokat és milyen eredményeket produkált tesztjeinken.

Koko

MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS - Ismertető

2020.08.13. 0 0

Videósorozatunk mai epizódjában közelebbről megismerkedhettek a MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS-es típusszámon futó eszközével. A CCR2004-es router több tekintetben is úttörőnek számít a szériában. A teljesség igénye nélkül kiemelhetjük a CCR2004-ben elsőként alkalmazott 25Gbit-es SFP28-as optikai interfészeket vagy akár az új Annapurna Labs által jegyzett Alpine AL32400-as System on Chip-et.

Koko

A 802.1BR-ről bővebben

2020.08.06. 1 0

Videósorozatunk eheti epizódjában részletesen bemutatjuk nektek a MikroTik eszközökben is hamarosan elérhető 802.1BR-t (Bridge Port Extension). Szót ejtünk előnyeiről és limitációiról, valamint arról, hogy e szabványt miként hasznosíthatjuk a hálózatban.

Koko

Hálózati mélymerülés - MTU vs. Tunneling

2020.07.30. 0 0

Hálózati mélymerülés fantázianevű sorozatunk legújabb epizódjához érkeztünk. Előző videónkban a maximálásian átvihető csomagméretet szabályozó MTU (Maximum Transmission Unit) -ról hallhatatok bővebben. A mai részben megvizsgáljuk, hogy mi az összefüggés a VPN tunnelek, illetve a már korábban említett MTU értékek között.

Koko

Cambium Networks cnPilot - Tapasztalatok

2020.07.16. 0 0

Folytatódik a Cambium Networks cnPilot termékcsaládjáról szóló videósorozatunk. A múlt heti epizódban megismerhettétek a gyártó múltját és jelenét, valamint betekintést kaphattatok a cnPilot eszközkínálatába. A mai részben megosztjuk veletek személyes tapasztalatainkat és észrevételeinket a Cambium cnPilot szériájával kapcsolatban.

Koko

Tájékoztatás eheti várható árubeérkezésről

2020.07.14. 0 0

Kedves Partnereink!

A kialakult helyzet okán az árubeérkezésekről szóló információk hírértéke nagy mértékben megnőtt. Ennek eredményeképpen minden hétfőn jelentkezünk és tájékoztatunk titeket arról, hogy az adott héten milyen beérkezésekkel kalkulálhattok.

Koko

Cambium Networks cnPilot - Ismertető

2020.07.09. 0 0

Mai videónkban megismerhetitek a Cambium Networks múltját és jelenét illetve átfogó képet kaphattok a cnPilot termékcsaládról, valamint a benne foglalt eszközök teljesítményéről, típusairól és főbb jellemzőiről.

Koko

Hálózati mélymerülés - MTU

2020.06.26. 0 0

Legújabb videósorozatunkban a hálózati világ mélyére kalauzolunk titeket és igyekszünk olyan témákat körbejárni melyek nagy mértékben képesek befolyásolni egy-egy rendszer hatékonyságát. A mai epizódban megtudhattok mindent a hálózaton maximálásian átvihető csomagméretet szabályozó MTU (Maximum Transmission Unit) -ról.