Koko

Raktár WiFi esettanulmány - cnPilot - Abroncs Kereskedőház

2020.09.24. 0 0

Mai videónkban a Cambium Networks cnPilot termékcsaládjának egy újabb sikertörténetéről tudhattok meg többet. Esettanulmányunkban választ kaphattok arra kérdésre, hogy az Abroncs Kereskedőház Kft. baji logisztikai központjában miért döntöttek úgy két éve, hogy meglévő rendszerüket teljes egészében lecserélik a cnPilot termékeire. A rendszer telepítését és felügyeletét végző Gloster Infokommunikációs Nyrt. munkatársai pedig megosztják veletek személyes tapasztalataikat a rendszerről.

Koko

Hálózati mélymerülés - Sávszélesség mérés - 2. rész

2020.09.17. 0 0

Folytatjuk múlt héten debütáló, sávszélesség mérésekről szóló videónkat. Az előző epizódban az optimális mérési technikákról, valamint a leggyakoribb hibalehetőségekről halhattatok. A mostani részben gyakorlati oldalról megközelítve mutatjuk be nektek, hogy hogyan és milyen módszerekkel érdemes tesztelni a hálózatok átviteli kapacitását.

Koko

Webinár - Új Fibrain HD termékcsalád

2020.09.15. 0 0

Pár nappal korábban megjelent a Fibrain új, “HD” névre keresztelt termékcsaládja, mely magában foglalja a strukturált és az optikai patch paneleket egyaránt. Az alapoktól újragondolt keystone modulok egy, a jelenleginél is fényévekkel gyorsabb szerelhetőséget és minőséget biztosítanak, miközben kedvünk szerint vegyíthetjük az RJ-45 moduljainkat az optikai végpontjainkkal akár ugyanazon panelen belül.

Koko

Hálózati mélymerülés - Sávszélesség mérés - 1. rész

2020.09.11. 1 0

Hálózati mélymerülés fantázianevű sorozatunk legfrissebb részében a sávszélesség mérés rejtelmeibe merülünk el. A két részre bontott széria első epizódjában az optimális mérési technikákról, valamint a leggyakoribb hibalehetőségekről halhattok részletesen.

Koko

802.3af/at/bt-ről bővebben

2020.09.04. 0 0

Mai videónkban részletesen bemutatjuk nektek az érvényben lévő PoE szabványok típusait (passzív, 802.3af/at/bt) és azok főbb tulajdonságait. Szót ejtünk az eszköz gyártók által alkalmazott különböző megnevezésekről, valamint arról. hogy mire érdemes kiemelt figyelmet fordítani egy-egy szabvány alkalmazásakor.

Koko

Hálózati mélymerülés - MTU vs. IPsec

2020.08.27. 0 0

Hálózati mélymerülés című sorozatunk legfrissebb epizódjához érkeztünk. A legutóbbi részben kielemeztük, hogy milyen összefüggés van a VPN tunnelek és az Maximum Transmission Unit (MTU) értékek között. A mai videóban megtudhatjátok, hogy az IPsec titkosítási metódusa milyen hatással van az MTU-ra.

Koko

MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS - Teszt

2020.08.25. 0 0

Múlt heti videónkban megismerkedhettetek a MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS-el és bemutattuk nektek, hogy milyen újításokkal vértezte fel a MikroTik mérnöki csapata ezt az eszközt. A mai epizódban már a teljesítményé lesz a főszerep. Megtudhatjátok, hogy a CCR2004-es miként vette az akadályokat és milyen eredményeket produkált tesztjeinken.

Koko

MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS - Ismertető

2020.08.13. 0 0

Videósorozatunk mai epizódjában közelebbről megismerkedhettek a MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS-es típusszámon futó eszközével. A CCR2004-es router több tekintetben is úttörőnek számít a szériában. A teljesség igénye nélkül kiemelhetjük a CCR2004-ben elsőként alkalmazott 25Gbit-es SFP28-as optikai interfészeket vagy akár az új Annapurna Labs által jegyzett Alpine AL32400-as System on Chip-et.

Koko

A 802.1BR-ről bővebben

2020.08.06. 1 0

Videósorozatunk eheti epizódjában részletesen bemutatjuk nektek a MikroTik eszközökben is hamarosan elérhető 802.1BR-t (Bridge Port Extension). Szót ejtünk előnyeiről és limitációiról, valamint arról, hogy e szabványt miként hasznosíthatjuk a hálózatban.

Koko

Hálózati mélymerülés - MTU vs. Tunneling

2020.07.30. 0 0

Hálózati mélymerülés fantázianevű sorozatunk legújabb epizódjához érkeztünk. Előző videónkban a maximálásian átvihető csomagméretet szabályozó MTU (Maximum Transmission Unit) -ról hallhatatok bővebben. A mai részben megvizsgáljuk, hogy mi az összefüggés a VPN tunnelek, illetve a már korábban említett MTU értékek között.

Koko

Cambium Networks cnPilot - Tapasztalatok

2020.07.16. 0 0

Folytatódik a Cambium Networks cnPilot termékcsaládjáról szóló videósorozatunk. A múlt heti epizódban megismerhettétek a gyártó múltját és jelenét, valamint betekintést kaphattatok a cnPilot eszközkínálatába. A mai részben megosztjuk veletek személyes tapasztalatainkat és észrevételeinket a Cambium cnPilot szériájával kapcsolatban.

Koko

Tájékoztatás eheti várható árubeérkezésről

2020.07.14. 0 0

Kedves Partnereink!

A kialakult helyzet okán az árubeérkezésekről szóló információk hírértéke nagy mértékben megnőtt. Ennek eredményeképpen minden hétfőn jelentkezünk és tájékoztatunk titeket arról, hogy az adott héten milyen beérkezésekkel kalkulálhattok.

Koko

Cambium Networks cnPilot - Ismertető

2020.07.09. 0 0

Mai videónkban megismerhetitek a Cambium Networks múltját és jelenét illetve átfogó képet kaphattok a cnPilot termékcsaládról, valamint a benne foglalt eszközök teljesítményéről, típusairól és főbb jellemzőiről.

Koko

Hálózati mélymerülés - MTU

2020.06.26. 0 0

Legújabb videósorozatunkban a hálózati világ mélyére kalauzolunk titeket és igyekszünk olyan témákat körbejárni melyek nagy mértékben képesek befolyásolni egy-egy rendszer hatékonyságát. A mai epizódban megtudhattok mindent a hálózaton maximálásian átvihető csomagméretet szabályozó MTU (Maximum Transmission Unit) -ról.

Koko

Fibrain - SCM-B kötéstartó kazetta továbbfejlesztés

2020.06.24. 0 0

A Fibrain figyelembevéve a felhasználók visszajelzését úgy döntött továbbfejleszti a PSR, OBP-S8, FOBP termékeiben használt SCM-B sorozatú kötéstartó kazettákat és hozzá tartozó konzolokat. Az új SCM-C széria konzoljai természetesen teljes mértékben kompatibilisek az FOBP kötéstartó szerelvényekkel így abba akár vegyesen is elhelyezhetőek. Egyedül arra érdemes figyelni, hogy SCM-B-H-WH konzolba csak SCM-B-xx kazetták rögzíthetők, SCM-C-H-WH -ba pedig csak a SCM-C-xx sorozat.

Koko

A 802.11ax-ről bővebben

2020.06.18. 0 0

Videósorozatunk mai epizódjában az Aruba egyik rendszermérnökével, Veszelovszki Péterrel közösen vesszük górcső alá és mutatjuk be nektek a 802.11ax Wi-Fi szabványt (Wi-Fi 6). A beszélgetés során szót ejtünk a leghangsúlyosabb újításokról és azok létjogosultságáról, valamint arról, hogy milyen területen és miként hozhatjuk ki a legtöbbet a 802.11ax-ből.

Koko

Változás az ideiglenes működési rendben

2020.06.12. 0 0

Az AccessPoint Kft. csapata a megnövekedett áruátvételi igények miatt úgy határozott, hogy visszaáll a 9-17h közötti kiszolgálásra, mely alatt lehetőségetek van személyes termékátvételre, valamint RMA leadásra. Minden más tekintetben a korábban bevezetett változások megtartása mellett üzemel tovább legalább június 30-ig.

Koko

Aruba Instant - Review

2020.06.11. 1 0

Folytatódik az Aruba Instant Wi-Fi AP-kat bemutató videósorozatunk. A múlt heti epizód során átfogó képet kaphattatok az Instant termékcsaládról és a gyártóról. A mai részben megmutatjuk nektek, hogy milyen személyes tapasztalatokat szereztünk a kiépített teszthálózat konfigurálása, valamint üzemeltetése közben.

Koko

Aruba Instant - A kontroller és licensz nélküli Wi-Fi

2020.06.05. 0 0

Videósorozatunk legfrissebb részében egy újabb Aruba termékvonalat mutatunk be nektek. A mai epizódban megismerkedhettek az Aruba múltjával és jelenével, valamint az Instant Wi-Fi AP termékcsaláddal. A jövő héten pedig beszámolunk majd személyes tapasztalatainkról és az észrevételeinkről is.

Koko

WiFi4EU - Utolsó felhívás - 2020.06.03 - 13:00

2020.06.02. 0 0

Holnap a WiFi4EU projekt elérkezik negyedik és egyben utolsó fordulójához! A korábbiakban már ismertetett „egy klikkes” pályázatbeadási módszerrel kell jelentkezni. Az utolsó ütemben is 15.000 eurós utalványokat lehet elnyerni, melyet WiFi hálózatok fejlesztésére fordíthat a sikeresen pályázó önkormányzat.

Koko

Ubiquiti - UDM-Pro - Review

2020.05.28. 0 0

Videósorozatunk aktuális epizódjában a múlt héten bemutatott UDM-Pro-ról osztunk meg veletek személyes tapasztalatokat, valamint észrevételeket. A beszélgetés során végigkísérhetitek azokat a kihívásokat, melyekkel szembenéztünk, illetve elmondjuk, milyen ismeretekkel gazdagodtunk a beüzemeléstől kezdődően egészen egy működő komplex rendszer megvalósulásáig.

Koko

Új pályázatok - Mikro-, kis- és középvállalkozások részére

2020.05.26. 0 0

Megjelent a Magyar Kormány GINOP-1.2.8-20-as (Pest megyén kívüli) és VEKOP-1.2.6-20-as (Budapest és Pest megyén belüli) kódszámú technológiai megújulásához kapcsolódó fejlesztéseket támogató két pályázati felhívása! Ezek keretében Mikro-, kis- és középvállalkozások 5-153,5 millió forint értékű visszatérítendő támogatáshoz juthatnak, melyek az eredményességi célok elérése esetén részben vagy egészben átalakíthatóak vissza nem térítendő támogatássá!

Koko

Ubiquiti - UDM-Pro - 1. rész

2020.05.21. 0 0

Eheti videónkban a Ubiquiti Networks UniFi szériájának legújabb gyöngyszemeit mutatjuk be nektek. Az UDM-PRO-ra afféle hibridként tekinthetünk hiszen magába foglalja egy UniFi router, switch, valamint egy NVR-rel egybeépített kontroller tulajdonságait. A Dream Machine Pro-n kívül bónuszként megismerhetitek az USP-RPS-t, amellyel redundáns tápmegoldást biztosíthattok USP porttal rendelkező eszközeiteknek. Zárszóként pedig ejtünk néhány szót az UDM-PRO kistestvéréről az UDM-ről.

Koko

Webinár - Fibrain / HALNy vendorfüggetlen ONU megoldások

2020.05.20. 0 0

A Fibrain “Interoperabilitás a GPON hálózatokban” címmel egy ingyenes, angol nyelvű webinár keretei közt keresi a választ arra a kérdésre, hogy miért éri meg napjainkban vendorfüggetlen ONU-t használni? Csatlakozz te is és tudj meg mindent a témáról, valamint ismerd meg a HALNy termékkínálatát.

Koko

Tájékoztatás – Ideiglenes működési rendről

2020.05.19. 0 0

Hétfőn Budapesten feloldásra került a kijárási korlátozás, ennek ellenére legalább június 1-ig az AccessPoint a bevezetett változások megtartása mellett üzemel tovább. Az áruellátottság, valamint a kiszállítás és csomagfeladás továbbra is folyamatos, az AccessPoint Kft-re továbbra is számíthattok!

Koko

ePMP 3000 – Smart BeamForming antenna bekötése helyesen

2020.05.14. 0 0

A Cambium Networks kiadta az ePMP 3000 legújabb 4.5-ös firmware frissítését, amely már tartalmazza a várt funkciót, ami nem más, mint a smart beamforming antenna támogatása. A 3000-es bázisállomások smart antennával való összekötésével kapcsolatban azonban több panasz is érkezett hozzánk, amelyeknek, mint végül kiderült egy hibás összeszerelési útmutató az eredője.

Koko

WiFi4EU - Átadási határidő hosszabbítás

2020.05.05. 0 0

Az Európai Unió a hazánkban, valamint Európa és a világ több pontján is fennálló járványügyi helyzetre való hivatkozással azt a döntést hozta, hogy a WiFi4EU projekt égisze alatt folyamatban lévő telepítésének és üzembe helyezésének véglegesítésére és bejelentésére előírt kezdeti 18 hónapos határidőt további 8 hónappal meghosszabbítja.

Koko

UBNT és Teltonika – HomeOffice webinárok

2020.04.23. 0 0

A jelenlegi helyzetben egyre több gyártó dönt úgy, hogy ingyenes webinárok segítségével mutatja be egy-egy kiemelt termékcsaládját/újdonságait jövendőbeli és már meglévő felhasználóinak. A mostani ajánlóban két kihirdetett videós előadására invitálunk titeket melyek közt szerepel az Ubiquiti UniFi széria bemutatása új belépők számára, valamint a Teltonika két most debütáló IoT gateway megoldása.

Koko

Router teszt 2020 - Összefoglaló

2020.04.16. 0 1

Elérkeztünk 2020-as router tesztünk utolsó epizódjához. A mai részben összegezzük a látottakat és leszűrjük a tanulságot a mérések során kapott eredményekből. Ezen felül néhány érdekességet is megosztunk veletek a tesztek során alkalmazott mérési eljárásokról melyekről bővebben bevezető videónkban informálódhattok.

Koko

Router teszt 2020 - MikroTik CCR1072-1G-8S+

2020.04.09. 0 0

2020-as router tesztsorozatunk aktuális epizódjában bemutatjuk nektek a CCR széria jelenlegi legerősebb modelljét, ami nem más, mint a 8db SFP+ interfésszel és 72 CPU maggal felszerelt CCR1072-1G-8S+. A 1072-es routert elsősorban nagyvállalati környezetbe, valamint szolgáltatói hálózatokba azon belül is kimagaslóan nagy terhelésű csomópontokba ajánljuk. Lássuk, hogy a CCR1072-es milyen eredményeket produkált korábbi ismertető videónkban bemutatott tesztjeinken.