Témakörök

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Rocket 5AC Lite

2019.07.11. 0 0

III. 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk újabb szereplőjéhez érkeztünk. A mai epizódban bemutatjuk nektek, hogy az Ubiquiti Networks által gyártott Rocket 5AC Lite miként vette az akadályokat és hogyan szerepelt tesztjeinken. Az alkalmazott mérési eljárásokról és az új helyszínről ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

WiFi4EU Certified: Cambium Networks

2019.07.09. 0 0

A WiFi4EU nem csak a nyári meleg miatt forró téma, hanem azért, mert valódi kuriózumnak számít az EU által támogatott pályázatok körében. (A program rövid ismertetőjét a linkre kattintva megtaláljátok) Jelen cikkünk a Cambium Networks perspektívájából mutatja be a lehetőségeket.

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Mimosa C5c

2019.07.04. 0 0

Folytatódik két hete debütáló III. 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk. A mai epizódban a Mimosa C5c-t tettük próbára labor és valós körülmények között. Az alkalmazott mérési eljárásokról és az új helyszínről ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - MikroTik BaseBox 5

2019.06.27. 0 0

A múlt héten ismertettük III. 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk új helyszínét és az alkalmazott mérési eljárásokat. Mostani epizódunktól kezdve hétről-hétre bemutatunk nektek egy-egy eszközt a résztvevők közül. Elsőként a MikroTik BaseBox5-ös termékét vizsgáltuk meg asztalon és terepen egyaránt.

Koko

Cambium Networks - Nyári promóciók

2019.06.25. 0 0

A Cambium Networks rendkívül vonzó promóciókkal kedveskedik meglévő felhasználói, valamint új belépői számára. A most közzétett akciók közül a már régóta Cambium termékeket használók is megtalálhatják a számukra leginkább vonzó ajánlatokat. Ezen felül, ha részt vesznek a gyártó Bring a Friend programjában akkor egy-egy új, általuk ajánlott WISP első vásárlása után is különböző kedvezmények illetik meg őket.

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Ismertető

2019.06.21. 1 0

Ismét új évaddal jelentkezik az AccessPoint YouTube csatornájának legsikeresebb videósorozata. A már megszokott kora nyári időpontban útjára indítjuk III. 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünket. Aktuális videónkban megismerkedhettek a teszt részleteivel, új helyszínével és mérési technikáival.

Koko

Unboxing and more - Ubiquiti UniFi

2019.06.13. 0 0

Ismételten egy új videósorozat elkészítésébe vágtuk a fejszénket. Az új széria arra hivatott, hogy testközelből közvetlen stílusban mutasson be nektek az aktív és passzív eszközök világából termékújdonságokat és érdekességeket. Nézzétek meg Unboxing and more fantázianevű sorozatunk első epizódját, amelyben néhány friss Ubiquiti UniFi termékkel ismerkedhettek meg.

Koko

Cambium Networks cnPilot WiFi iskolai környezetben

2019.06.06. 1 0

Jelen esettanulmányunkban a Cambium Networks cnPilot termékcsalád enterprise WiFi berendezéseit mutatjuk be iskolai környezetben. A Lauder Javne iskola korábban telepített hálózati eszközei már nem voltak képesek kiszolgálni az egyre növekvő felhasználói igényeket és kliens számot, ezért úgy határoztak, hogy itt az ideje egy új, teljes iskolát lefedő WiFi rendszer kiválasztásának és üzembe helyezésének. Ekkor került fókuszba az ACE Telecom Kft., amellyel már ezt megelőzően is kapcsolatban álltak

Koko

Tovább bővül MikroTik tréneri csapatunk

2019.06.04. 1 0

Örömmel jelentjük be, hogy az AccessPoint Kft. kötelékében a mai naptól két hivatalos MikroTik trénert köszönthetünk. A most május 31-én megrendezésre kerülő MUM-on Major Péter kollégánk sikeresen vette a kihívásokat és elvégezte a hivatalos oktatói képzést. A jövőt tekintve immár két trénerrel a hátunk mögött fejest ugorhatunk a MikroTik tanfolyamokba az év hátralévő részében.

Koko

Router teszt - Összesítő

2019.05.30. 0 0

Elértünk router teszt sorozatunk záró epizódjához. Nyolc részen keresztül mutattuk be nektek a MikroTik és a Ubiquiti Networks által gyártott routerek különböző típusait és vizsgáltuk meg azok teljesítményét. Most egy összesítő videón keresztül megosztjuk veletek személyes tapasztalatainkat, illetve bemutatunk néhány értékes információval bíró mérési adatot.

Koko

Ne feledjétek! – Május 31. MikroTik User Meeting - Budapest

2019.05.27. 0 0

Ne feledjétek, hogy most pénteken 2016 után ismételten hazánkba látogat a MUM. A rendezvény Május 31-én Budapesten a Marriott Hotel-ben kerül megrendezésre. Egy rendkívül fontos információra szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Az esemény első előadását Major Péter kollégánk tartja, melynek témája: A RouterOS bridge/switch konfiguráció lehetőségeinek változása. Gyertek el, hallgassátok meg és találkozzatok velünk!

Koko

Router teszt - EdgeRouter Infinity

2019.05.23. 0 0

Elérkeztünk router teszt sorozatunk legutolsó versenyzőjéhez. A mai epizódban megismerkedhettek a tesztben résztvevő eszközök legerősebbikével, ami nem más, mint a Ubiquiti Networks - EdgeRouter Infinity. Az alkalmazott mérési eljárásokról és módszerekről a korábban bemutatott ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

Router teszt - EdgeRouter 8 Pro

2019.05.16. 1 0

Egy hét után visszatérünk router teszt sorozatunk legújabb résztvevőjével. A mai epizódban ismételten egy a Ubiquiti Networks által gyártott eszközzel ismerkedhettek meg. Lássuk milyen eredményeket produkált az EdgeRouter 8 Pro. Az alkalmazott mérési eljárásokról és módszerekről a korábban bemutatott ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

PTP teszt helyszínt keresünk

2019.05.10. 1 0

5GHz-es összehasonlító teszt videóink az elmúlt évek során mindig nagy érdeklődést váltottak ki. A több ezres megtekintéssel rendelkező anyagok rengeteg hasznos információval szolgálnak a WISP szakma számára. Az idei évben is szeretnénk összehasonlítani a legnagyobb potenciállal rendelkező 5GHz-es PTP berendezéseket, ehhez most együttműködő partnerek jelentkezését várjuk.

Koko

Router teszt - EdgeRouter 8

2019.05.09. 0 0

Folytatódik router teszt sorozatunk melynek következő epizódjaiban az amerikai Ubiquiti Networks berendezéseit vizsgáljuk meg mélyrehatóbban. A mostani részben a Ubiquiti Networks EdgeRouter 8-é a főszerep. Az alkalmazott mérési eljárásokról és módszerekről a korábban bemutatott ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

FibrainDATA rendszerintegrátori képzés

2019.05.07. 1 0

Újra passzív hálózati ismeretekkel bővíthetik tudásukat a tanulni vágyók. A FibrainDATA egynapos rendszerintegrátori képzésén a résztvevők a hálózatok kivitelezéséhez szükséges elméleti és gyakorlati tudásra tehetnek szert, valamint megtudhatják, hogy miként nyújthatnak FibrainDATA strukturált hálózatukra 25 év gyártói rendszergaranciát.

Koko

Router teszt - CCR1016-12S-1S+

2019.05.02. 0 0

Router teszt sorozatunk utolsó Lett résztvevőjéhez érkeztünk. A mostani epizódban a MikroTik CCR1016-12S-1S+ teljesítményét vizsgáltuk meg. Az alkalmazott mérési eljárásokról és módszerekről a korábban bemutatott ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

ZyXEL GPON tanfolyam

2019.04.26. 0 0

A GPON technológia iránti érdeklődés hazánkban is egyre nagyobb, ezért szükségességét érezzük annak, hogy partnereink tudását tovább bővítsük / mélyítsük e témakörben. A ZyXEL hivatalos magyarországi GPON disztribútoraként a gyártóval szoros együttműködésben meghirdetjük 2 napos ingyenes ZyXEL GPON tanfolyamunkat.

Koko

Router teszt - CCR1009-7G-1C-1S+

2019.04.25. 0 0

Soron következő epizódunkban folytatjuk router teszt videósorozatunkat. A mostani részben a MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+-t vizsgáltuk meg mélyrehatóbban. Az alkalmazott mérési eljárásokról és módszerekről a korábban bemutatott ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

Router teszt - RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

2019.04.18. 0 0

Új hét, új eszköz és a már megszokott router teszt videósorozatunk következő epizódja vár rátok. A mai részben a MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN képességeit tettük próbára. Az alkalmazott mérési eljárásokról és módszerekről a korábban bemutatott ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

Router teszt - RB3011UiAS-RM

2019.04.11. 1 1

Folytatódik router teszt videósorozatunk, amelynek soron következő epizódjában a MikroTik RB3011UIAS-RM-et próbáltuk ki. Az alkalmazott mérési eljárásokról és módszerekről a korábban bemutatott ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

Router teszt - RB2011UiAS-RM

2019.04.04. 0 1

Múlt héten debütáló router teszt videósorozatunk első alanyához érkeztünk. Jelen epizódban bemutatjuk nektek, hogy a MikroTik RB2011UiAS-RM miként vette az akadályokat és milyen eredményeket produkált. Az alkalmazott mérési eljárásokról és módszerekről ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

WiFi4EU – Holnap indul a második forduló!

2019.04.03. 0 0

Ne feledjétek holnap nyílik (2019.04.04 13:00 óra (közép-európai idő szerint)) a WiFi4EU projekt második fordulója, melyre a korábban ismertetett „egy klikkes” pályázatbeadási módszerrel kell jelentkezni. Ez az ütem is az önkormányzatoknak kedvez, megint 15.000 eurós utalványokat lehet elnyerni, melyek WiFi hálózatok fejlesztésére fordíthatóak.

Koko

Router teszt ismertető

2019.03.28. 1 0

Ismételten új videósorozatba kezdünk, amelyben különböző routerek teljesítményét fogjuk részletesen megvizsgálni. Aktuális epizódunkban bemutatjuk nektek azokat a módszereket és mérési eljárásokat, amelyeket egységesen alkalmazunk majd minden górcső alá vett eszközön.

Koko

Kizárólagos magyarországi Fibrain disztribúció

2019.03.26. 0 0

2019-ben újabb fontos mérföldkőhöz érkezett az AccessPoint Kft. A korábbi években kínálatunkban megjelent kimagasló minőségű strukturált hálózati és optikai megoldásairól híres Fibrain-el sikerült egy partnereink és számunkra is kedvező, valamint jövőbemutató megállapodást kötnünk. Ennek köszönhetően ettől az évtől fogva Magyarország egyedüli Fibrain disztribútorává válhattunk!

Koko

Optikai kötések típusai: fúziós szálhegesztés és mechanikus kötések

2019.03.21. 0 0

Legújabb videónkban bemutatjuk az optikai szálkötések két típusát. Megismerkedhettek a fúziós szálhegesztés és a mechanikus kötés közti legfőbb különbségekkel, valamint részletesen összehasonítjuk a két metódust, mind ár, mind pedig felhasználhatóság szempontjából.

Koko

MUM 2019 Bécs - RACOM RAy3 interjú

2019.03.14. 0 0

Egy héttel a bécsi MikroTik User Meeting után elérkeztünk utolsó MUM-al kapcsolatos videós anyagunkhoz. Aktuális epizódunkban a II.COMgress-en debütáló gigabites adatátvitelre képes 24GHz-es RACOM RAy3-as termékmenedzserével Jiří Hlaváč-al beszélgettünk arról, hogy a közeljövőben milyen fejlesztések várhatóak a RAy3-hoz.

Koko

MUM 2019 Bécs - Hivatalos MikroTik termékbemutató

2019.03.11. 0 0

A múlt héten megrendezésre kerülő bécsi MikroTik User Meetingről készült összefoglalónkat már a MUM másnapján pénteken megtekinthettétek. Aktuális epizódunkban a MikroTik hivatalos termékbejelentéséről készült videónkat szeretnénk megosztani veletek, amelyet teljes egészében magyar felirattal láttunk el.

Koko

MUM 2019 Bécs - Újdonságok, interjúk, bejelentések a helyszínről!

2019.03.08. 0 0

Még tart a 2019-es bécsi MikroTik User Meeting, de a tegnapi napon rögzített riportfilmünkből, már most tájékozódhattok a MUM-on elhangzott legfrissebb újdonságokról, termékbejelentésekről. A jövő hét folyamán pedig további MUM-os tartalmakkal jelentkezünk!

Koko

AccessPoint SörHUB - Sörözz velünk a MUM-on!

2019.02.22. 0 0

Korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk nektek a márciusban megrendezésre kerülő bécsi MUM-ról. Most ismételten szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy az elmúlt évek sikerei után idén is megtartjuk az AccessPoint-os MUM partnertalálkozót amelyet immár fantázianévvel is illettünk, ami nem más, mint az AccessPoint SörHUB. Gyere el, találkozz velünk, légy a hálózat része beszélgessünk pár korsó sör mellett melyre vendégünk vagy.