Koko

WiFi teszt 2021 - Ubiquiti Networks UniFi U6-LR

2021.04.16. 0 0

Wi-Fi tesztsorozatunk elkövetkezendő két részében a Ubiquiti Networks Wi-Fi 6-os AP-i kerülnek terítékre. Mai epizódunkban a nagy lefedettséget biztosító 802.11 ax szabvánnyal feltuningolt U6-LR-rel kezdjük meg a sort. Az alkalmazott mérési eljárásról, valamint a helyszínről bemutató videónkban tájékozódhattok.

Koko

OkosOtthon Labor - Frient

2021.04.13. 0 0

Minden hónapban jelentkező OkosOtthon Labor videósorozatunk újabb epizódjához érkeztünk. A mai részben a Frient termékei kerülnek reflektorfénybe. Az ismertető során bemutatjuk nektek a gyártó által forgalmazott szenzorok és actorok legfőbb tulajdonságait és előnyeit.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Mit takar a CHIP kezdeményezés?

2021.04.13. 0 0

Mi történik akkor, ha az Apple, a Google, az Amazon és a Zigbee Alliance közös erőfeszítést tesz az egységesített működés irányába, és mindehez mi köze van a küszöbön lévő Thread szabványnak? Mindenre választ adunk Zsák Péter, alias Okosotthon Guru közreműködésével.

Koko

TP-Link Omada ax és ac kezdőcsomag promóció

2021.04.07. 0 0

A nagy sikerre való tekintettel a TP-Link meghosszabbította április 30-ig az ac-s, valamint ax-es Omada kezdőcsomagjainak promócióját melynek köszönhetően kedvezményes áron juthattok hozzá ezen eszközökhöz.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Athom - Homey okosotthon központ

2021.04.06. 0 0

Újra egy asztalnál a három Gergő akik a legfrissebb adás kapcsán bemutatják az okosotthonok "szent gráljaként" aposztrofált Homey központot. Sok sok info, megannyi felhasználási tapasztalat és még annál is több jókedv...

Koko

WiFi teszt 2021 - Cambium Networks XV2

2021.04.01. 0 0

Folytatódik Wi-Fi tesztsorozatunk melynek főszerepét ma ismételten egy Cambium AP kapta. A mostani epizódban a XV3-as high-end access point kistestvérét az XV2-őt mutatjuk be nektek. Az alkalmazott mérési eljárásról, valamint a helyszínről bemutató videónkban tájékozódhattok.

Koko

WiFi teszt 2021 - Cambium Networks XV3

2021.03.30. 1 0

Két hete debütáló Wi-Fi tesztsorozatunk első alanyához érkeztünk. A mai epizódban megismerhetitek a Cambium Networks XV3-as high-end AP eszközét és megtudhatjátok, hogy milyen teljesítményt nyújtott laborkörülmények között. Az alkalmazott mérési eljárásról, valamint a helyszínről bemutató videónkban tájékozódhattok.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Samsung SmartThings

2021.03.30. 0 0

Első olyan adásunk ahol egyik hallgatónk, egy mindennapi felhasználó osztja meg velünk több éves tapasztaltát. Vendégünk Merza Román aki elmeséli nekünk, hogyan üzemelteti okosotthonát a Samsung SmartThings rendszerén keresztül. Ezenfelül arra is választ adunk, miként kapcsolódik mindehez az Aeotec mint külső hardvergyártó.

Koko

SmartHomeExpo Afterparty meghívó!

2021.03.24. 0 0

Február 18-20 között megrendezésre került hazánkban az első okosotthon konferencia (SmartHomeExpo). A nagy sikerre való tekintettel a szervezők úgy határoztak, hogy egy afterparty keretében teret adnak a további érdeklődők számára is, hogy részt vehessenek az online találkozón. Ezúton szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy partnereinket meginvitáljuk e rendezvényre március 26-án 15 órai kezdettel!

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Könnyen telepíthető okosotthon rendszerek

2021.03.23. 0 0

Dr. Tamás Zsolttal a WayteQ Europe Kft. (hazai Xiaomi disztribútor) termékszakértőjével áttekintjük az okosotthon gyártók azon termékeit melyek egyszerűen, szakember bevonása nélkül telepíthetőek bárki otthonába.

Koko

WiFi teszt 2021 - Bemutató

2021.03.19. 3 0

Ismét egy új, nagyszabású tesztsorozatba vágunk bele melyben ezúttal a Wi-Fi AP-k kapnak főszerepet. Az epizódok során minden alkalommal egy-egy gyártó adott Wi-Fi access pointja kerül kiértékelésre. A mai részben bővebben hallhattok a teszt felépítéséről, valamint a mérési metodikáról melyet a jövőben egységesen alkalmazunk majd a kiválasztott eszközökön.

Koko

Változott a Ubiquiti garanciális ügyintézési folyamata!

2021.03.17. 0 0

A Ubiquiti Networks teljes mértékben átalakította garanciális ügyintézésének metódusát februárban. Ennek hozadékaként a jövőben minden esetben szükséges a termék felhasználójának közreműködése az RMA procedúra elindításában és teljes lebonyolításában. E folyamat lépésről-lépésre történő bemutatásával igyekszünk segíteni minden partnerünket abban, hogy a változás minél zökkenőmentesebb legyen.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Google Home

2021.03.16. 0 0

Beszélgetőpartnerünk Orosz Mihály a Home Assistant Hungary Facebook csoport alapítója, aki emellett rendkívül otthonosan mozog a Google Home világában. Az ő idegenvezetésével ismerhetitek meg mélyebben a Google rendszerének lelkivilágát és működési mechanizmusait.

Koko

TP-Link Agile megoldások esettanulmány - FlashNet Kft.

2021.03.12. 0 0

Januárban bemutattuk nektek a TP-Link Agile megoldásait (Agile ACS, Agile Config) melyek segítségével egy komplex menedzsment felület kerülhet a szolgáltatók birtokába. Mostani esettanulmányunkban a FlashNet Kft.-nél bevezetett Agile platformról hallhattok személyes tapasztalatokat, illetve megtudhatjátok, hogy milyen előnyökkel járt számukra e rendszer bevezetése.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Amazon Alexa

2021.03.09. 0 0

Vendégünk Szifon Gergő a szifon.com tech portál alapítója, aki mellesleg az idők kezdete óta Amazon Alexa kulcsfelhasználó. Segítségével ismerkedünk meg az Amazon okosotthon rendszere által kínált lehetőségekkel.

Koko

Változatlan nyitvatartással várunk titeket!

2021.03.06. 0 0

A Kormány 104/2021. (III. 5.) Korm. rendeletének 1. § 2/b cikkelyének értelmében nagykereskedelmi tevékenységet folytató cégekre a korlátozó intézkedések nem terjednek ki. Ennek értelmében az AccessPoint Kft. is várja partnereit a tavaly március óta érvényben lévő korlátozások mellett.

Koko

OkosOtthon Labor - Qubino

2021.03.05. 0 0

Havi rendszerességgel megjelenő OkosOtthon Labor sorozatunk újabb epizódjához érkeztünk. A korábbi részekben a Athom, Homey központé volt a főszerep. A mai videóban a Qubino modulkínálatáról és azok felhasználási helyéről tudhattok meg minden fontos információt.

Koko

TP-Link Omada SDN webinárok & kedvezmények

2021.03.03. 0 0

A TP-Link Omada SDN felhőalapú menedzsment megoldásai széleskörűen használható, felügyeleti és adminisztrációs lehetőségeket kínálnak vállalkozások, hotelek, iskolák és intézmények számára. Az Omada SDN rendszerről és a benne rejlő lehetőségekről kaphattok bővebb tájékoztatást két ingyenes magyar nyelvű webináron keresztül. Az online eseményeken túl március 31-ig két Omada kezdőcsomag megvásárlására is lehetőségetek nyílik kedvezményes áron! (részletek a cikkben)

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Apple HomeKit

2021.03.02. 0 1

Több mint hangvezérlés?! Milyen szerepe van az Apple keretrendszerének egy okosotthon kialakításában?

Koko

Wi-Fi vs. BLE vs. Zigbee vs. Z-Wave (SmartHomeExpo előadás)

2021.02.26. 1 0

Február 18-20 között megrendezésre került az első magyarországi okosotthon konferencia. A SmartHomeExpo nevet viselő kétnapos online rendezvényen az AccessPoint Kft. színeiben Kálmán Gergely kollégánk is képviseltethette magát, mint meghívott előadó. Témája a 2,4 GHz-es sávon elérhető adatátviteli megoldások és az azt körülvevő kisebb káosz. E prezentációt van lehetőségetek most megtekinteni és megtudni mindent a vezetéknélküli smart home eszközök kommunikációs platformjairól.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Vezetékkel vagy anélkül?!

2021.02.23. 0 0

Vendégünk Szpisják Adrián, aki a Digithome Kft. képviseletében segít tisztázni a vezetékes és vezetéknélküli okosotthon rendszerek egymáshoz való viszonyát. Hol, mikor és milyen módon alkalmazzuk egyik, másik avagy egyszerre mindkét technológiát?

Koko

2020 Piaci elemzés - Smart Home

2021.02.17. 0 0

A 2020-as év piaci elemzéséről szóló videósorozatunk utolsó epizódjához érkeztünk. A mai részben a tavaly debütáló okosotthon kategóriáé lesz a főszerep. Az évek alatt összegyűjthető statisztikai adatok hiányában most egy jövőképet igyekszünk felvázolni arra vonatkozólag, hogy mit várhattok a Smart Home üzletágtól és milyen szerepet vállalhattok ti magatok is ebben a piaci szegmensben.

Koko

OkosOtthon Labor podcast - Mi okosítható egy mai háztartásban?

2021.02.16. 0 0

Aktuális epizódunkban választ adunk arra a kérdésre, hogy mi minden "tehető okossá" egy mai modern otthon üzemeltetése során. Vizsgáljuk mindezt a költséghatékonyság és komfort koordinátatengelyén.

Koko

2020 Piaci elemzés - Passzív eszközök

2021.02.11. 0 0

A 2020-as év piaci elemzéséről szóló sorozatunk újabb állomásához érkeztünk A széria epizódjai során betekintést nyerhettek abba, hogy gyártóink miként teljesítenek önmagukhoz és egymáshoz képest. Szót ejtünk a kialakult piaci trendekről, valamint arról, hogy mit várhatunk a jövőtől. Ezúttal az optikai és strukturált hálózatok témakörét dolgozzuk fel és elemezzük, hogy mit mutatnak számunkra a kapott adatok.

Koko

Elindult az OkosOtthon Labor podcast!

2021.02.09. 0 0

Egy új koncepció keretében, belevetjük magunkat a podcast gyártás világába, méghozzá okos otthon területen. Kálmán Gergely és Zelena Gergely kollégánk heti rendszerességgel, az alapoktól kezdve dolgozza fel a „smart home” átfogó témakörét.

Koko

2020 Piaci elemzés - PTP-PTMP rendszerek

2021.02.04. 0 0

Újra jelentkezünk a 2020-as évről szóló piaci elemzésünkkel. A széria epizódjai során betekintést nyerhettek abba, hogy gyártóink miként teljesítenek önmagukhoz és egymáshoz képest. Szót ejtünk a kialakult piaci trendekről, valamint arról, hogy mit várhatunk a jövőtől. A mai részben a fix telepítésű kültéri PTP és PTMP rendszerek kerülnek a statisztikák kereszttüzébe.

Koko

Webinár - Fibrain / HALNy GPON újdonságok

2021.02.02. 0 0

A Fibrain az egyre népszerűbb, vendorfüggetlen HALNy ONT-k gyártójaként folyamatosan fejleszti termékei funkcióit és bővíti portfólióját. A február 16-i angol nyelvű, ingyenes webinár betekintést nyújt a legújabb fejlesztésekbe és az aktuálisan felmerülő technológiai problémákba, valamint azok megoldásaiba. Csatlakozz te is és tudj meg mindent a témáról, valamint ismerd meg HALNy legfrissebb termékkínálatát.

Koko

ISP Lab - Cambium Networks - Force 425 - Teszt

2021.01.29. 0 0

Múlt héten bemutatkozó ISP Lab videósorozatunk első adásában megismerhettétek a Cambium Networks frissen megjelent Force 425-ös eszközét. A mai részben folytatódik a Force 425-ös története, amelynek ezúttal már nem az asztalon, hanem élő környezetben kellett bizonyítania rátermettségét. A ZNET Telekommal együttműködve egy átfogó tesztet sikerült elvégezni melynek eredményeiről most részletesen beszámolunk nektek.

Koko

2020 Piaci elemzés - Routing és Switching

2021.01.26. 0 0

Folytatjuk a 2020-as évről szóló piaci elemzésünket melyben betekintést nyerhettek abba, hogy gyártóink miként teljesítenek önmagukhoz és egymáshoz képest. Szót ejtünk a kialakult piaci trendekről, valamint arról, hogy mit várhatunk a jövőtől. Az első részben a Wi-Fi access point-ok helyzetét vizsgáltuk meg alaposabban, most a routing és switching kategórián a sor.

Koko

TP-Link - Agile megoldások

2021.01.21. 0 0

Minden ISP életében fontos szerepet tölt be hálózatának felügyelete és az esetleges hibák mihamarabbi elhárítása. Mindkét folyamat kulcsfontosságú a tekintetben, hogy egy megbízható és stabil rendszert, valamint ezáltal elégedett ügyfeleket tudhasson magáénak. Erre kínálnak most egy új alternatívát a TP-Link Agile megoldásai (Agile ACS, Agile Config) melyek segítségével egy komplex menedzsment platform kerülhet a szolgáltatók kezébe.